rugby jeugd op de Haagsche Rugby Club

De basis is door velen natuurlijk al een beetje gelegd bij de Guppen. Bij de Turven gaan we gewoon door met het oefenen van deze rugbyvaardigheden. De turven zijn de leeftijdsgroep U8 (under 8 yrs), dit seizoen geboortejaar 2014/2015.
De turven spelen ‘tag rugby’, een variant op full contact rugby waarbij het de bedoeling is een van de lintjes [tags] van de tegenspeler die de bal heeft af te pakken zodat deze de bal verplicht moet afspelen. Heb je beide tags te pakken, dan heeft jouw team de bal veroverd en kan je zelf ten aanval gaan. Echt fysiek contact wordt met deze spelvorm zo veel mogelijk vermeden.

Staff en coaches

Derk Roes

Hoofdtrainer

Martijn Koelers

Hoofdtrainer

Teammanagers

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent dit seizoen (2021-2022) 10 turven teams. Elk team bestaat uit max 10 spelers (6 spelers, 4 wissels). Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De teams hanteren daarom ook landen-namen zoals team Wales of team Schotland zonder rangorde.

Wekelijks, op de zaterdagochtend, spelen alle teams (per 2 teams) op wisselende speellocaties binnen het district. Aldaar komen meerdere clubs zodat onze teams zo’n 3 wedstrijden van 2 x 7 minuten zullen spelen. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35 km rondom Den Haag.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In april wordt gestreden om het districtskampioenschap en op de 2e zondag van mei om het Nederlands kampioenschap.

Overige activiteiten
Het seizoen wordt geopend met het trainingsweekend; lekker trainen op HRC, spelletjes en elkaar beter leren kennen. Verder wordt er vaak als team op de club gegeten, organiseren we extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders. Tijdens het Pinksterweekend organiseren we met een enthousiaste club van ouders het Turvenweekend in de Ardennen waar sport, spel en gezelligheid centraal staat. Tijdens dit weekend zijn ook broertjes, zusjes en ouders van harte welkom!

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

Teamouders
Ieder team heeft een of meerdere teamouders. De teamouders zorgen voor de communicatie tussen de ouders (van een team) en de teammanagers via een WhatsApp-groep. De teamouders zorgen verder voor praktische ondersteuning van het team en trainers en zorgen dat er gevulde bidons en EHBO-kits aanwezig zijn bij wedstrijdjes.

Woensdagavond training
Tijdens de training op woensdagavond verzorgen ouders van de trainende groepen de bardiensten in het clubhuis.

Zaterdagochtend
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan zorgen de ouders van deze teams voor de ontvangst van de bezoekende clubs. In de regel speelt jouw kind eens per 4 weken thuis.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen -groot of klein- past en nodig is. Rugby is voor iedereen, zowel jongens als meisjes. Geïnteresseerden kunnen kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby ook jouw sport wordt!

Wachtlijst Turven
Voor het huidige seizoen hebben we helaas geen plaats meer voor nieuwe aspirant Turven. We hanteren een wachtlijst en deze is voor het seizoen 2021-2022 erg lang. Zodra er weer plaats is neemt de  teammanager contact op om jouw zoon of dochter uit te nodigen voor een proeftraining. De kinderen worden hiervoor uitgenodigd op volgorde van aanmelding als aspirant-lid. Proeftrainingen zijn altijd tijdens de vaste trainingen op woensdagmiddag van 18.00 tot 19.15 uur. Na deelname aan de proeftraining beslis je of je lid wilt worden van HRC.

Als kinderen wel direct al willen spelen is het aan te raden om ook eens te kijken bij andere clubs in de regio (Delft, Voorburg, Wateringen, Leiden), mogelijk is daar wel ruimte om direct te starten.

Let op: deelnemen aan een proeftraining kan alleen op uitnodiging van de teammanagers!

Aanmelden
Via onderstaande link kun je jouw kind aanmelden als aspirant-lid. Als er ruimte is nodigen wij hem of haar uit voor proeftrainingen.

Ik wil mij als aspirant-lid aanmelden

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanagers (via turven@haagscherugbyclub.nl).

Seizoen 2021 /2022

Training: woensdag 18:00 – 19:15 uur