Kou, regen, modder. Heerlijk

  -   HRC 3
Modder
Modder, heerlijke modder

Wedstrijdverslag RSRC 2 – HRC 3 (eindstand 0 – 54)

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen de Rotterdamse studenten op het programma. Hoewel zij het in de competitie wat minder doen waren we toch beducht, aangezien wij twee keer in de voorbereiding tegen ze hebben gespeeld en we beide keren verloren. Iets waar een oud-HRC’er en thans Rotterdamse student ons maar al te graag, uit zijn met pluis begroeide mond, aan herinnerde de afgelopen maanden. Voor de rest van dit relaas zullen we hem Pluisje noemen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Tijdens de warming-up werd het koude weer ook bijgestaan door een goede bak regen. Wij hadden er zin in, want dit is ideaal rugbyweer. Met wij bedoel ik de voorwaartsen, ik denk dat onze wingers er minder om konden lachen.

Toen de wedstrijd begon was het gelijk duidelijk dat wij voor de 5 punten waren gekomen en we lieten er ook geen gras over groeien. Onze voorwaartsen waren velen malen sterker dan die van Rotterdam en dat bleek ook in de score. Volgens mij heeft er maar één driekwarter mogen scoren. De rest van de try’s werden door de voorwaartsen voor hun rekening genomen. Deden de driekwarters nou helemaal niets? Zeker niet, Jona kickte een aantal conversies en verdedigend stonden ze prima. De eerste helft was vanuit ons een sterk staaltje brute kracht tegenover de studenten en dat vonden ze niet zo leuk.

De tweede helft begon en we gingen vrolijk door met waar we gebleven waren; de voorwaartsen bleven maar doorgaan met scoren en awesome zijn. Het fysieke geweld van onze kant bleek teveel van het goede voor de Rotterdamse studenten en van de 18 man waarmee zij begonnen waren er – na 60 minuten – maar 13 over die nog speelwaardig waren, inclusief Pluisje. Na een nare blessure bij een van hen en op verzoek van zowel de ref als de studenten, werd met ons instemmen de wedstrijd beëindigd. Eerlijk is eerlijk, het moet wel leuk blijven en we stonden al dik voor. Dit liet ook meer tijd voor een derde helft. Dus dat was een win-win situatie.

Komende zondag spelen we om 14:00 tegen Thor uit Delft. Het 2e en Xtreme spelen ook thuis. Dus komt allen kijken als je tijd hebt (in skipak). Het belooft weer een mooie zondag te worden op HRC!

Rollend in de modder,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement