De Mini’s (U12), geboortejaren 2012 en 2013 is de laatste categorie voordat de kinderen kennis maken met het 15-a-side rugby. Om deze laatste stap te maken worden er weer nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 5-mans “contested” scrum, het kicken van de bal en de line-out.

Bij deze leeftijdsgroep is binnen Rugby Nederland nog geen sprake van competitie. Er worden dan ook geen uitslagen bijgehouden. Plezier en ontwikkeling staan voorop.

 

Programma

Seizoen 2022/2023

Wekelijkse trainingsschema
Maandagavond 18:00 – 19:30
Woensdagavond 18:00 – 19:30

Regulier district speelschema
Zaterdag 9:30 -12:30

Bondsdagen
9 december 2023

 

Staff en coaches

Bob van Soldt

Hoofdtrainer

Floris Kieft

Hoofdtrainer

Teammanagers

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent in seizoen 2023-2024 in totaal 6 Mini teams. Elk team bestaat uit 15 tot 17 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn van gelijk niveau en een mix van 1ste en 2de jaars mini’s, jongens en meisjes.

De mini’s trainen twee keer per week, op de maandag- en woensdagavond van 18.00 tot 19.30 uur.

Wekelijks op de zaterdagochtend zullen de meeste teams naar één van de speellocaties binnen het district gaan, en spelen 3 wedstrijden van 2 x 12 minuten. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35 km rondom Den Haag. Daarnaast worden er ook wekelijks teams uitgezet buiten het district. Hierbij wordt een roulatie systeem gebruikt. Mini’s spelen op een half rugbyveld (70 x 45 meter) en een wedstrijdteam bestaat uit 12 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, op winnen ligt geen nadruk binnen deze leeftijdsgroep. Er worden landelijk dan ook geen uitslagen of standen bijgehouden.

Ook nemen onze 6 miniteams deel aan de door de Rugby.nl bond georganiseerde bondsdagen en in het voorjaar wordt meegedaan aan het Landelijk Mini Festival (LMF).

Toernooien
Gedurende het seizoen maar vooral aan het einde van het seizoen spelen we een aantal binnen- en buitenlandse (beach)toernooien.

Jaarlijkse rugbytrip
Het rugbyseizoen is niet compleet zonder rugbytrip. Denk aan het ontstaan van levenslange vriendschappen en vooral veel lol met elkaar. Dit jaar zijn de mini’s op trip geweest naar Glasgow met als hoogtepunt het geweldige ontvangst en het spelen van een toernooi bij RFC GHA !
Een onvergetelijke ervaring om samen met je rugbyvrienden op trip te zijn!

Overige activiteiten
Traditie getrouw vormen De Haagsche Rugbydagen de start van elk nieuwe rugby seizoen. Niet alleen de oude meesters, de Dames en Heren teams mogen aantreden, ook voor de hele jeugd afdeling van HRC is er aandacht.

Het seizoen 2023-2024 zal gevuld zijn met veel gezelligheid, veel rugby plezier en evenementen van het bekende trainingsweekend tot en met toffe kerstevent en nog veel meer….

Bij de wedstrijden van HRC 1 zijn de mini’s de 16de man in hun functie als ballenkids.

Voor en na de trainingen kan er op de club gegeten worden door de mini’s, broertje en/of zusjes en ouders.

Voor oefenwedstrijden, inkomende trips en toernooien neem dan contact op met onze HRC – Wedstrijdsecretaris gtbm en mail naar wedstrijdsecretaris-gtbm@haagscherugbyclub.nl

HRC is vereniging, dat zijn wij samen! Als lid van HRC helpen jij en je ouders vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken en ook uit de normen en waarden van de rugby sport volgt dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Mini’s en hun ouders hebben dus een aantal taken.

Mini’s
Als het Eerste thuis speelt, wordt door Mini’s geassisteerd in de vorm van ballenjongens. Per wedstrijd zijn er 8 kinderen nodig. Gedurende de hele wedstrijd staan zij langs de lijnen om weggeschoten ballen terug te halen. Het is gelijk een mooie kans om mee te kijken met de wedstrijden van HRC1 en er echt bovenop te staan. Elk seizoen wordt een indeling gemaakt zodat er genoeg spelers aan de beurt kunnen komen.

Ouders
Tijdens de training op maandag- en woensdagavond  verzorgen ouders van de trainende groepen de bardiensten in het clubhuis.

Speelt het team van jouw kind thuis op de zaterdagochtend, dan zorgen de ouders van deze teams voor de ontvangst van de bezoekende teams en de bardiensten van onze clubhuis- en buitenbar.

Andere vrijwilligers activiteiten
Voor andere activiteiten zijn er ook altijd vrijwilligers nodig. Denk aan allerlei activiteiten zoals de HRD, in diverse commissies, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Reageer dus vooral in grote getale op de oproepen die zo nu en dan langskomen. Wil je meer structureel  bijdragen? Stuur dan een mail  aan de secretaris en dan bekijken we samen wat je zou willen doen.

 

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen – groot of klein – past en nodig is. Rugby is voor iedereen, zowel jongens als meisjes.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als kandidaat-lid (via “Lid worden“). Als er ruimte is neemt de teammanager contact op en kan er 2 weken worden meegetraind. Zo kan je kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby de sport wordt! Daarna is het zaak om aan de teammanager door te geven of HRC er een lid bij heeft, of dat er wordt gestopt.

LET OP: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

De Mini’s-groep voor dit seizoen is op dit moment vol. Plaatsing op de wachtlijst kan al wel, daarvoor verwijzen we ook naar ‘Lid worden‘. Vul het formulier alvast in. Daarna kan even duren voor je van ons hoort, maar houd de e-mailbox in de gaten want de uitnodiging voor proeftrainingen wil niemand missen.

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager.

 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement