Turven en Benjamins Stoop

De basis is door velen natuurlijk al een beetje gelegd bij de Guppen. Bij de Turven gaan we gewoon door met het oefenen van deze rugbyvaardigheden. De Turven zijn de leeftijdsgroep U8 (under 8 yrs), dit seizoen geboortejaar 2016/2017.
De Turven spelen ‘tag rugby’, een variant op full contact rugby waarbij het de bedoeling is een van de lintjes [tags] van de tegenspeler die de bal heeft af te pakken zodat deze de bal verplicht moet afspelen. Heb je beide tags te pakken, dan heeft jouw team de bal veroverd en kan je zelf ten aanval gaan. Echt fysiek contact wordt met deze spelvorm zo veel mogelijk vermeden.

Programma

Seizoen 2023 /2024

Training: woensdag 18:00 – 19:15 uur

Wedstrijden: zaterdag 9:30 – 12:00 uur

 

Staff en coaches

Gerard-Jan Princé

Hoofdtrainer

Derk Roes

Ass. hoofdtrainer

Teammanagers

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent dit seizoen (2023-2024) 10 turven teams. Elk team bestaat uit max 10 spelers (6 spelers, 4 wissels). Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De teams hanteren daarom ook landen-namen zoals team Wales of team Schotland, zonder rangorde.

Wekelijks, op de zaterdagochtend, spelen alle teams (per 2 teams) op wisselende speellocaties binnen het district. Aldaar komen meerdere clubs zodat onze teams zo’n 3 wedstrijden van 2 x 7 minuten zullen spelen. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35 km rondom Den Haag.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien.

Overige activiteiten
Het seizoen wordt geopend met het trainingsweekend; lekker trainen op HRC, spelletjes en elkaar beter leren kennen. Verder wordt er vaak als team op de club gegeten, organiseren we extra activiteiten voor de kinderen en natuurlijk de ouders. Zo sluiten wij het seizoen af met een feestelijke afsluiting.

HRC is vereniging, dat zijn wij samen! Ouders helpen vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken en ook uit de normen en waarden van de rugby sport volgt dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Teamouders
Ieder team heeft een of meerdere teamouders. De teamouders zorgen voor de communicatie tussen de ouders (van een team) en de teammanagers via een WhatsApp-groep. De teamouders zorgen verder voor praktische ondersteuning van het team en trainers en zorgen dat er gevulde bidons en EHBO-kits aanwezig zijn bij wedstrijdjes.

Ouders
Tijdens de training op woensdagavond verzorgen ouders van de trainende groepen de bardiensten in het clubhuis.

Zaterdagochtend: speelt het team van jouw kind thuis, dan zorgen de ouders van deze teams voor de ontvangst van de bezoekende clubs. Ook kan je ingedeeld worden voor de (zaterdag) bardienst. In de regel speelt jouw kind eens per 4 weken thuis.

Andere vrijwilligersactiviteiten
Voor andere activiteiten zijn er ook altijd vrijwilligers nodig. Denk aan allerlei activiteiten zoals de HRD, in diverse commissies, maar ook bij toernooien en het organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Reageer dus vooral in grote getale op de oproepen die zo nu en dan langskomen. Wil je meer structureel  bijdragen? Stuur een mail aan de secretaris en dan bekijken we samen wat je zou willen doen.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen – groot of klein – past en nodig is. Rugby is voor iedereen, zowel jongens als meisjes.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als kandidaat-lid (via “Lid worden“). Als er ruimte is neemt de teammanager contact op en kan er 2 weken worden meegetraind. Zo kan je kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby de sport wordt! Daarna is het zaak om aan de teammanager door te geven of HRC er een lid bij heeft, of dat er wordt gestopt.

LET OP: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

De Turven-groep voor dit seizoen is op dit moment vol. Plaatsing op de wachtlijst kan al wel, daarvoor verwijzen we ook naar ‘Lid worden‘. Vul het formulier alvast in. Daarna kan even duren voor je van ons hoort, maar houd de e-mailbox in de gaten want de uitnodiging voor proeftrainingen wil niemand missen.

Vragen?

Neem dan contact op met de teammanagers.

 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement