Luctor et Emergo

  -   HRC 3
HRC 3
Dat was spannend

Wedstrijdverslag USRS 3 vs HRC 3 (17 – 24 eindstand)

Voor ik met het wedstrijdverslag van afgelopen zondag begin hebben de oplettende lezers onder u gemerkt dat er vorige week geen wedstrijdverslag was, mea culpa hiervoor. Om u allen toch een korte samenvatting te geven. We speelden tegen de Hookers Espoirs en we hebben alles op het veld laten liggen. Tot de 60ste minuut stonden wij nog voor, maar de tank was bij velen leeg en de Hookers waren een stuk fitter en maakten daar dankbaar gebruik van. Uiteindelijk was de eindstand 29 – 50 voor de Hookers. Een verdiende overwinning voor ze, maar ze moesten er wel voor werken en het slotakkoord, met een try in de laatste minuut was voor ons. You can take our lives, but not our pride!

Dan over naar afgelopen zondag. Wederom stond een zware pot op het programma tegen USRS 3, gelukkig waren dit de oude bokken van Utrecht, maar her en der werden er ook wat jonkies gespot. De eerste helft begon voortvarend met een try van Peter. We begonnen sterk en dit beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. Maar een paar minuten later door fouten aan onze kant wist USRS ook te scoren en was de stand na 10 minuten opeens 7 – 5 voor Utrecht. De eerste helft was aan onze kant rommelig. Ons gameplan kwam er niet echt uit, de line-outs liepen niet heel lekker. Maar uiteindelijk wisten wij ons wel over de try line te worstelen, die ook door Dalton keurig werd bevorderd tot een zevenpunter en wij gingen met een tussenstand van 7 – 12 de rust in.

In de tweede helft kwamen we wij beter in ons spel en de line-out ging ook beter, wat ons een goed platform gaf voor ons aanvallend spel en dat bleek, want binnen een 10 minuten hadden wij er opeens 12 punten bij en stond de tussenstand op 7 – 24, dan ben je veilig zou je zeggen. Ware het niet dat USRS het er niet zomaar bij liet zitten en ook alles op alles zette om hun achterstand om te buigen. En het werd spannend, want niet alleen scoorde Utrecht twee try’s, gelukkig geen conversies en we kregen ook twee gele kaarten waardoor we de laatste tien minuten 13 man op het veld stonden en dan wordt het toch best billenknijpen. Het was een ware worsteling, maar we kwamen uiteindelijk bovendrijven! We luctorden en emergo’den.

Uiteindelijk gingen de punten naar Den Haag, vraag niet hoe. We wisten in die laatste tien minuten het hoofd koel te houden om alsnog een zwaarbevochten overwinning uit het vuur te slepen. Maar die line-outs moeten echt beter en daar gaan we de komende weken ook mee aan de slag. Zoals als Wouter zei in de nabespreking, we zijn bezig om een nieuw systeem in te voeren en dat gaat met ups en downs, afgelopen zondag was een down, maar uiteindelijk win je wel. Dat is ook wat waard.Komende zondag spelen wij om 13:00 thuis tegen de The Hague Hornets, belooft een mooie derby te worden. Als je tijd hebt, kom kijken, er schijnt ook iets van een feestje na afloop te zijn.

Zwoegend tot het einde,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement