Mini’s trip 2.0

  -   Nieuws

De Trip-commissie van de mini’s (bestaande uit Muriel, Saskia, Suzan, Jade en Mariska) stond dit jaar voor een haast onmogelijke opdracht: Met 100 mini’s (6 teams) op trip; waarin teambuilding een vereiste is en rugby spelen een belangrijke wens.

‘The burden of being the biggest’ is HRC niet vreemd… Zelden kunnen we met z’n allen op één toernooi terecht. Dat deze opdracht een moeilijke was hield de Trip-commissie echter niet tegen, het motiveerde juist om het tòch voor elkaar te krijgen.

Er werd in volle vaart gestart met de organisatie. Contacten in België werden aangehaald; locaties werden op een shortlist gezet en de ‘save the date’ werd uitgestuurd.

Op de achtergrond werd gewerkt aan trip-jasjes, budgetten (lees sponsoren) en het inventariseren van dieetwensen, medicijngebruik en nog onnoemelijk veel meer. De tijd drong; er was minder dan twee maanden organisatie-tijd.

De puzzel viel uiteindelijk in week 3! Er werd een geschikte locatie (100+ bedden) gevonden in Zevenaar en Rugby Club de Pigs in Arnhem wilden speciaal voor onze komst een heus toernooi optuigen! YES!

Een intensieve periode van organisatie, coördinatie, inschrijven, inkopen, bestellen en vooral goed communiceren volgde. In deze tropenweken is door de Trip-commissie echt een bijna bovenmenselijke prestatie geleverd!

En toen was het zover. De bus vertrok vrijdag middag 18 oktober om 16:00 uur vanaf HRC.

Stampot!

Bij (de door files verlate) aankomst werd direct aangeschoven aan grote tafels alwaar een vers bereide stamppot boerenkool met spek, worst -en heel veel jus- werd geserveerd. Na het uitdelen van de geweldige trip-jassen en -caps werd de kamerindeling bekend gemaakt en konden de rugbyhelden kwartier gaan maken.

De avond werd afgerond met een buitenspel in het pikkedonker en een kampvuur waar een ieder die zich geroepen voelde een ‘eng’ verhaal mocht vertellen. Rond 22:30 werden de heren verzocht naar bed te gaan aangezien er de volgende dag gepresteerd moest worden zoals van ‘de Haagsche’ verwacht mag worden.

De ochtend startte uiteraard met een gezamenlijke warming-up waarna ei en spek op het menu stond waarvoor 2 trainers hun wekker hadden gezet om dit op tijd op tafel te zetten. Een uur later stonden de helden alweer omgekleed klaar voor vertrek. Er werd met frisse moed uitgekeken naar het toernooi waarvoor zich inmiddels in totaal 14 teams hadden ingeschreven!

Op het toernooi zelf verschenen als verrassing Floris Kieft, Thomas Mooy, Lorenzo Groos en Tobias Geurts om de jonge garde te voorzien van een heuse pregame-warmup en deze te coachen tijdens het toernooi. Ook Mats Marcker (oud international) was aangehaakt als Mystery Guest en ook hij heeft een team onder zijn hoede genomen.

De perfecte begeleiding van de heren wierp zijn vruchten af. De HRC teams deden het fantastisch en belandden uiteindelijk in de semi-finals.

Om de precieze volgorde te bepalen moesten nog twee finales gespeeld worden. Omdat er al een boel van de helden al behoorlijk tot het gaatje waren gegaan -de halve finales waren ook veelal onderlinge partijen die beslist moesten worden in sudden deaths ver, heel ver in de verlenging- en wij liever niet een finale spelen met twee HRC teams werd in overleg met de Pickwick Players besloten een finale te spelen tussen hen en een samengesteld HRC team op basis van vrijwilligheid.

In deze zinderende finale wist HRC terug te komen van een 0-2 achterstand en besliste uiteindelijk de wedstrijd in haar voordeel met een golden try -wederom- ver in de verlenging.

HRC zette vervolgens een poort op die volgens de ploeg uit Deventer langer was dan de Gotthart Tunnel en in een gemeenschappelijke kring werden de tegenstanders bedankt voor hun zeer sportieve spel en hun enorme inzet

Ter afsluiting werden nog dankwoorden en schildjes uitgedeeld in het clubhuis en vertrokken de kids weer naar de thuisbasis voor wat verdiende ‘CHILL TIJD’. De trainers trokken zich tegelijkertijd terug voor een theoriesessie met Mats Marcker.

Het avondprogramma zou uiteraard niet compleet zijn zonder hamburgers, levend stratego in het donker en een kampvuur. Om de helden nog even goed moe te maken werd de late avond afgesloten met een pyjama-houseparty alwaar op tafels luidkeels werd meegezongen met teksten die de trainers vreemd waren, maar de helden allerminst. Het bleef die nacht nog lang onrustig….

De zondag werd geopend met een gezamenlijk ontbijt waarna we met z’n allen vertrokken naar een outdoor center alwaar een heuse zeskamp was georganiseerd inclusief hindernisbaan, vlotvaren, boogschieten, klimmen, tokkelen en een survival-quiz.

Terug op het honk werden de spullen ingepakt, opgeruimd en afgesloten met het onderdeel dat op geen enkele trip mag ontbreken: Kangaroo Court! Voor de niet-rugbyers onder ons: Kinderen konden elkaar bij deze rechtbank aanklagen voor in het weekend begane ‘misdrijven’ en deze werden beoordeeld door een zeer vakkundige rechter, openbaar aanklager en beul. Tegelijkertijd konden kinderen hun vriendjes ook vrijpleiten door zich als getuige te melden. De klachten liepen uiteen van naaktloperij, snoep stelen en vieze winden laten en was een perfect instrument om elkaar feedback te geven. De aangeklaagden werden op zo’n manier aangeklaagd én verdedigd door hun rugbyvriendjes dat het voor heel veel hilariteit zorgde. 

Na de opgelegde ‘straffen’ met een grote glimlach te hebben ondergaan werd de meute om 16:00 uur richting de bus gedirigeerd en vertrokken de rugby-helden weer naar het Haagse alwaar de kids moe en voldaan werden overgedragen aan de ouders.

Dank sponsoren voor het mede mogelijk maken van deze geweldige trip!

De aller grootste complimenten voor de Trip-commissie die alles, maar dan ook alles tot in de puntjes heeft georganiseerd. (Ter illustratie: zelfs de lunchpakketten werden per team samengesteld rekening houdend met de dieetwensen van elke speler ??????).

Dikke duim omhoog voor de trainers die alles hebben begeleid.

En vooral veel bewondering voor de rugby-helden zelf, die met elkaar, in perfecte harmonie, een heel weekend lang, volledig afgepeigerd, altijd weer opgewekt en energiek, mooie herinneringen bleven maken met elkaar!

Wat hebben wij genoten van dit weekend!

Nog een keertje nagenieten!
Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement