Met speels gemak

  -   Dames
xtreme vs Eindhoven
Wedstrijdverslag Hrc Xtreme - Eindhoven Lions, zondag 15 mei 2022, door Fleur

Afgelopen zondag hebben wij het weer opgenomen tegen de Eindhoven Lions. Eigenlijk waren we een dag eerder al bezig met de wedstrijd, omdat zondag een warme dag (28 graden) beloofde te worden. Iedereen had veel water gedronken, om kramp te voorkomen. Zondag mochten we eerst lekker 1,5 uur in de aangename temperatuur afreizen naar Eindhoven.

Tijdens de warming up was de warmte al goed te voelen, maar gelukkig speelden we de wedstrijd op het eerste veld, waar iets koeler was dan het op tweede veld, waar wij onze warming up deden.

De wedstrijd ging van start en we zaten er lekker in. We stonden hard aan de tryline van Eindhoven te vechten en al snel vond Rachel een gaatje en drukte de eerste try van de wedstrijd. De volgende try kwam er bijna meteen achteraan: door teamwork kwam de bal in handen van onze snelle Noa die try 2 voor ons drukte.

Vervolgens werd het even spannend omdat Rachel en Floor het veld af moesten wegens blessures (beterschap meiden!). Hierdoor werd er bij ons wat verschoven in de lijn. Eindhoven maakte het ons in die fase zeker niet makkelijk, maar Hannah wist via de zijkant met haar snelheid door hun lijn heen te komen en drukte de volgende try.

We speelden 4×20 minuten vanwege de warmte en onze verzorgende teammanager Anne had ervoor gezorgd dat er emmers met koud water stonden voor de afkoeling!

Onze lieve onschuldige Jikke liet ook nog haar power zien toen Eindhoven per ongeluk aan haar haren trok en nam wraak met de volgende try.

Ons doel voor deze wedstrijd werd vervolgens Eindhoven op nul punten houden. Do beukte nog een paar meiden van Eindhoven omver en wist weer te scoren. Ook Ymke maakte nog een try door goed support te lopen

Missie geslaagd, eindstand is 0-54 voor Xtreme! (Voor de stand in de poule klik je hier)

Volgende week spelen we gelukkig wat dichterbij…. in Groningen! Kom je ons aanmoedigen?

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement