Met de Jonkies in de Wei

  -   Nieuws
hrc3 thor

Wedstrijdverslag HRC Espoirs – Thor 2 (eindstand 45 – 12)

Ja daar zijn we weer, nieuw seizoen, nieuwe epistels die de trouwe lezers op de hoogte houden van de voortgang bij de senioren. Maar de oplettende lezer onder jullie heeft waarschijnlijk al gezien dat dit een wedstrijd van de Espoirs betreft, met de opvolgende vraag, wat doet uw trouwe kroniekschrijver daar? Nou ja het was simpel, de Espoirs komen props tekort en bij de Mighty Thirds hebben we er genoeg en we hadden geen wedstrijd, dus mochten Sam, Jay en ik ons kersverse seniorenteam ondersteunen. Zoals Michel voor de wedstrijd zei, de eerste training van de Espoirs werd bezocht door 6 spelers en er zijn nu 28 spelers op de lijst, mooie dingen allemaal. Moet wel eerlijk toegeven, het is best een raar gevoel als je opeens met allemaal jongens in het veld staat die nog niet geboren waren toen je begon met rugby, maar genoeg over de existentiële angsten van Opa, terug naar de wedstrijd!

De Espoirs mochten om 12:00 aantreden tegen het Thor 2. Voor beide teams wat het de opening van seizoen en dat was in het begin ook te zien. Wij speelden redelijk rommelig, of misschien was het jeugdig enthousiasme. Maar we hadden moeite om de bal in de ploeg te houden, onder andere door te hoge penalty count. Daarentegen, de scrums gingen fantastisch! Aangesterkt door het bovengenoemde trio werd de scrum van Thor opgeveegd. Het was uiteindelijk wel Thor wat de ban brak door de eerste try van de wedstrijd te scoren. De Espoirs moesten aan de bak en eerlijk is eerlijk, als ze bal kunnen transporteren dan wordt er heel leuk gespeeld. Daaruit kwam uiteindelijk de gelijkmakende try. Die werd even later opgevolgd door onze tweede try die ook voor de volle zeven punten werd geconverteerd. Het rommelige spel bleef wel doorgaan in de eerste helft en Thor wist gebruik van te maken door ook een tweede try te scoren. (Ruststand 12 – 10)

In de rust bespraken welke zaken voor verbetering vatbaar waren en toen gingen we er weer vrolijk tegenaan. De eerste twintig minuten van de tweede helft bleef ploeteren aan onze kant, langzaam maar zeker groeiden wij in de wedstrijd en konden iets beter de gaten vinden. Wat ook wel lekker was, was dat door het vele scrummen de heren studenten van Thor vermoeid raakten. De laatste twintig minuten trapten we het gaspedaal verder in, de halfbacks wisten steeds vaker de bal te transporteren naar hun teamgenoten en hielden (eindelijk) op met lange passes die nergens naar toe gingen. Ja en toen ging het hard. Denk dat wij het laatste kwartier meer dan helft van ons puntentotaal scoorde. (Eindstand 45 – 12)

Dus, wat nemen we mee van de wedstrijd, je merkt dat veel van de Espoirs nog moeten wennen aan de senioren. Gelukkig speelden we tegen een studententeam en die zijn nog redelijk vergevingsgezind als je een foutje maakt. Dat gezegd hebbende, de Espoirs hebben hun eerste 5 punten van het seizoen binnen! En door de wedstrijd zat er een groei in het spel, van een 5- in de eerste helft doorgroeien naar een ruime 8 in de tweede helft. Chapeau boys! Volgende zondag spelen de Espoirs en de Mighty Thirds uit in Breda, dus het zou maar kunnen zijn dat een aantal spelers double duty gaan draaien, gezellig!

Nog even ter afsluiting, het was voor uw kroniekschrijver een rare gewaarwording om te realiseren dat een van mijn teamgenoten van gisteren de oudere broer is van twee junioren die ik coach, maar genoeg over Opa en zijn existentiële gedachten.

Foto’s zijn gemaakt door Han Jongens. Bedankt Han!

Ovale groet,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement