Kop op mannen!

  -   HRC 2
HRC Bal
Verslag van de op 28/11 thuis gespeelde wedstrijd HRC 2 tegen DIOK 2 van de hand van Jelle Straatman

DIOK de club uit Leiden, altijd al onze rivaal uit het oh zo mooie Zuid-Holland. Dus de boys van het 2de waren er klaar voor en begonnen de wedstrijd met een goed gevoel.

De wedstrijd begon ook zeker goed HRC kreeg in het begin van de wedstrijd 2 penalty’s die wij namen op de palen alleen jammer genoeg beide mis. Het ging gelijk op en het was een spannende openingsfase maar door een paar mistackles scoorde DIOK als eerste de bal achter de lijn. Niet veel minuten later scoorde HRC als reactie erop ook een try het staat nu 7-7 met nog 20 minuten te spelen in de eerste helft.

Na wat heen en weer gekick om territorium te pikken van de tegenpartij krijgt DIOK een line out in de haagse 22. Hieruit zetten ze een mooie maul op en scoren ze uit eindelijk een try stand is nu 7-14. Nog 5 minuten in de eerste helft te gaan, het gaat er hard aan toe er worden mooie tackles gemaakt en een paar mooie line breaks gemaakt aan beide kanten maar geen van beide teams weet te scoren. Bij rust was de score 7-14.

Dan nu de 2de helft. De HRC mannen beginnen goed aan de 2de helft, een paar mooie tackles van de forwards en een paar mooie aanvallende acties van de backs maar door een slimme line out van DIOK en een mooie maul weten de backs onder de palen van HRC te scoren de stand is nu 7-21.

Maar HRC heeft hier antwoord op en scoort een fantastische try door een geweldige move in de back line de bal onder de palen bij DIOK de scoren is nu 14-21 daarbij krijgt een speler van DIOK geel. Het blijft een spannende wedstrijd tot 1 van de heren van HRC ook geel krijgt. De koppies gaan een beetje hangen en ja, DIOK scoort uit een scrum nog een try de score is nu 14-26.

Het gemis van onze nummer 8 door de gele kaart valt zwaar en er worden steeds meer tackles gemist en dat uit zich op een tegen try 14-33. Na wat heen en weer gekick en wat aanvallen van beide kanten lukt het HRC niet om hier antwoord op te geven en lijkt de wedstrijd te gaan verliezen.

Maar onze nummer 8 komt het veld weer in en we krijgen een line out in de 22 van DIOK, de line out wordt gewonnen. De bal wordt mooi door een move in de lijn gegooid, maar helaas onze nummer 15 laat de bal uit z’n handen vallen voor de try line. De koppies bleven naar beneden en DIOK kreeg een scrum midden op het veld. De nummer 8 van DIOK pakt de bal op en na wat mistackles van HRC scoort hij recht onder de haagse palen 14-40 na de conversie fluit de scheids af.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement