Loon naar werken

-   Junioren

wedstrijdverslag HRC Junioren Noth Sea Beach

Team 2 kwam te laat op gang om in de finale om de Ribbon te mogen spelen. Team 1 verloor de finale van ’t Gooi om het landskampioenschap XV en zag Breda landskampioen 7’s worden, maar op het zand – toch een beetje “home turf” – werd er dit weekend alsnog een titel in de wacht gesleept; de HRC Junioren zijn Nederlands Kampioen Beach Rugby 2019!

In de Poule ging het relatief makkelijk: achtereenvolgens werd er van Delft 2, RC Haarlemmermeer Hawks, Haarlem en van Porto gewonnen.

Toen begon het echte werk. In de halve finale moest er gewonnen worden van Dutch Barbarians 1. Omdat de telling van de scheids een andere was dan die van ons, liep dat op een verlenging uit. Daarin toonde het team karakter, ze beten zich vast en haalde de pot (alsnog) binnen met een golden try.

In de finale wachtte Dutch Barbarians 2. Dat werd – na wat inleidende schermutselingen – een spannende pot die uiteindelijk met 4-5 door HRC werd gewonnen.

Loon naar werken en meer dan terecht dat onze Junioren alsnog een titel op hun palmares kunnen schrijven!