Kernwaarden Haagsche Rugby Club

  -   Benjamins

Vroegâh was alles beter, zeggen ze wel eens. Of het nu waar is of niet, vroeger was in ieder geval wel veel anders. Zo ook op onze club. We waren klein en overzichtelijk en iedereen wist hoe je je als rugbyer en ouder moest gedragen. En als je dat (nog) niet wist, dan kreeg je dat snel genoeg te horen. Soms door middel van een vriendelijk en begripvol woord, andere keren door middel van een flinke draai om je oren (van Piet bijvoorbeeld..). We hadden voor iedereen duidelijke (rugby) normen en waarden, zeg maar ongeschreven regels.

Tegenwoordig zijn we de grootste rugbyclub van Nederland met meer dan 750 leden, waarvan ruim 550 jeugdleden, plus hun ouders. En soms is het dan nodig dat we die normen en waarden duidelijk naar elkaar uitspreken.

De Haagsche Rugby Club gaat dat onder meer doen door middel van Kernwaarden. Kernwaarden, Core Values of ook Non-Negotiables: het zijn de waarden die de grondvesten zijn van de keuzes die je maakt als club en die daarmee niet ter discussie staan. Het is onze kapstok waaraan we ons gewenste of ongewenste gedrag kunnen ophangen en aan kunnen toetsen. En omdat rugby en Den Haag mondiaal zijn, doen we het in het Engels:

Respect, Discipline, Commitment & Fellowship

Komende tijd zullen we onze Kernwaarden gaan uitdragen middels uitingen in het clubhuis, op de website en in onze communicatie. Ook zullen we geregeld stilstaan bij de betekenis van onze Kernwaarden. Zodat iedereen weet waar we voor staan en wat onze normen en waarden zijn. En we die weer kunnen doorgeven aan de volgende rugbygeneratie.

Met Ovale groet,

Pieter Hoog
Voorzitter

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement