Klassûh!

  -   HRC 1
Siem NL DU
Wat deden ze het weer fantastisch!

Locatie: Nationaal Rugby Centrum te Amsterdam
Datum: zondag 18 februari 2024
Wedstrijd: Oranje vs Duitsland
Eindresultaat: 39-13 winst
Opmerking: klassûh werk van onze mannen!

Binnen tien minuten liep HRC’s Siem Noorman dwars door de Duitse verdediging heen en drukte hij de eerste Nederlandse try onder de palen (zie ook het filmpje op de Instagram van Rugby.nl). Natuurlijk kickte onze David (“Daviéd” voor sommigen) de conversie vervolgens raak en zo brachten “wij” de 7-0 op het bord.

Na de rust wist David een penalty te benutten zodat Oranje kon uitlopen tot 15-10 en in de 54ste en 64ste minuut schoot hij twee conversies raak, waardoor de voorsprong de comfortabele omvang van 29-13 aannam en het duel rustig kon worden uitgespeeld.

Onze mannen hebben er desondanks nog een schepje bovenop gedaan. David Weersma schoot kort voor tijd nog een penalty (32-13) tussen de palen. En HRC’s David Anderson drukte, in de extra tijd, ook nog een try die zijn naamgenoot, voordat het duel werd afgefloten, nog even tussen de palen kickte.  

Naast een prachtig resultaat was het ook mooi dat onze partner – fotograaf Frank van Leeuwen van Sportsnap – langs de lijn stond in Amsterdam en dat hij ons de onderstaande mooie actiefoto’s van onze heren zond. Meer foto’s zijn zoals altijd te bewonderen op de website van Sportsnap.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement