Lekker gebald

-   Junioren
Wedstrijdverslagen HRC Junioren 7/2

Junioren team 1 blijft geteisterd worden door blessures. Dus wat doe je als je een versterkt en voorwaarts georiënteerd team (Hilversum) op bezoek krijgt, terwijl je eigen zwaarste jongens in de dug-out moeten blijven en ook een deel van de centers en de backline maar 1 helft, of nog niet speelt? Dan heb je het zo’n 10 minuten benauwd, want Hilversum kwam best sterk uit de startblokken. Maar al gauw zette HRC er collectief de schouders onder. Bij rust werd er al een vrij comfortabel 19-0 genoteerd. En in de 2e helft werd die voorsprong nog wat verder uitgebouwd. Bijna alle conversies waren raak (dat verdient een extra pluim, want er stond veel wind) en er werd sterk getackeld. De 0 werd netjes gehouden. Eindstand 38-0.

Team 2 had – o.a. omdat er een team is teruggetrokken uit hun poule – deze week weer geen competitieprogramma. Gelukkig speelde Hermes Schiedam (met wat “huurlingen” van Sparta uit Capelle) dit weekend ook niet en dus werd er een vriendschappelijk potje georganiseerd. Hoewel HRC teams de naam hebben nog wel eens wat langzaam op te starten, Junioren 2 al een tijdje geen potje meer speelde en het even gelijk opging, was het krachtsverschil eigenlijk al van af de kick off voelbaar. Team 2 zou met gemak gaan winnen en kon het zich zelfs veroorloven een paar gegarandeerde tries (alsnog) te missen.