Mini’s naar Londen

-   Mini's

De afgelopen weken werd het drukker en drukker in de speciale WhatsApp groep van ouders die eind april met hun mini zouden afreizen naar Londen. Plannen over gezamenlijk eten, wie waar een hotelkamer had geregeld, wanneer een ieder zou vertrekken richting Londen en zelfs een parkeerplaats werd aangeboden. Kortom, we hadden er zin in!

En dan eindelijk was het zo ver, hét weekend waar al zo lang naar was uitgekeken ging beginnen. Zaterdag 27 april rond 13:00, de pub The Sun Inn vlakbij Richmond Athletic Ground was gevuld met 25 in blauw/goudoranje shirts gehulde kids en minimaal evenveel ouders die ook zin hadden in een geweldige rugbymiddag.

Op het programma staat namelijk de derby tussen de buurtclubs London Scottish en Richmond FC, beide uitkomend in de Engelse Championship (een na hoogste niveau). Alhoewel Richmond vorige week officieel is gedegradeerd naar de National One, blijft het natuurlijk een wedstrijd tussen 2 clubs die hetzelfde terrein en stadion met elkaar delen. Kortom sfeer verzekerd!

Namens London Scottish werden onze mini’s welkom geheten en kregen ze ‘klapballonnen’ uitgedeeld zodat ze, als Guards of Honour, bij de opkomst van beide teams, de spelers flink kunnen aanmoedigen. En dat ook nog eens onder muzikale begeleiding van 2 doedelzakspelers

De rust was nog niet aangebroken of het hoofdveld stroomde wederom vol met HRC-kids. Nu mochten zij aan het publiek (maar liefst 2158 toeschouwers waren gekomen) laten zien dat het Nederlandse rugby een mooie toekomst heeft. Op een heel veld speelden de U11’s tegen de U12’s in 15 minuten tijd een mooie wedstrijd. Oprechte bewondering klonk geregeld vanaf de tribunes bij de vele mooie acties. En niet alleen van de trotse HRC-ouders.

Alhoewel de mini’s hun hoogtepunt hadden gehad bij aanvang van de 2e helft, was het ook zeer de moeite waard om de derby te bekijken. Richmond overrompelde de Scottish in de eerste helft, maar omdat het verschil bij rust slechts 7 punten was, bleef het lang spannend in de 2e helft. Uiteindelijk ging Richmond terecht met de overwinning (27-37) naar huis. Hopelijk promoveert Richmond weer snel zodat deze mooie derby over 2 jaar weer op het programma staat.

Na afloop van de wedstrijd werd er gezamenlijk pizza gegeten. Hadden onze mini’s bij hun trip naar Richmond in oktober 2016 al een positieve verpletterende indruk achtergelaten, het bedienend personeel herkende de groep onmiddellijk, na zaterdagavond zullen ze bij een volgend keer zeker weer met open armen ontvangen worden. Hulde!

En dan de zondag. De dag waarvoor we naar Londen waren gegaan, het London Irish Mini Festival. Een zeer sterk en groot toernooi met ongeveer 2400 spelers van clubs uit Engeland, Ierland, Wales, Duitsland en Frankrijk. Onze beide teams (U11 en U12) moesten even wennen aan de afwijkende regels. De tegenstand was voor beide teams groot, maar niet onoverkomelijk.

Het U12 team opende het toernooi gelijk tegen, zo bleek achteraf, de uiteindelijke finalist van het toernooi. Er werd nipt met 1-0 verloren. Maar er had meer in gezeten, alleen al omdat onze mini’s een Nederlandse regel toepasten waarna hun try werd afgekeurd. Dat gaf energie voor de rest van het toernooi. Vele mooie wedstrijden werden er gespeeld. Uiteindelijk werd het toernooi met een mooie 7e plek na winst op het Franse Central Massif afgesloten.

Het U11 team had het wat zwaarder. Niet alleen moest er gespeeld worden volgens de benjamin regels, dat was voor sommigen al weer bijna 2 jaar geleden, de ‘benjamins’ die de tegenstanders opstelden leken soms wel cubs… Wat eten die Engelsen en Ieren eigenlijk? Uiteindelijk heeft ook het U11 team een heerlijk toernooi gehad.

Onze mini’s kunnen terugkijken op een geweldig rugbyweekend in London! En op de WhatsApp groep bleef het nog lang onrustig met alle foto’s en belevenissen.