1 geslepen messen, 2 gemixt, 3 (te) laat warm

  -   Colts
Colts 2
Het wedstrijdverslag van The Dukes Colts 1 vs HRC Colts 1

Hierboven en onder foto’s van de pot van HRC Colts 2 tegen de bezoekende HillDogs 1 (met veel dank aan Erik den Burger van rugby-shots.nl) en een wedstrijdverslag(je). Daarbij in dit artikel ook de wedstrijdverslagen van HRC Colts 1 uit bij The Dukes en HRC Colts 3 thuis tegen CL BlackOcto/Wasps Colts 1.

HRC Colts 1 uit vs The Dukes Colts 1
Na het fantastische weer van afgelopen weekend was het cold turkey afkicken naar welhaast Siberische (weer) omstandigheden. Velen van de harde kern supporters, die al jarenlang langs het lijntje staan om het pensioenplan aan te moedigen, waren goed op deze externe omstandigheden voorbereid. Er waren er bij die een dusdanige hoeveelheid lagen kleding aanhadden dat ze, als ze per ongeluk waren gevallen, zelfstandig niet hadden kunnen opstaan. Tegelijkertijd liet het spelverloop van de wedstrijd weinig ruimte om het koud te krijgen, het zou een heet middagje langs de vestingwallen van het oude Busloth worden.

Of het door de teambespreking van afgelopen donderdag kwam, of werd ingegeven door de wens revanche te nemen na de enige verloren wedstrijd in de eerste fase, of kwam doordat iedereen door de kou goed wakker was, (het zal uit de analyse van de TD moeten blijken); onze Colts hadden er duidelijk zin in en schoten als kanonskogels uit de startblokken. Slechts na een paar minuten werd de eerste try in het voordeel van de HRC gedrukt. De toon was gezet. 

Een heel enerverende, spannende en over en weer keiharde wedstijd, met vlijmscherpe tackles en een bij vlagen zeer mooi en snel spel, vormde het vervolg. Als er messen waren uitgedeeld, dan speelde elke HRC’er er met minimaal eentje tussen de tanden. Wel handig als tandenstoker, want het vermoeden bestond dat er door het hele team een dieet van rauwe biefstuk met sambal was gevolgd in de aanloop naar deze wedstrijd. Het gevoel in de groep was duidelijk dat er – ondanks de nog steeds aanhoudende blessure golf – iets rechtgezet moest worden. In het eerste kwartier waren er jammer genoeg ook nieuwe blessures aan de kant van HRC te melden. Het is te hopen dat de schade voor een ieder, inclusief de uitvaller bij the Dukes, meevalt. 

In ieder geval werd er door de sportieve onverzettelijke houding van onze Colts wel keurig netjes gewonnen. Eindscore The Dukes 19 – HRC 28. De kop is eraf in de tweede fase. 

Helaas liep de wedstrijd door alle blessure behandelingen fink uit. Daardoor waren wij niet op tijd terug om ons eerste team thuis aan te moedigen in de gewonnen regio kraker tegen RRC. Maar dat mocht de pret niet drukken. De gastheren dankend voor de ontvangst werd – met een warme gloed van trots over het getoonde spel en veerkracht – de terugreis aanvaard.

De volgende wedstrijd van Colts 1 is daarbij thuis tegen URC. Die pot gaat vooraf aan een andere regiokraker: HRC 1 tegen the Hookers. Dus komt allen, en laat het weer je niet tegenhouden. Ofwel, door de tijd van het jaar met alle rijmelarij van likmevestje; “als het koud is en al valt de sneeuw, hagel of regen, een beetje HRC supporter kan daar tegen”.

Uw verkleumde rugby ouder(e)

HRC Colts 2 thuis tegen het CL Hilldogs

Colts 2 speelde tegen een goed team. In het begin stond de verdediging daarbij niet goed en werden er veel tackles gemist. Daar maakte de bezoekers dankbaar gebruik van, ze liepen er keer op keer doorheen en er werden flink wat tries gedrukt. Het speelse gemak waarmee de HillDogs de Haagse overliepen gaf reden voor overleg met als (zeer sportieve) uitkomst mixen. Het resultaat was meer evenwicht en een veel leukere pot voor iedereen.

HRC Colts 3 thuis tegen CL BlackOcto/Wasps Colts 1

Over het algemeen heeft het 3e HRC Colts team een redelijke wedstrijd gespeeld, maar de eerste twintig minuten zat er nog (te) weinig energie in bij de spelers. Ongetwijfeld kwam dat grotendeels door de kou. Vooral de structuur in de verdediging liet in het begin te wensen over waardoor onze de verdedigingslinie makkelijk te doorbreken was door de bezoekers. Vanaf de twintigste minuut was iedereen aan Haagse zijde een beetje warm gespeeld en werd er een stuk mooier spel op de mat gelegd. Vooral onze forwards maakten vanaf dat moment mooie tackels en deden het goed in de scrums.

In de tweede helft speelde het thuisteam in zijn geheel een stuk beter. Er werd meer gecommuniceerd, wat de structuur in het spel ten goede kwam en de verdediging bleef op orde. Het resulteerde in een paar mooie breaks. Jammer genoeg kwam het team net te kort om alsnog de winst te pakken; het werd 14-17.

De mooie foto boven dit artikel (courtesy Erik den Burger rugby-shots.nl) en de foto’s hieronder zijn van de overigens van de voor HRC wat minder fortuinlijk gelopen thuiswedstrijd HRC Colts 2 vs Hilldogs Colts 1

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement