Loon naar (hard) werken

  -   Junioren
Junioren
HRC Junioren 1 vs Amstelveen Junioren 1

Na een lange wedstrijd-pauze mocht Junioren 1 eindelijk weer het veld in om de competitie te hervatten. Tijd voor de tweede fase, waarin alle teams weer op nul beginnen. Op het HRC gras stonden onze boys deze zaterdag oog in oog met het team van Amstelveen.

De eerste 35 minuten speelden zich grotendeels op de Amstelveense helft af. De Haagse Junioren leken de overhand te hebben. Keer op keer zette HRC de aanval op, werkte goed samen, maar kon toch niet doordrukken. Het Amstelveense team was alert, maakte handig gebruik van slordigheidjes aan Haagse kant en heroverde balbezit. De Amstelveense aanvallen werden bijna allemaal op de eigen helft al door HRC gepareerd. Hard werk van beide teams, maar tot scoren kwam het niet.

Na de pauze voerde HRC de druk op. Met sterk samenspel wisten de Haagse rugbyers twee try’s te drukken, waarvan er één werd geconverteerd. Toch waren de teams veel meer in evenwicht dan de score deed vermoeden. Het spel golfde op en neer, van de Amstelveense naar de Haagse helft en weer terug. Net als in het eerdere duel dit seizoen, lukte het Amstelveen alleen niet om de try lijn te bereiken. Ook niet toen HRC door een kaart met 14 man kwam te staan. De Amstelveners vonden wel degelijk gaatjes in de Haagse verdediging, maar HRC wist zich verdedigend steeds op tijd te herstellen. 

Dat de wedstrijd werd afgefloten nadat Amstelveen opnieuw vlak bij de try lijn werd achterhaald, was exemplarisch voor de hele partij. Het daaropvolgende gejuich van de Haagse spelers was een teken dat ze hard voor deze 12-0 zege hadden moeten werken. Een mooi resultaat als start van de tweede fase! De Junioren teams in de Cup poule lijken dit seizoen erg aan elkaar gewaagd, en er beloven nog veel pittige rugby ontmoetingen te volgen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement