Met dank aan de bank

  -   HRC 2
HRC 2 vs DSR-C 1

In de regen en wind op bezoek met de Delftse studenten wist HRC 2 al in 5de minuut een try te drukken. Ward Oudheusden bracht het ovaal over de lijn, maar in de storm lukte het Olivier Hesselink niet hem te converteren (0-5). 

Met een kwartier op de klok kreeg -C een penalty kick en 4 minuten later scoorden de heren studenten een try (zonder conversie 8-5). In minuut 35 herhaalde DSR-C dat kunstje en zo stond ons 2e toch zomaar 13-5 achter. Op slag van rust wist Tobias Geurts (try zonder conversie) de ruststand echter op een overzienbare 13-10 te brengen.

Met 8 minuten op de klok na rust boog Jay van de Heuvel de stand met een try om tot 13-15 in het voordeel van Den Haag. Vervolgens moest HRC het vanaf minuut 23 echter even met een man minder doen. -C profiteerde binnen de minuut met een try+conversie en bracht zo 20-15 op het  (non existente) scorebord. Maar HRC liet zich niet kisten; Ben Campbell en Olivier Hesselink tekende voor een try met conversie aan Haagse zijde (minuut 26, 20-22) en vervolgens (33ste minuut) kreeg ook DSR-C een gele kaart te verwerken. Nu was het aan HRC om daar meteen voordeel uit te halen; Kees de Bruin drukte een door Olivier geconverteerde try en daarmee maakte “de Haagse bank” uiteindelijk het verschil en kwam het tot een eindstand van 20-29.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement