Maatwerk bitjes aanmeten op donderdag 28 september

  -   Benjamins
bitje-op-maat

Bij rugby is het belangrijk om een mondbeschermer te dragen. Een klap van een elleboog, schouder of ander lichaamsdeel kan veel schade opleveren aan het gebit. Dit kan uiteenlopen van een tand door de lip, gebroken of losse tand tot een gebroken kaak of tanden die uit de mond vallen. Met het dragen van een goede gebitsbeschermer bescherm je preventief jouw gebit en voorkom je mond en gebitsbeschadiging met alle gevolgen van dien. Een maatwerk gebitschermer is vooral geschikt voor jeugd die klaar is met wisselen van tanden en kiezen.

Maar ook voor de categorieën benjamins en turven kan een bitje op maat een prima keuze zijn gezien de pasvorm t.o.v. een ‘boil and bite’ bitje dat steeds uitvalt.

Voordelen van een individueel op maat gemaakte mondbescherming:

  • Optimale bescherming door een goede pasvorm
  • Comfortabel door de optimale pasvorm
  • Verhindert het spreken en ademhalen niet
  • Beïnvloedt niet de kaakontwikkeling door meegroeimateriaal

Op donderdag 28 september vanaf 19:30 uur zal de maatschap Mondziekten, Kaak-en Aangezichtschirurgie van het HMC-Bronovo aanwezig zijn na de training voor het nemen van afdrukken voor een state of art gebitsbeschermer tegen een sterk gereduceerd tarief.

Prijs voor een gebitsbeschermer op maat
De kosten zijn 30 euro voor een meerlaagsgebitsbeschermer in een zelf gekozen kleur en inclusief vermelding van telefoonnummer (handig bij verlies). De bitjes dienen op donderdag 28 september bij het aanmeten ter plaatse gepast contant afgerekend te worden. Er kan dus niet gepind worden!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2021 Haagsche Rugby Club