Matt Roper nieuwe hoofdcoach Haagsche Rugby Club

-   HRC 1

Matt Roper is aangesteld als nieuwe hoofdcoach van de Haagsche Rugby Club (HRC). Na 23 jaar actieve militaire dienst is Roper in 2006 verhuisd naar Den Haag om te werken voor de NAVO.

De 55-jarige Engelsman is een hoog gekwalificeerde en ervaren rugbycoach. In Nederland heeft hij de afgelopen jaren verschillende rugbyclubs en nationale (jeugd) teams gecoacht. Zo heeft Roper het afgelopen seizoen gewerkt met het Nederlands Team onder 20. Eerder was hij ook coach van het Nederland Team onder 19 en onder 18 en ‘Coaching Coordinator’ van de British School Netherlands Rugby Club. In 2014 werd hij daar benoemd tot erevoorzitter voor zijn jarenlange inzet.

Matt Roper zal worden geassisteerd door Michiel Magis, hoofdcoach van het tweede herenteam. Volgend seizoen zal HRC wederom met drie herenteams en een damesteam in de competitie meespelen.

HRC voorzitter Roderik Bolle is zeer verheugd met de komst van de nieuwe trainer: ‘Afgelopen seizoen heeft HRC 1 op het nippertje stand gehouden in de hoogste klasse. Dat gebeurde met een bijzonder jong team. Met zijn kennis en ervaring is Matt de ideale man om HRC 1 komend seizoen weer in de lift te zetten richting het linker rijtje.’

De eerste training onder leiding van Roper staat gepland op 7 augustus 2018 De eerste testwedstrijd zal zijn een maand later op 7 september 2018.

Matt Roper’s introductie bij selectie HRC 1