Lekker op dreef….

  -   HRC 1
HRC 1

R.C. Hoek van Holland voor het eerst in hun bestaan bij de laatste 6! Vorige week zaterdag met 19 – 5 verloren van Castricum uit en vandaag weer een zware tegenstander: HRC 1

HRC 1 trad met de op dit moment meest sterke (mogelijke) selectie aan. Geblesseerde spelers aan de kant te weten: Gijs Petrie, Jordy Hop, Jasey van Kampen, Niels Kühn en Tom Hijdra. We zullen het een tijdje zonder hun moeten doen.

Maar HRC 1 ging zéér voortvarend van start en legde de tegenstander vanaf de kick-off de wil op. Dat resulteerde al in de 4de minuut tot een try van onze Tongaanse gastspeler, Tuitaveke, welke door Kai van Kampen geconverteerd werd 0 – 7. Hoek van Holland (hierna te schrijven H. v. H.) had de bal nog niet aangeraakt.

H. v. H. herstelde zich langzaam en kreeg meer en meer balbezit en HRC kon niet doordrukken. Het spel golfde op en neer waarbij opgemerkt dat de ¾ lijn van onze tegenstander af en toe verrassend en gevaarlijk uit de startblokken schoot, maar onze verdediging stond als een muur waar zij zich keer op keer te pletter tegen liepen.

In de 34ste minuut wist H.v.H. ons toch te verschalken uit een 5 yards line out. De voorwaartse drive welke daaruit voortvloeide konden we niet stoppen en zo scoorden hullie een try welke geconverteerd werd; 7 – 7.

In de 38ste minuut verzilverde Kai een toegewezen penalty: 7 – 10 en met deze stand bereikten onze boys de rust.

Ook de 2de helft gingen we hongerig van start wat resulteerde in een toegewezen penalty welke Kai bekwaam tussen de palen en boven de lat plaatste: 7 – 13.

Gedurende het verloop van de 2de helft werd HRC sterker en sterker en een score kon op den duur niet uitblijven en in de 54ste minuut was het wederom Tuitavake die de bal over de try-line bracht en daardoor de score opvoerde naar 7 – 18. De try werd niet geconverteerd.

De mooiste score van de wedstrijd – een combinatie tussen Kai en Siem Noorman – kreeg helaas geen goedkeuring van de scheidsrechter wegens crossing.

Nog een maal schitterde HRC 1 in de 76ste minuut met een try van Björn Dolman welke ook niet geconverteerd werd en dat bracht de eindstand op 7 – 23.

Een verdiende overwinning, waarbij wel de klanttekening dat HRC zich te weinig heeft beloond. 2 niet te missen try’s, 1 penalty en 2 conversies hadden hele andere cijfers op het scorebord getoverd.

De Futures gingen helaas onderuit tegen U.S.R.S.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 10 februari THUIS tegen ‘t Gooi; ook the Futures spelen voorafgaand aan het 1ste THUIS tegen ‘t Gooi.

Vrijdagavond 2 februari kunt u genieten op de club van de eerste 6th Nations wedstrijd Frankrijk vs. Ierland:  Kick off 21.u00. Tot dan!!!

Onze partner Sportsnap (Frank van Leeuwen) die de thuiswedstrijden schiet, was ditmaal zelfs zo goed om af te reizen naar Hoek van Holland zodat we ook beelden een uitwedstrijd kregen! De hele rapportage vind je op de website van Sportsnap.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement