Lekker van start

  -   Colts
Wedstrijdverslag van de eerste competitiewedstrijd van Colts 1 en 2

Om gelijk met de deur in huis te vallen, twee overwinningen voor onze Colts. 

IN HET KORT: COLTS 1
Hoe de overwinning in Amersfoort bij RC Eemland tot stand is gekomen is op het moment van schrijven van dit verslag nog niet geheel bekend. Wel dat het tweede gedeelte van de wedstrijd een spannend slot kende en dat de overwinning aldaar door HRC Colts 1 letterlijk gezien de nagekomen berichten over de blessures met bloed, zweet en tranen over de streep is getrokken. Maar niet getreurd, meer informatie over deze pot valt echter te lezen in het onder dit bericht staande verslag van de MOTM van Colts 1.

HOE VERGING HET COLTS 2?
Het verslag zal zich nu verder toespitsen op HRC Colts 2 want uw altijd met de wedstrijd meelevende subjectieve HRC reporter zat namelijk keurig op de tribune in Den Haag om de inspanningen van ons 2e Colts team te bekijken. 

Het was een mooie en analoog aan de ervaringen van de eerder gespeelde oefenwedstrijden wederom een zeer sportieve wedstrijd. Dit keer tegen de gasten van Cluster SBN Colts 1, een combinatie team vanuit de Scrumboks uit Tiel. 

Ik weet (nog) niet of het aan mijn brilsterkte ligt en of dat spelers buiten de regio met andere diëten worden (op)gevoed, maar het begint wel enigszins een gebruik te worden dat de tegenstanders fysiek allemaal net wat groter en breder lijken te zijn. Nu kan het ook zijn omdat Colts 2 uit een aantal eerstejaars bestaat, maar zo vlak voor een wedstrijd de tegenstander van de dag het veld op zien komen denderen gaf in ieder geval bij mij een gevoel dat het wel eens een spannende pot kon worden.  

En dat was ook zo de eerste 10 minuten, maar daarna werd door snel lijnenspel de ban gebroken en werden er mooie uitgespeelde tries gedrukt. 

Half time: 4 tries voor en eentje tegen. 

Tijdens het tweede gedeelte van de wedstrijd kon de voorsprong ondanks de druk van de tegenstander goed worden vastgehouden, (hoewel de tegenstander nog wel een tweede try tegen wist te drukken). Maar HRC gaf wel meteen lik op stuk want direct na de kick off scoorde Onze Colts weer en de wedstrijd was vanaf dat moment naar het gevoel ook gespeeld. Wat vandaag ook een succesvol wapen was waren de kicks door diverse spelers. Van dit wapen werd op de juiste momenten goed gebruik gemaakt. 

Eindstand 55 – 12. Chapeau voor het hele team want niemand verzaakte. Hard gewerkt door de mannen en de wederom enige dame. 

Vernoemenswaardig was naast bovenstaand zeker ook de ref van de dag. Zeer solide gefloten en tijdens en na de wedstrijd bij beide teams geen wanklank gehoord. 

Voor komende week is het voor een aantal spelers vooral zaak om te herstellen. De welhaast profetische woorden tijdens de informatieavond dat echt iedereen van de Colts over de drie teams heen hard nodig is, is eerder de waarheid geworden dan was bedacht. Sterkte aan alle spelers met blessures en weer snel op het veld allemaal. 

Uw op de tribune zittende maar vandaag ook vooral genietende rugby ouder(e)


MOTM COLTS 1 DOET VERSLAG
Hallo ik ben Peer van Kleef,
Zaterdag 17 september speelde wij de eerste competitiewedstrijd tegen Eemland. De wedstrijd begon goed met na enkele minuten de eerste try voor HRC. De eerste helft was HRC ook gewoon beter dan Eemland en de eerste helft eindigde dan ook met een voorsprong van 5-27 voor HRC.

De tweede helft begon spannend. Wij waren wat verzwakt door weinig wissels en blessures, terwijl Eemland juist sterker van start ging en een try maakte. Snel daarna wist HRC toch ook nog nog 1 try te maken. Die bleek erg belangrijk want Eemland wist nog 3 trys te maken in de laatste 10 minuten van de wetstrijd. Zo was de eindstand na een goede pot rugby 27-32 voor HRC.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement