Mini’s op trip naar Ameland

-   Mini's

Vorig weekend was het eindelijk zo ver, de mini’s vertrokken op trip. Waarheen zouden ze gaan? Weer zo lang rijden zoals vorige jaren naar Londen en de Bourgogne?

Driehonderd pannenkoeken, anderhalve kilo ontbijtspek, bijna vierhonderd eieren, veertig broden, zestig liter melk, een boerderij vol stapelbedden, een boot en een gigantische dubbeldekker van een bus. Dat is wat je nodig hebt als je met tweeëntachtig mini’s, zestien trainers, vijf leden van de tripcommissie en een teammanager een weekendje op pad gaat.

Op vrijdag 17 mei vertrokken onze mini-helden voor de minitrip 2019 naar het verre Ameland om ergens tussen Nes en Hollum in de Albatros neer te strijken. De bus- en bootreis was een feest, het uitzoeken van de bedjes een ware veldslag, maar uiteindelijk vond iedereen zijn plekje om daarna meteen aan het levend Stratego te beginnen. Het bleef de eerste nacht nog lang onrustig kan ik je vertellen.

De volgende morgen, na het ontbijt en de traditionele ochtendgymnastiek kregen onze boys een rugby clinic van rugbyheld Mats Marker. Wat een leuke man en wat een enthousiasme bij de kids. Maar de opwinding van die dag was nog niet ten einde want in de middag werden onze jongens en meisjes nog verder uitgedaagd door op een hoogte van negen meter een klimpark te bedwingen. Prachtig om te zien hoe iedereen het parcours uiteindelijk heeft afgerond.
Na een frisse duik in de (ijskoude) zee deden we nog een avondspel: Escape from Alcatraz en rond elf uur waren alle kids in diepe slaap.

Zondagmiddag moesten we alweer richting Den Haag, maar niet voordat de teams het tegen elkaar opnamen in de overseas editie van de Afrika-cup. Overigens met wederom allemaal winnaars. En de rechter nog even langs kwam met zijn twee beulen voor Rugby-Court.

Al met al, een waanzinnig weekend met veel eten, veel lol en tevreden kinderen, trainers en hulptroepen.

Tot volgend jaar!