De Mini’s (U12), geboortejaren 2010 en 2011 is de laatste categorie voordat de kinderen kennis maken met het 15-a-side rugby. Om deze laatste stap te maken worden er weer nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 5-mans “contested” scrum, het kicken van de bal en de line-out.

Bij deze leeftijdsgroep is binnen Rugby Nederland nog geen sprake van competitie. Er worden dan ook geen uitslagen bijgehouden. Plezier en ontwikkeling staan voorop.

Maandagavond 18:00 – 19:30

Teammanagers

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent in seizoen 2021-2022 in totaal 6 Mini teams. Elk team bestaat uit 15 tot 17 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn van gelijk niveau.

Wekelijks op de zaterdagochtend zullen de meeste teams naar een van de speellocaties binnen het district gaan, en spelen 3 wedstrijden van 2 x 12 minuten. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35 km rondom Den Haag. Daarnaast worden er ook wekelijks teams uitgezet buiten het district. Hierbij wordt een roulatie systeem gebruikt. Mini’s spelen op een half rugbyveld (70 x 45 meter) en een wedstrijdteam bestaat uit 12 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, op winnen ligt geen nadruk binnen deze leeftijdsgroep. Er worden landelijk dan ook geen uitslagen of standen bijgehouden.

Toernooien
Aan het einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In maart wordt gestreden om het districtskampioenschap. Vanuit het districtskampioenschap wordt doorgestroomd naar het Nederlands Mini Toernooi (LMT) in mei.

Jaarlijkse rugbytrip
Het rugbyseizoen is niet compleet zonder rugbytrip. Denk aan het ontstaan van levenslange vriendschappen en vooral veel lol met elkaar.
Een onvergetelijke ervaring om samen met je rugbyvrienden op trip te zijn!

Het vorige seizoen kon de minitrip helaas niet doorgaan vanwege Covid-19. Hopelijk dit seizoen wel.

Overige activiteiten
De Haagsche Rugbydagen die het eerste weekend van september plaatsvinden worden gezien als de start van het rugby seizoen. Niet alleen de oude meesters, de Dames en Heren teams mogen aantreden, ook voor de hele jeugd afdeling van HRC is veel aandacht.

Het seizoen 2021-2022 start op maandag 30 augustus met de eerste training. De wedstrijden starten op 18 september. Het bekende gezellige trainingsweekend vindt dit seizoen plaats in het weekend van 11-12 september. Hierover volgt snel meer informatie. Houd rekening met veel gezelligheid, spelen en eten.

Verder kan er nog wel eens na de training op de club gegeten worden en organiseren we – mits de regels rondom Covid-19 dit toestaan – extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken! Maar ook als speler kan je je inzetten, namelijk als ondersteuning bij thuiswedstrijden van het Eerste!

Vrijwilligers activiteiten
Er zijn genoeg activiteiten of evenementen waarbij vrijwilligers nodig zijn. Denk aan de organisatie van de buitenlandtrip, bardiensten, toernooien op HRC, borrels en etentjes op de club en het organiseren van andere activiteiten. Iedereen is welkom om de handen uit de mouwen te steken. Wil je ook jouw steentje bijdragen aan HRC? Stuur dan een mail en we bekijken samen wat je zou willen doen.

Ballenjongens
Als het Eerste thuis speelt, wordt door Mini’s geassisteerd in de vorm van ballenjongens. Per wedstrijd zijn er 6 kinderen nodig. Gedurende de hele wedstrijd staan zij langs de lijnen om weggeschoten ballen terug te halen. Het is gelijk een mooie kans om mee te kijken met de wedstrijden van HRC1 en er echt bovenop te staan. Elk seizoen wordt een indeling gemaakt zodat er genoeg spelers aan de beurt kunnen komen..

NB! Update augustus 2021: Inschrijvingen voor seizoen 2021-2022 zijn al verwerkt en de teams bij de Mini’s zijn vol! U kunt zich aanmelden, we zullen echter pas contact met u opnemen als er plaatsen vrij komen. Instroom vindt plaats op basis van inschrijfdatum.

Algemeen

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC
Geïnteresseerden kunnen kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby ook jouw sport wordt! Eerst moet je jouw kind als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

Let op, er is momenteel geen plek voor nieuwe leden.
Nadat je je hebt ingeschreven als adspirant lid, krijg je van de ledenadministratie bericht dat je bent ingeschreven als aspirant-lid. Zodra er plekken vrijkomen worden er proeftrainingen georganiseerd. Alleen op aangewezen dagen (waarvoor een uitnodiging volgt) kan aan proeftrainingen worden meegedaan. Na de proeftrainingen beslis je of je lid wordt van HRC.

Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld én er contact is geweest met de teammanager!

Kom eens langs tijdens een training
Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond om te zien hoe het er aan toe gaat en stel je vragen aan een van de trainers en of de teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kunt als je spontaan langskomt niet meetrainen

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager.

Seizoen 2021/2022

Wekelijkse trainingsschema
Maandagavond 18:00 – 19:30
Woensdagavond 18:00 – 19:30