Mini trainingsweekend 7 en 8 september

  -   Mini's

De mini’s mochten als eerste jeugdcategorie hun trainingsweekend op de club organiseren. 

Op het tussenveldje werden de tenten opgezet en de slaapzakken uitgerold en kon de training van start. De ouders kregen van hoofdtrainer Kia de ouderpresentatie en konden daarna afscheid nemen van hun nog redelijk droge kinderen. Later in de middag werd onder leiding van de trainers het terrein in een kwartier ontdaan van al het losliggende hout en takken. Na het eten liepen de rugbyhelden naar de duinen voor een spelletje levend stratego dat nogal in het water viel door een heftige hoosbui. Drijfnat maar vrolijk kwamen ze terug in het clubhuis waar diegenen die dat wilden in de kleedkamers onder de warme douche konden. Een paar trainers hadden warme chocomelk geregeld en zo was iedereen binnen no time weer droog en warm. Dat er een paar tenten waren ondergelopen mocht de pret niet drukken. Buiten op het voorterrein was er een klein kampvuur gemaakt dat behoorlijk bijdroeg aan de feestvreugde van zowel de kinderen als de trainers. 

Mini’s geven goede voorbeeld

Hoeveel er daadwerkelijk geslapen is blijft onduidelijk maar tijdens het ontbijt was iedereen weer druk en vrolijk en daarna werd in teamverband het clubhuis minutieus schoongemaakt. Zodra het weer opklaarde kreeg elk team een opruim taak voor buiten. Zo werd het voorterrein ontdaan van alle losliggende stenen en het hele terrein inclusief tribune ontdaan van al het losliggende afval. Ook dit is rugby: je ruimt je eigen troep en dat van anderen op, zo blijft de club netjes. 

De rest van de ochtend werden er in teamverband spelletjes gedaan zodat de eerste en tweedejaars mini’s elkaar nog beter leerden kennen. Met grote dank aan de trainers voor een gezellig en mooi weekend dat hopelijk de toon zet voor de rest van het jaar! 

Lost and found!

Ps: er is nogal wat (natte) kleding blijven liggen. Alles wat zaterdag 14 september niet is opgehaald wordt weggegooid. Kijk dus nog even onder de buitentrap! 

De mini-managers. 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement