Lekkâh begin 2e fase

  -   Colts
HRC Colts
De wedstrijdverslagen van onze Colts op 7/11

De tweede fase van de competitie is begonnen en onze Colts teams handhaafden zich alle 3 prima in hun poules. Op naar de volgende ronde!

HRC Colts 3 mocht als eerste thuis aan de bak. Om 13.00 traden zij aan tegen het bezoekende cluster BRC/Dukes/Tilburg 2 uit het zuiden. Helaas konden de bezoekers ondanks die combinatie van 3 clubs geen volledig team op de been brengen. In overleg tussen de teams en referee werd de keuze gemaakt om met 12 tegen 11 te spelen. Het was een wedstrijd waarin onze Colts het spel redelijk goed kon controleren en liet zien de betere van de twee te zijn. Na 70 minuten sloten ze af met een klinkende 59-24 overwinning. Lekkâh! Daarmee staat ons 3e na 1 speelronde op een mooie 2e plek in de poule. Voor de volledige stand in de Shield poule B klik je hier.

Om 14.30 was het de beurt aan Colts 2. Ook zij speelden thuis en waren gastheer voor het cluster Zaandijk-West Friesland 1. Ook hier bleven de punten keurig in Den Haag en werd er lekkâh een tweede plek in de – in dit geval Shield – poule ingenomen (eindstand 38-20 en de volledige stand in de poule vind je hier)

Als 3 en 2 thuis spelen betekent dat 9 van de 10 keer dat Colts 1 lekkâh het land in is. Zo ook deze week. Hierna volgt traditiegetrouw het wedstrijdverslag van de man of the match van HRC Colts 1.

Hoi, ik ben Abe MOTM van de wedstrijd tegen het cluster CAWA 1 (Castricum- Waterland).

Voorafgaand waren we gespannen, het was de eerste wedstrijd in de 2e fase en CAWA (gepromoveerd uit de Plate poule, waar ze met afstand de beste waren) beloofde een sterke tegenstander te zijn. We waren goed gefocust en in de warming up merkte je dat we er goed in zaten.

De wedstrijd begon zwaar, CAWA was fysieker dan verwacht waardoor we de wedstrijd begonnen met 10minuten verdedigen. Daarna herpakte we ons snel en scoorde gelijk een try.

Onze kracht deze wedstrijd lag bij de sterke scrum en de snelle wingers. Verbeterpunten waren de line outs die niet altijd goed gingen.

We hebben goed gespeeld als team en ik denk dat dit een mooie basis is voor de komende fase!

(Noot van de redactie: het werd 0-31 en daarmee blijft Colts 1 koploper in de Cup poule, de verdere stand daar vind je hier)

De eerste try van de wedstrijd CAWA- HRC
Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement