Ons eerste is eindelijk weer wat op sterkte en op stoom

  -   HRC 1
Het verslag van de wedstrijd HRC vs RC Hilversum op 30 april, van de hand van club coryfee en erelid Ton van der Loos

Los van de laatste plaats, (ver)los(t) van van veel langdurige blessures….ons eerste is eindelijk weer wat op sterkte en op stoom. Lees hoe het onze Heren 1 XV thuis tegen Hilversum verging. Ton van de Loos doet hieronder verslag. (En op basis van de door Hein Geurts doorgegeven live score verscheen er ook weer een verslag op de website van Haagse Topsport)

Beste rugby vrienden,

Zaterdag jl. traden we thuis aan tegen RC Hilversum, een club waar we sinds mensenheugenis tegen spelen. ​De laatste wedstrijd die we tegen hullie speelden, was tevens het begin van deze competitie en wisten we met 20-13 winnend af te sluiten. We mochten er dus van uitgaan dat het ook deze wedstrijd om de winst zou spannen en gezien de score deed het dat ook; 6 tries tegen 5, 40-32.

Geschreven moet worden dat HRC de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was en dat onze mannen de eerste helft met een krappe 19-15 in hun voordeel afsloten.

De tweede helft startte HRC voortvarend en scoorde in de 43ste en 45ste minuut twee schitterende tries. Darmee werd devoorsprong uitgebouwd tot een 33-19, maar er was nog een lange weg te gaan.​ In de 61ste minuut werd onze nr.8 (we noemen geen namen) d’r uitgestuurd en dat moesten we duur betalen met twee tegen tries in 5 minuten.​ Maar gelukkig revancheerden de spelers zich en wisten met nog 10 minuten te gaan nog een try te scoren 40-25.​

HRC speelde de wedstrijd vervolgens geduldig uit en liet Hilversum nog eenmaal scoren in de allerlaatste minuut. D aarmee werd de eindstand op 40-32 vastgepind.​

Het was een vermakelijke middag, veel tries en ook natuurlijk omdat wij wonnen.

Met Ovale groet,​
Ton

PS: A.s. zaterdag 7 mei wordt er door HRC niet gespeeld. Zaterdag 14 mei spelen we onze laatste thuis wedstrijd van deze competitie tegen RC Eemland. De sponsorcommissie heeft voor onze sponsoren een gezellige bijeenkomst georganiseerd welke om 14 uur 45 aanvangt en ook leden van de “Club van 100” zijn daarvoor uitgenodigd; je moet je aanwezigheid wel aanmelden bij: voorzittersponsor@haagscherugbyclub.nl Dit kun je tot uiterlijk a.s. zaterdag 7 mei doen.

Zaterdag 21 mei spelen we onze allerlaatste competitiewedstrijd tegen DIOK uit dus in Leiden. DIOK gaat er een festijn van maken waarvan de details nog volgens, maar zet ook deze datum wel vast in je agenda.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement