rugby jeugd op de Haagsche Rugby Club

De Mini’s (U12, geboortejaren 2007 en 2008) is de laatste categorie voordat de kinderen kennis maken met het 15-a-side rugby. Om deze laatste stap te maken worden er weer nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 5-mans “contested” scrum, het kicken van de bal en de line-out.

Spelers | Trainers | teammanagers

Arent Nederlof Arent Nederlof

Trainer

Bas Lamfers Bas Lamfers

Trainer

Christiaan Keijer Christiaan Keijer

Trainer

Christiaan Westerman

Trainer

Gunnar van Fessem

Trainer

Hendrik Jan Nederhorst

Trainer

Ivo Strik

Trainer

Jeroen Aalbers Jeroen Aalbers

Trainer

John Verheggen

Hoofdtrainer

Kia van der Laan

Trainer

Luc de Gijzel

Trainer

Johan Spaans

Trainer

Raymond Eilander

Trainer

Roman van der Meulen

Trainer

Rutger Smith

Trainer

Toon Buddingh sr.

Trainer

Marielle Hendrichs

Teammanager

stuur mail
Peter van Deventer

Teammanager

stuur mail
Marco Groot Landeweer

Teammanager

stuur mail

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent in seizoen 2018-2019 in totaal 6 Mini teams. Elk team bestaat uit 15 a 17 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De numerieke volgorde van de teams impliceert dus niet de sterkte van het team.

Wekelijks op de zaterdagochtend zullen de meeste teams naar een van de speellocaties binnen het district gaan, en spelen 2 tot 3 wedstrijden van 2x 12 minuten. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35 km rondom Den Haag. Daarnaast worden er ook wekelijks teams uitgezet buiten het district. Hierbij wordt een roulatie systeem gebruikt om elk team aan de beurt te laten komen.

Mini’s spelen op een half rugbyveld (70 x 45 meter) en een wedstrijdteam bestaat uit 12 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In maart wordt gestreden om het districtskampioenschap. Vanuit het districtskampioenschap wordt doorgestroomd naar het Nederlands Mini Toernooi (LMT) in mei.

Jaarlijkse rugbytrip
Het rugbyseizoen is niet compleet zonder rugbytrip. Dat staat dus sowieso op het programma. Denk aan het ontstaan van levenslange vriendschappen en vooral veel lol met elkaar.
Een onvergetelijke ervaring om samen met je rugbyvrienden op trip te zijn!

RDD (Regionale Development Days)
Rugby Nederland wil kinderen die zich verder willen ontwikkelen in de rugby-sport, daarin graag stimuleren. Het gaat daarbij om enthousiaste rugbyspelers met ambitie om zich persoonlijk verder te ontwikkelen, om ooit voor het Nederlands team uit te komen, of misschien zelfs om als rugbyprofessional in het buitenland te gaan spelen. Vanaf de 2e jaars Mini’s kan hieraan worden meegedaan.

Voor dit alles zijn een talentherkenningsprogramma en een talentontwikkelingsprogramma ontwikkeld. Deze programma’s krijgen in onze regio vorm door middel van Regionale Development Dagen (hierna RDD), het District Jeugd Overleg West (DJO West) en de Rugby Academy ZuidWest (RAZW). Het programma bestaat uit vier à vijf zaterdagen waarop de kinderen, intensieve trainingen krijgen van rugbytrainers. De talentenprogramma’s hebben als doel de kinderen een platform te geven om te ontdekken welke mogelijkheden zij hebben.

Overige activiteiten
De Haagsche Rugbydagen eind augustus worden gezien als de start van het rugby seizoen. Niet alleen de oude meesters, de Dames en Heren teams mogen aantreden, ook voor de hele jeugd afdeling van HRC is veel aandacht. Het seizoen 2018-2019 is op maandag 27 augustus gestart met de eerste training. De wedstrijden starten doorgaans half september. Het bekende gezellige trainingsweekend begin september gaat dit jaar iets anders ingericht worden. Hierover volgt snel meer informatie, hou wel rekening met veel gezelligheid, spelen en eten. Verder kan er nog wel eens na de training op de club gegeten worden en organiseren we geregeld extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken! Maar ook als speler kan je je inzetten, namelijk als ondersteuning bij thuiswedstrijden van het Eerste!

vrijwilligers activiteiten
Er zijn genoeg activiteiten of evenementen waarbij vrijwilligers nodig zijn. Denk aan de organisatie van de buitenlandtrip, toernooien op HRC, borrels en etentjes op de club en het organiseren van andere activiteiten. Iedereen is welkom om de handen uit de mouwen te steken. Wil je ook jouw steentje bijdragen aan HRC? Stuur dan een mail en we bekijken samen wat je zou willen doen.

ballenjongens
Als het Eerste thuis speelt, wordt door Mini’s geassisteerd in de vorm van ballenjongens. Per wedstrijd zijn er 6 kinderen nodig. Gedurende de hele wedstrijd staan zij langs de lijnen om weggeschoten ballen terug te halen. Het is gelijk een mooie kans om mee te kijken met de wedstrijden van HRC1 en er echt bovenop te staan. Elk seizoen wordt een indeling gemaakt zodat er genoeg spelers aan de beurt kunnen komen en niemand dubbel wordt ingedeeld.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC
Geïnteresseerden kunnen kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby ook jouw sport wordt! Eerst moet je jouw kind als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

Let op, er is nog slechts beperkt plaats voor nieuwe leden.
Nadat je je hebt ingeschreven als adspirant lid, krijg je van de teammanager bericht of er nog ruimte is en zo ja, dat je mag komen proeftrainen op de maandagen 3/9, 10/9 en 17/9. Alleen op deze dagen kan je aan deze proeftrainingen meedoen, daarna beslis je of je lid wordt van HRC.

We hebben heel veel leden bij de Mini’s. De kans is dus groot dat na de proeftrainingen in september er geen instroommoment meer is dit seizoen. Als er nog wel ruimte is, dan zal er in januari weer gelegenheid zijn in te stromen. Informatie daarover zal t.z.t. gepubliceerd worden op de website.

Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Kom eens langs tijdens een training
Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond om te zien hoe het er aan toe gaat en stel je vragen aan een van de trainers en of de teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen! En besef dat je pas weer in september 2019 kan instromen. Of als er nog ruimte is, wellicht in januari 2019

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij tijdens een kennismakingsperiode kan meedoen aan een aantal proeftrainingen.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden

 
 
© 2019 Haagsche Rugby Club