Laatste match voorjaarscompetitie

  -   HRC 1
aankondiging Bassets vs HRC
Wedstrijdverslag 26 juni 2021 van de hand van onze clubcoryfee Ton van der Loos (Bassets vs HRC en als toegift Georgie vs Oranje)

Rugby vrinden,

Gelukkig wisten velen van u de weg naar het rugbyveld van de Bassets te vinden en bleek mijn reservering voor voldoende plaatsen op het ereterras geen overbodige luxe. Gesteund door al die supporters begon het jeugdige HRC team onder zéér benauwde weersomstandigheden, onder aanvoering van captain Viktor aan deze vroege klus. We speelden namelijk al om 12.00 uur. Dit om op tijd klaar te zijn met de wedstrijd om vervolgens naar de wedstrijd van het Nederlands team tegen Georgië te kijken. Druk -druk – druk!!!

De Bassets namen héél brutaal het initiatief en noopten onze spelers tot manhaftig verdedigen hetgeen zij met verve deden. Ondanks enkele wervelende acties onzerzijds wisten deze hondsbrutale toch tweemaal een score op het bord te krijgen: een niet geconverteerde try in de 20ste minuut en een penalty kick in de 31ste minuut: 8 – 0 (voor hullie). Maar jullie begrijpen dat dit niet de bedoeling was van onze komst naar Sassenheim en op slag van rust wist de Haagsche met zo’n voornoemde wervelende actie een try te scoren én werd deze geconverteerd (Lorenzo Groos) ondanks het feit dat Tom Eelman de bal in de uiterste linkerhoek (voor de kijkers) van het veld neergelegd had. 8 – 7 (voor hullie).

De tweede helft namen die vermaledijde Basstes opnieuw het initiatief en wisten middels een penalty opnieuw te scoren. 11 – 7 (voor hullie). Met het feit dat zullie telkens hullie toegewezen penalty’s probeerden te verzilveren i.p.v. er iets aanvallends mee te doen, toonden ze aan hoe gebrand ze waren op een overwinning; máár dat lieten onze jongens niet gebeuren! In de 60ste minuut was het wederom Tom Eelman die een prachtige aanval, waarbij 13 van de 15 spelers betrokken waren, afrondde en welke ook weer door het kick-wonder Lorenzo geconverteerd werd. 11 – 14 (voor ons). En of dit niet genoeg was wisten de boys bij het scheiden van de markt – dus in de aller-allerlaatste seconde van de wedstrijd – nog een try te scoren door Ryan Berrevoets en u raadt het? Welke geconverteerd werd door het jonge heertje Groos. Voor de duidelijkheid: 11 – 21 (voor ons).

Well done boys mooie overwinning en op naar het nieuwe seizoen met de Haagsche Rugby Dagen als opwarmer.
Fijne zomervakantie.

Het Nederlands team speelde uit tegen Georgië en moest met 50 – 15 het onderspit delven. De eerste helft speelden ze niet onverdienstelijk en wisten ze de score op 10 – 8 te houden maar ja, er is ook nog een tweede helft. Ondanks een goede inzet werden we conditioneel (kwalijk) en op speelsnelheid verslagen. 

Zaterdagmiddag 10 juli a.s. speelt het Nederlands team in Amsterdam tegen Portugal. Kom allen aanmoedigen.

Vrinden dit was het voor dit seizoen. Ik kijk reikhalzend uit naar het nieuwe en mocht er tijdens het zomerreces iets gebeuren waarvan ik denk daar moet u kond van hebben dan hoort u van mij tussentijds.

Intussen verblijf ik en natuurlijk met een ovale groet,
Ton

Een meer uitgebreid wedstrijdverslag van de wedstrijd Georgie vs Oranje is overigens hier te lezen en op de site van Haagse Topsport schreef ook Ronald Mooijman weer een mooi verslag over de wedstrijd van het eerste

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement