Lekkâh

-   Colts
Wedstrijdverslagen HRC Colts zaterdag 7 december 2019

Vorige week moest ons verse Colts 2 team meteen het spits afbijten tegen de nr. 1 in de poule. Deze week was het aan Colts 1 om hun proeve van bekwaamheid af te leggen, want de colts van de Bredase RC staan al sinds het begin van het seizoen (met de Dukes) in de top van de Cup poule: spannend!

Colts 1 vertrok vroeg en met een aanzienlijke groep supporters naar het zuiden. En daar draaide het lekkâh. De Haagse verdediging hield prima stand (0 tegen) en hoewel ook de gastheren goed verdedigden en het beduidend minder makkelijk ging dan tegen eerdere tegenstanders, wist HRC er toch een aantal keer prima door te komen. Eindstand 0-27 (winst en bonus) en HRC heeft de koppositie in de Cup poule gepakt.

Colts 2 speelde de eerste thuiswedstrijd en ontving het cluster Bekaro/REL. De stijgende lijn die vorige week al zichtbaar was zette mooi door en ook hier was “lekkâh” een heel passende omschrijving voor de pot. De winst en het bonuspunt kwamen toe aan HRC (46 – 17) en het team heeft (met een pot minder gespeeld) aansluiting gevonden bij de top van de Shield A poule.