Lekkâh!

  -   HRC 2
hrc2 Eemland 2
Het wedstrijdverslag van HRC 2 vs RC Eemland 2 (Future klasse)

De eerste (thuis)wedstrijd van ons belofte team (gesteund door meer spelers met ervaring) in de future klasse kende een zware eerste helft.

Na 9 minuten benutte Eemland 2 een penalty kick (0-3) en in de 17de minuut deden ze dat nogmaals (0-6).
In de 22ste minuut wist HRC 2 – na een mooie kick van Philip Mossman – scoorde Flores Dullemond de eerste try van de wedstrijd. Helaas werd de conversie gemist. 5-6. Ruim 10 minuten later kregen de bezoekers de kans de voorsprong wat verder uit te bouwen met een derde penalty kick, maar die werd gemist. Kort daarna – de 36ste minuut – nam HRC de leiding over (try zonder conversie 10-6) en met die stand gingen de teams de rust in.

Als er al weer 24 minuten gespeeld is volgt er een nieuwe try voor HRC. De kicker is echter (nog) niet op schot want ook deze conversie wordt gemist. (15-6). Als we ruim 10 minuten verder zijn druk Bas Michel een volgende try voor het thuisteam dat het aanzienlijk makkelijker heeft dan in de eerste helft, maar met name de laatste meters toch hard moet werken. Een slimme bal van Jelle Harland slechtte de Eemlandse verdediging echter (20-6). Na dit huzarenstukje werd er niet meer gescoord zodat ook de eindstand 20-6 was.

De foto’s zijn van Michel Finkelnberg van Sportsnap.nl. Op de website van Sportsnap vind je nog meer wedstrijdbeelden.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement