Mannen tegen de jongens

  -   Nieuws

Afgelopen zondag mochten we aantreden tegen DSRC2 voor de derde keer dit seizoen. Als we heel eerlijk zijn, we hadden goed vertrouwen in een goede uitslag op basis van het verleden. Als we ons wedstrijdplan goed zouden uitvoeren zou het een hele leuke middag voor ons worden. We gingen voortvarend van start met een try van Kevin in de eerste paar minuten. Wij konden onze fysieke kracht goed tot wasdom brengen, maar we hielden ons niet echt aan ons wedstrijd plan. Ondanks dat bleven de try’s komen aan onze kant en de paar keer dat DSRC er uit wist te komen met een tegenaanval stond onze verdediging als een huis. De eerste helft kunnen we verder kort over zijn, onze fysieke kracht was net even teveel voor de heren studenten. Ruststand 0 – 24.

Niet de eerste keer dat ie daar ligt

In de rust werden we er aan herinnerd dat qua score het goed ging, maar we moesten nog een tandje bijzetten om ons gameplan weer tot wasdom te laten komen. We gingen voortvarend van start, maar de heren studenten kwamen furieus uit de startblokken en zetten ons onder druk. Nu konden wij ze verdedigend wel aan, maar we kwamen niet weg uit onze 22 meter. Uiteindelijk kregen we zelfs een penalty try tegen door een overtreding van Sloopie, die na de wedstrijd bij uitzondering onze Dick of the Day werd. Hierna was het weer tijd om orde op zaken te stellen en bepaalde wij weer het gezicht van de wedstrijd, met als hoogtepunt een try uit een rolling maul vanuit een lineout die door Wes werd gedrukt, iets wat Wouter eerder in de wedstrijd niet was gelukt. Om niet al te lullig te doen, deze wedstrijd pakte Wouter geen kaart, dus dat is ook wat waard. Eindstand 7 – 41.

Go! Go! Go!

Dus wat kunnen we meenemen uit deze wedstrijd? Als we ons wedstrijdplan gebruiken spelen we een wedstrijd als dit vakkundig uit. Dat gaan we nodig hebben als we volgende keer aantreden tegen USRS, los van het feit dat we die pot willen winnen, willen we ook een betere wedstrijd op de mat leggen dan de vorige keer. Als we aan wedstrijdplan uitvoeren en iedereen staat aan, moet dat goedkomen. Verder ook nog een felicitatie voor Simon die onze Man of the Match, tweede keer dat ie op de 2e rij staat en gelijk vlammen. Toen we weer in Den Haag waren zijn we ook een nieuwe traditie begonnen, wat een aantal onder u die in hun studententijd rugby hebben gespeeld wellicht al weten, je clubdas verdien je. Dit willen wij ook meenemen naar het Derde, want er zijn een aantal nieuwe boys die op basis van hun inzet hun das verdiend hebben, dus gefeliciteerd Willy, Peter, Martin, Maurits en Keir!

Ploeterend over het gras,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement