Rugby Mum – Lichtjes!

  -   Column
Mum fietslampje
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft een moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Afgelopen dinsdag tufte ik even snel langs de club om onze Chinese bami af te halen bij Food to Love; de liefde, het hart en de ziel die Debby en Kenneth er in stoppen, was goed te proeven. Ik kan het iedereen aan raden.

Ik had haast, dus was ook zo weer weg. (Je mag overigens ook niet anders). Uit een ooghoek zag ik nog wel dat Robert druk in de weer was geweest met kerstlampjes op het balkon. Het clubhuis zag er zo leuk uit….Maar helaas geen gezellige kerstborrel of nieuwjaars bijeenkomst dit jaar.

Oké, ik liep dus al wat achter in de planning en als je daar dan ook nog zo’n harde confrontatie met geen gezelligheid bij optelt, dan zou het kunnen dat ik heel soms de neiging krijg een ietsepietsie agressief te rijden. (Ik hoor mijn mannen nu hard en in koor zeggen “ze bedoelt NOG agressiever!”).

Had ik toch opeens wat vertrekkende spelertjes voor mijn bolide! Absoluut mijn fout natuurlijk – domme, opgefokte muts – en even schrikken. Voor mij dan, want de heren die daar (redelijk uit het niets) opdoken, keken niet op of om en hadden daarbij collectief niet het goede voorbeeld van Robert gevolgd: alle drie geen licht aan! Reden om Rolf dankbaar te zijn voor het feit dat hij met zo’n krijtspuit een “zet je licht aan” reminder op de stoep kalkte en om jullie nog even te wijzen op dat mooie veiligverkeer initiatief van onze Guppen Teammanagers. (Het is al door naar de haalbaarheidscheck en je hebt nog 3 dagen om te liken!)

Wees voorzichtig (met licht) en tackle hard!
Liefs,

Mum

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement