Kampioen word je buiten het seizoen

  -   Nieuws
Samen staan we sterk! Juist ook nu!

Beste leden,

Voor de rugbyclub is het seizoen nu veel eerder beëindigd dan iedereen ooit had kunnen vermoeden. De oorzaak is duidelijk en die hoeven we niet nog eens te herhalen hier, het nieuws lijkt ook alleen nog maar over Corona te gaan. 

Het is een moeilijkere tijd voor heel veel mensen en we hopen dat iedereen er zo goed mogelijk doorheen komt en dat jullie naasten en geliefden ook zo goed mogelijk uit de Corona crisis komen straks!

Tegelijkertijd zijn er gelukkig heel veel mensen van en rondom HRC nog in topvorm. Het is daarom eigenlijk zonde om daar niet nu vol van gebruikt te maken! En daar gaat dit schrijven over.

In 1968 en 1969 is HRC, zie ons 85 jaar boek, uit de competitie gehaald om het “oude” clubhuis neer te zetten. Een prachtig clubhuis die ons zo veel gebracht heeft. Meteen daarna is HRC 3 keer achter elkaar landskampioen geworden!

Voor iedereen die ooit het geluk heeft gehad om in 1 van de kampioensteams van HRC gespeeld te hebben, zal ook gelijk de titel van dit stuk begrijpen. Wanneer de coach even niet kijkt, als de velden bevroren zijn, dan wordt bepaald wie de kampioenen worden! 

Immers dat zijn de momenten om topfit te worden, je blessures te verzorgen en na te denken over hoe je je dromen gaat verwerkelijken! En dan “pijn lijden” in de gym en ervoor gaan er echt alles aan doen om te zorgen dat de ambitie niet bij een droom blijft. 

Dat doe je voor je zelf, je team en voor de glorie van HRC! Een ieder die dat begrijpt en zo denkt maakt dat tot een levenstijl, voor veel mensen is rugby dan ook veel meer dan alleen een sport. De rugby mentaliteit zorgt er voor dat je ver kan komen, juist ook in crisis tijden, zakelijk en prive!

Nu is ook zo een moment. We hebben inmiddels een nieuwer en nog mooier clubhuis neergezet na de voorloper van 1969.. Een prachtig clubhuis dat door kanjers is ontworpen en neergezet. Hier hebben we als club met zijn allen in geïnvesteerd en gepast risico’s genomen. 

Op het veld kunnen we nu, geheel onverwachts, niet verder en de tegenvaller van de baromzet die achter blijft door deze harde stop komt nooit gelegen, maar nu zeker niet.

Wat kunnen we dan doen om de club te helpen?

 1. Zorg goed voor jezelf, blijf fit. Voor de selectie spelers, wordt topfit, fitter dan ooit!
 2. Denk aan anderen, maar bijvoorbeeld ook aan onze sponsoren. Koop bijvoorbeeld een horeca tegoedbon of bestel een maaltijd bij hun restaurants
 3. Leer bij. Zorg dat je sterker uit deze periode komt zodat als we weer gaan spelen je niet dan achterstallig school werk of ander werk hebt wat je nu had kunnen doen.
  • Denk bijvoorbeeld ook aan het doen van een gratis EHBO opleiding via het rode kruis, goed voor je zelf en je familie maar ook heel bruikbaar voor de club
  • Onderzoek mogelijkheden voor IRB opleidingen in overleg met TC, om je trainersskills deels met computer/online te verbeteren
  • Maar ook vraag hulp aan je vrienden en advies binnen de club, je kan het zo gek niet bedenken of het is vrij zeker dat iemand in de club daar verstand van heeft.
 4. Het is een mooie tijd voor groot en klein onderhoud. We kunnen niet massaal naar de club komen, maar gecontroleerd is het heel goed mogelijk om onderhoud te doen. Denk aan schilderen kleedkamers, etc. Bekijk wat je kan doen en meld je ajb aan via onderhoud@haagscherugbyclub.nl
 5. Kom met verbeter suggesties, wellicht heb je bepaalde skills en zie je dingen op de club die beter kunnen, meld je aan bij secretaris@haagscherugbyclub.nl

Samen staan we sterk

De kreet van de huidige Corona crisis, eentje die bij rugby en HRC al sinds de prille start tot de kernwaarden behoort van de sport. Dus vergeet je club niet in deze tijd en laten we er samen voor zorgen dat uit deze periode sterker uit gaan komen dan dat we er in gegaan zijn!

Met ovale groeten,
Hein Brat

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement