De Junioren (U16, geboortejaren 2003 en 2004) zijn 14 en 15 jaar als het seizoen start. Binnen deze leeftijdscategorie zijn ze gewend aan spelen op een heel veld en het fysieke van rugby. Dit heeft als gevolg dat de focus meer komt te liggen op krachtopbouw, spelregels en inzicht.

Aan het opbouwen van kracht kan vanaf deze leeftijd worden gewerkt, omdat het lichaam langzamer begint de groeien. Natuurlijk is het nog niet gestopt, daarom wordt er alleen met lichaamsgewicht getraind (dus geen gewichten). Dit is beter voor de spieren en het verdere verloop van de groei.

Doordat het veld bekend is kan er (nog meer) worden gekeken  naar de spelregels. Dat helpt om meer inzicht te ontwikkelen in het veld; spelers krijgen een beter beeld van hoe rugby in elkaar zit en leren te anticiperen op de tegenstander.

Dinsdag- en donderdagavond van 18:00 t/m 19:30 uur.
Dinsdag is de training op HRC, donderdag is de training op het Stokroosveld.

De junioren spelen op zaterdag (landelijke) competitie.

Eten op de club
Zodra het clubhuis op orde is, gaan we de eerste donderdagavond van de maand na de training weer eten op de club. De junioren trainen dan (bij uitzondering) ook op HRC. Gezellig samen aan tafel met je teamgenoten, trainers en begeleiders. Ook ouders en broertjes en zusjes zijn van harte welkom. Voor 3,50 euro p.p. krijg je een gezonde maaltijd. Mee eten is geen verplichting, maar het is wel heel gezellig als iedereen er is. We rekenen dan ook op je komst. (En als je niet kan, meld je je tijdig af. Voor ouders/familie geldt het omgekeerde; zij moeten zich vooraf juist even aanmelden voor het eten.)

Spelers | Trainers | teammanagers

Edwin Straatman Edwin Straatman

Hoofdtrainer

Seva Waisega

Castor Magis

Renger van Eerten

Melcher de Bosch Kemper

Coordinator teammanagement Junioren

stuur mail
Melcher de Bosch Kemper

Teammanager Junioren Team 1

Sjimmy-Bruijninckx Sjimmy Bruijninckx

Teammanager Junioren Team 2

Team informatie

HRC speelt in het seizoen 2018/2019 met 2 Junioren teams. De competitie, onder leiding van Rugby Nederland, is landelijk. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Elke wedstrijd duurt 2 x 30 minuten.

Team 1 van de junioren start in de Cup Poule en team 2 is ingedeeld in de Shield Poule A. Tot eind oktober wordt er in deze poules gespeeld. Na afloop van de 1ste fase kan het zijn dat er door Rugby.nl aanpassingen worden gemaakt aan de hand van de prestaties in de diverse poules. Hierdoor speelt elk team de rest van het seizoen zeker op het eigen niveau. Aan het einde van het seizoen zullen de beste teams tijdens het finale weekend strijden om het Nederlands kampioenschap op het nationaal rugby centrum te Amsterdam (deze staat vooralsnog gepland op 11 mei 2019).

Vanaf de Cubs moeten wedstrijds-shirts een rugnummer hebben. Als je een nieuw shirt gaat kopen (via de webshop), informeer dan altijd vooraf bij je teammanager welk rugnummer je moet laten drukken.

Aan het einde van het seizoen worden er nog een aantal (beach / sevens) toernooien gespeeld.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan helpt hij/zij zelf en help ook jij als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

Dinsdag- en donderdagavond
Tijdens trainingsavonden dient de bar en de keuken bezet te zijn.

Zaterdag en zondag
Als de Junioren thuis spelen fluiten ze in de ochtend de Mini’s.

Als er een team thuis speelt staan er op zaterdag ouders van Junioren achter de bar en op zondag helpen er ouders en junioren in de keuken.

En speelt het team van jouw kind uit? Dan zal je een keer rij-beurt hebben.

Voor alle taken geldt: er wordt een rooster opgesteld en de taakverdeling staat per week ook in de weekbericht. Iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging, maar geef wel even aan de coördinator teammanagement (Melcher) door wie er namens jou komt.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC. Geïnteresseerden kunnen meetrainen gedurende een proefperiode van 2 weken nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC (zie de link hieronder). Daarbij is het handig om ook meteen even een mail te sturen aan de coördinator teammanagement. Hij neemt vervolgens contact op om aan te geven wanneer je kan komen proeftrainen. Let op: je  kan niet komen proeftrainen voordat je online bent aangemeld en er contact is geweest met de coördinator teammanagement!

Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond. Je kan dan zien hoe het er aan toe gaat tijdens een training en je kan vragen stellen aan de trainers en/of teammanagers. Om teleurstelling te voorkomen: je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de coördinator teammanagement.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden