Makkelijker dan gedacht

  -   Dames
Xtreme 2021 2022
Het wedstrijdverslag van de thuiswedstrijd HRC Xtreme vs Eindhoven Lions van zondag 10/10 door Nadine Zuurmond

Wedstrijdverslag HRC Xtreme – Eindhoven Lions
Zondag 10 oktober 2021, door Nadine ZuurmondAfgelopen zondag mochten we weer tegen de Eindhoven Lions spelen. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat wij vanaf het allereerste seizoen de wedstrijden tegen Eindoven lekker spannend hielden of dat nou uit of thuis was. Wij zijn altijd aan elkaar gewaagd geweest. Daar keken we deze zondag dan ook erg naar uit.

Maar eerst…. tijd voor de jaarlijkse team foto. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot met 30 meiden. (Het resultaat zie je hierboven, bedankt Bianca!)

Na de teamfoto en een goede warming-up begon om 15:00 de wedstrijd op ons 2e veld. De knietjes waren dus weer goed ingesmeerd met Vaseline. Na 9 minuten hadden wij een line out in de buurt van de try line, we kozen om een maul op te zetten. Morgane zag haar kans en maakte een mooie try, haar eerste voor Xtreme!

De daarop volgende tries volgde niet veel later. In de 1e helft werd er maar liefst 5 (!) keer door ons gescoord en daarvan werden er 4 raak door de palen geschoten door Do. Al deze tries ontstonden uit mooie loop lijnen door de backs of door een pick en go vanuit de voorwaartsen. Het was overduidelijk dat Xtreme de overmacht had in de 1e helft. Scrums en line outs werden keer op keer gewonnen. Tot aan de rust werd er dan ook niet door Eindhoven gescoord.

In de 2e helft kwam Eindhoven een stuk sterker terug en al snel volgde de try vanuit hun kant. De Lions hebben in de 2e helft zeker laten zien dat ze zich niet zomaar gewonnen gaven en Eindhoven wist – door voornamelijk gaten in de A-guards van onze kant – nog 2 keer te scoren.

Na een mooie comeback/aansluitingspoging van Eindhoven wisten wij ons weer te herpakken en werd er een try door Lara gescoord.

De wedstrijd eindigde helaas iets eerder dan dat de volle 80 minuten verstreken waren. We konden niet verder spelen omdat de ambulance er aankwam….Lisa haar schouder raakte weer uit de kom vlak voordat ze een try kon scoren. Dit was overigens niet niet de enige blessure: Lara heeft tijdens haar try haar vinger gebroken en Morgane ging er de 2e helft eraf wegens een pittige blessure aan haar knie.

We willen Deborah en Kim bijdezedan ook bedanken voor hun hulp, verzorging en snelle handelen voor, tijdens en na de wedstrijd. Hopelijk is iedereen snel weer de oude!

Voor nu heeft Xtreme 3 weken rust in de competitie, maar 31 oktober zullen wij om 13:00 een extra oefen wedstrijd spelen tegen Bustybee’s. Hopelijk tot dan!

De woman of match van de deze week waren:
gekozen door Eindhoven Lions: Rebecca
gekozen door Xtreme: Laura G

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement