Kampioenschap komt dichterbij

  -   Dames
xtreme vs wasps
Wedstrijdverslag HRC Xtreme vs Lady Wasps

Voor zondag stond er een zonnige thuiswedstrijd gepland tegen de snelle Wasps. Met veel supporters langs de zijlijn ging Xtreme met goed vertrouwen de wedstrijd in. Al snel drukte Xtreme via center, Noa Donkersloot, dan ook de eerste try van de wedstrijd. Do Velema raakte de conversie. (7-0). Kort daarna stond Xtreme al weer dichtbij de trylijn van de Wasps. Helaas werd er een scrum gegeven in het voordeel van de bezoeksters maar Xtreme’s scrum was sterker dan die van de Wasps waardoor de bal weer in handen van Xtreme kwam en de nummer 8, Do Velema, een try vanuit de scrum kon maken. (12-0). Xtreme maakte vervolgens een aantal overtredingen waar de Wasps dankbaar gebruik van maakten. Xtreme stond nog niet klaar na een penalty tegen en de Wasps vlogen door de verdediging van Xtreme en drukten hun eerste try van de wedstrijd. Xtreme reageerde onmiddellijk met een try. Na verschillende keren met de voorwaartsen in gegaan te zijn maakte hooker, Ymke Keppel, na een ‘pick and go’ de volgende try. Met een tussenstand van 17-7 gingen de teams de rust in.

De tweede helft startte gelijk goed voor Xtreme. De snelle flanker, Maartje Gout, vond een gat in het midden, sprintte door naar de palen en drukte de eerste try van de tweede helft. (22-7). Vervolgens maakten de Waps een aantal overtredingen waardoor Den Haag makkelijk meters kon maken. Die ruimte moet je Xtreme niet geven: Do Velema maakte de volgende try. (27-7). Xtreme hield ook in het vervolg de overhand heeft. Na een mooie run van winger, Floor Englebert, volgde een pass op center, Larissa Hart, die de volgende try maakte. (32-7). Xtreme zag vervolgens ruimte om wat nieuwe dingen te proberen. Na een kick van winger, Laura de Kempenaer, kwam de bal in het trygebied van de Wasps terecht. Fullback, Rebecca van Laar, dook allert op de bal en maakte een try. Do Velema raakte de conversie (39-7). Het slotakkoord kwam op naam van flanker Maartje Gout en center Larissa Hart zij maakten een mooie run en vervolgens kreeg Xtreme, door een hoge tackle, een penalty mee. Nummer 8, Do Velema, greep haar kans en wist de laatste try van de wedstrijd te maken. Ook raakte zij de conversie. De eindstand: 46-7 voor het thuisteam.

De foto boven en onder dit artikel zijn van onze partner Sportsnap.nl. Hun fotograaf Frank van Leeuwen stond langs de lijn. Meer foto’s van deze wedstrijd vind je op Sportsnap.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement