Live-stream de luxe

  -   HRC 1
lievstream
HRC vs RFC Haarlem a.s. zaterdag 15 januari om 14.00 uur via Eycons

Ons clubicoon en erelid Ton van der Loos kondigde het vorig jaar al aan: begin 2022 staan er voor HRC1 serieuze potten op het programma. De wedstrijd van a.s. zaterdag thuis tegen de RFC Haarlem is daar een goed voorbeeld van.

Haarlem ging tot vorige week nog ongeslagen aan kop in de ereklasse, maar vorige week moesten ze thuis buigen voor ‘t Gooi (7-14) en de uitslagen doen vermoeden dat er ook andere wedstrijden zijn geweest waar het geen uitgemaakte zaak was. Een pot voor het “eggie” dus!

Maar ja, langs de lijn kijken met zijn allen is er helaas nog niet bij. Reden om te proberen een serieus geüpgraded live-stream met professioneel commentaar – Floris Kieft heeft al toegezegd achter de microfoon plaats te nemen en wellicht krijgt hij nog hulp van een side-kick – in de lucht te krijgen!

De wedstrijd zelf zal – ijs en weder dienende – worden opgenomen door 4 camera’s. Twee aan de lange kant en 1 aan elk kopse kant. Er is al een lange tijd een wens om goed te kunnen streamen en om zelf goede beelden te hebben voor analyses etc. en deze belangrijke pot in combinatie met de onmogelijkheid om op de club lang het veld te kijken, leken de aangewezen gelegenheid voor een try-out.

Nu weten we allemaal dat de techniek je soms (bijvoorbeeld middenin of vlak voor een video-call) in de steek kan laten. Het is dus (nog) geen vanzelfsprekendheid dat het meteen goed en vlekkeloos werkt, maar we doen ons uiterste best.

Zorg dus dat je dat je je eyecons account al hebt aangemaakt en dat je a.s. zaterdag om 14.00 uur klaar zit achter je scherm, met een hapje en een drankje bij de hand.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement