Laatste keer thuis

  -   HRC 1
Kaj Verhoorn HRC vs URC
Wedstrijdverslag HRC1 vs URC1 zaterdag 12 juni 2021

De zon scheen, de lucht was blauw, de dames van Xtreme stonden en groupe langs de lijn en ook andere usual suspects hadden met een klapstoeltje (en een kaartje en een negatieve test) een plekje gevonden voor de laatste thuiswedstrijd van HRC in de voorjaarscompetitie. En iedereen die niet op de club kon of mocht zijn kon via eyecons genieten van de livestream met commentaar van Lawrence Richards (die tussendoor ook vooral aandacht besteedden aan het fysiek van de spelers en zo nu en dan aparte associaties met allerhande beesten wist te leggen. Zo weten we nu dat hij Joep Henselijn een “baby rino” vindt, Tom Eelman een “volwassen rino” en dat “Tobias Geurst als een baby eendje achter mama eend Duarte aan waggelt“…..Vooral doe laat quote over 2 voorwaartsen getuigd van enig lef).

Huddle HRC vs URC

Maar genoeg inleidend geneuzel (Ton van der Loos is nog een weekje “vrij”, we doen ons best). De wedstrijd! De tegenstander was URC en het spel ging in de eerste helft aardig gelijk op. Hoewel Kaj Verhoorn al in de 4e minuut een try achter de lijn drukte en hem ook zelf converteerde (7-0), maakte HRC veel foutjes en daar profiteerde Utrecht heel goed van. Na 11 minuten wist Bram Webb van URC de aansluitingstreffer te maken (de conversie werd gemist 7-5) en de rest van de eerste helft bleef het wat op en neer golven. HRC leek wat sterker, maar Utrecht zat er steeds fel op. De bezoekers lieten echter de kans liggen om met een penalty kick de druk nog verder op te voeren, zodat beide teams bij half time met 7-5 aan het water mochten.

Chris Ruff HRC vs URC

In de tweede helft nam Lorenzo de Fly Half/10 positie over van Tim Michel, die zich zijn eerste keer op 10 overigens prima staande hield. Daarmee leek er wel wat meer rust in het spel van HRC te komen en dat vertaalde zich onmiddellijk in de krachtsverhoudingen. HRC was nu duidelijk de bovenliggende partij (al bleef duidelijk dat de line outs een punt van aandacht zijn aan Haagse zijde). Ook het scoreveloop liet het Haagse overwicht zien. In de 52ste minuut drukte Floris Dullemond (dat zou een zumba moeten zijn) het ovaal achter de lijn en kickte Kaj de conversie weer raak (14-5). In de 60ste minuut scoorde Kaj zijn tweede, maar miste hij de kick (en dat was er zo eentje om nog wel even een keer van wakker te schikken, 19-5). Daarna drukte Tim Michel er een achter de lijn in de hoek en miste Lorenzo Groos de conversie van af de zijlijn (24-5). In de 75ste minuut was het weer raak. Floris maakte zijn tweede try en nu kickte Lorenzo hem keurig tussen de palen (31-5). Utrecht, dat er aan in de tweede helft minder aan te pas kwam bleef desondanks gaan en het bleef knokken. Dat resulteerde in de 80ste minuut alsnog in een tweed try – na sterk voorwaarts werk – voor de bezoekers. Eindstand 31-10.

Volgende week speelt HRC niet. Op zaterdag 26 juni volgt dan de laatste put van de voorjaarscompetitie: uit tegen de Bassets (KO 13.00 uur in Sassenheim). Mocht je de wedstrijd nog willen kijken, dat kan op de website van Eycon en een tweede wedstrijdverslag (van de hand van Ronald Mooijman) is weer te vinden op de website van Haagse Topsport.nl. En de Fotograaf die voor Haagse Topsport aanwezig was (Frank van Leer) was zo goed om ons toe te staan zijn schitterende foto’s ook hier te publiceren. (Je vindt ze overigens ook op Sportsnap)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement