rugby jeugd op de Haagsche Rugby Club

De basis is door velen natuurlijk al een beetje gelegd bij de Guppen. Bij de Turven (U8 – geboorte in 2012 en 2013) gaan we gewoon door met het oefenen van deze rugbyvaardigheden.
De turven spelen ‘tag rugby’, een variant op full contact rugby waarbij het de bedoeling is een van de lintjes [tags] van de tegenspeler die de bal heeft af te pakken zodat deze de bal verplicht moet afspelen. Heb je beide tags te pakken, dan heeft jouw team de bal veroverd en kan je zelf ten aanval gaan. Echt fysieke contact wordt met deze spelvorm zo veel mogelijk vermeden.

Spelers | Trainers | teammanagers

Bob Soldt

Hoofdtrainer

Anniek Keuning

Teammanager

stuur mail
Maurice van Egmond

teammanager

stuur mail

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent dit seizoen 2019-2020 weer 8 turven teams. Elk team bestaat uit max 10 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De teams hanteren daarom ook landen-namen zoals team Wales of team Schotland en geen.

Wekelijks, op de zaterdagochtend, spelen alle 8 teams (per 2 teams) op wisselende speellocaties binnen het district. Aldaar komen meerdere clubs zodat onze teams zo’n 3 wedstrijden van 2x 7 minuten zullen spelen. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35km rondom Den Haag.

Benjamins spelen op een rugbyveld van 30 x 22 meter en een wedstrijdteam bestaat uit 6 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In april wordt gestreden om het districtskampioenschap en op de 2e zondag van mei om het Nederlands kampioenschap.

Overige activiteiten
Het seizoen wordt geopend begin september met het trainingsweekend. Lekker trainen en slapen in tenten op HRC incl BBQ. Verder wordt er geregeld, vaak voor of na een officiele schoolvakantie, na de training op de club gegeten worden en organiseren we geregeld extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

Teamouders

Ieder team heeft een of meerdere teamouders en zorgt voor voor communicatie tussen ouders (van een team) en de teammanagers via een eigen whatsapp-groep. De teamouders zorgen verder voor praktische ondersteuning van het team en trainers en dragen verantwoordelijkheid dat er altijd gevulde bidons en ehbo-kits aanwezig zijn bij wedstrijdjes.

woensdagavond training

Sinds 2019 heeft HRC een professionele catering en zijn er dus geen bar diensten meer voor ouders.

zaterdagochtend
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan zorgen de ouders van deze teams voor de ontvangst van de bezoekende clubs. In de regel speelt jouw kind eens per 4 weken thuis.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC
Geïnteresseerden kunnen kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby ook jouw sport wordt! Eerst moet je jouw kind als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

Let op, er is dit seizoen zeer beperkt plaats voor nieuwe leden.
Nadat je je hebt ingeschreven als adspirant lid, krijg je van de teammanager bericht of er nog ruimte is en zo ja, dat je mag komen proeftrainen. Proeftrainingen zijn alleen aan het begin van het seizoen (september) of halverwege het seizoen (januari) en vinden plaats tijdens de vaste trainingen op woensdagen. Alleen op deze ze dagen kan je aan deze proeftrainingen meedoen, daarna beslis je of je lid wordt van HRC, mits er plek is.

We hebben heel veel leden bij de Turven. De  kans is dus groot dat na de proeftrainingen in september er geen instroommoment meer zijn dit seizoen. Als er nog wel ruimte is, dan zal er in januari weer gelegenheid zijn in te stromen. Informatie daarover zal t.z.t. gepubliceerd worden op de website.

Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Kom eens langs tijdens een training
Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond om te zien hoe het er aan toe gaat en stel je vragen aan een van de trainers en of de teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen! En besef dat je pas weer in september 2019 kan instromen. Of als er nog ruimte is, wellicht in januari 2020

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij tijdens een kennismakingsperiode kan meedoen aan een aantal proeftrainingen.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden