Junioren

De Junioren (U16, geboortejaren 2006 en 2007) zijn 14 en 15 jaar als het seizoen start. Binnen deze leeftijdscategorie zijn ze gewend aan spelen op een heel veld en het fysieke van rugby. Dit heeft als gevolg dat de focus meer komt te liggen op krachtopbouw, spelregels en inzicht.

Aan het opbouwen van kracht kan vanaf deze leeftijd worden gewerkt, omdat het lichaam langzamer begint de groeien. Natuurlijk is het nog niet gestopt, daarom wordt er alleen met lichaamsgewicht getraind (dus geen gewichten). Dit is beter voor de spieren en het verdere verloop van de groei.

Doordat het veld bekend is kan er (nog meer) worden gekeken  naar de spelregels. Dat helpt om meer inzicht te ontwikkelen in het veld; spelers krijgen een beter beeld van hoe rugby in elkaar zit en leren te anticiperen op de tegenstander.

Trainingen (2021/2022)
De Junioren trainen elke dinsdag en donderdag van 17:30-19:00 binnen de op dat moment geldende corona restricties.

De junioren spelen op zaterdag (landelijke) competitie.

Staff en coaches

John Verheggen

Hoofdtrainer

Andrew Constable

Arent Nederlof
Arthur de Lange

Jeroen Aalbers
Joost Leemhuis
Michel van der Gaag

Troy Anderson

Teammanagers

Team informatie

HRC speelt begint het seizoen 2021/2022 met 3 Junioren teams. De competitie, onder leiding van Rugby Nederland, is landelijk. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Elke wedstrijd duurt 2 x 30 minuten.

De teams worden ingedeeld in verschillende poules (Cup, Bowl poule A en Shield poule A), waardoor de teams op eigen niveau spelen. Het jaar bestaat uit meer fasen, na afloop van de 1ste fase, eind oktober, kunnen er aanpassingen worden gedaan aan de hand van de prestaties in de diverse poules. Bij de Junioren kan dat een gevolg hebben in de teamindeling. Aan het einde van het seizoen mogen de beste teams van de Cup poule op het nationaal rugby centrum in Amsterdam, strijden om het Nederlands kampioenschap.

Aan het einde van het seizoen worden er nog een aantal toernooien gespeeld, waaronder Beach- en Sevens- toernooien.

Er wordt ook bij Junioren met rugnummers gespeeld. Dit is een eigen nummer die vooraf door de Teammanagers zijn toebedeeld. Als je een nieuw shirt gaat kopen (via de webshop), informeer dan altijd vooraf bij je teammanager welk rugnummer je er op moet laten drukken.

HRC is vereniging, dat zijn wij samen! Als lid van HRC helpen jij en je ouders vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken en ook uit de normen en waarden van de rugby sport volgt dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Junioren en hun ouders hebben dus een aantal taken.

Junioren
Via Sportlyzer wordt de meeste communicatie uitgevoerd. In deze app is alle informatie te vinden rondom de trainingsdagen, de tijden, wedstrijdlocaties en tijden. Van de Junioren wordt verwacht dat zij zelf met behulp van deze app hun aanwezigheid voor trainingen en wedstrijden aangeven.

Als de Junioren en Mini’s thuis spelen, leveren de Junioren de scheidsrechters voor de Mini’s. Dit is altijd op zaterdagen, aanwezig zijn om 09.00 uur. Je wordt als Junior-referee daarbij begeleid door de trainers van de Mini’s.

Ouders
De bijdrage van ouders is op trainingsavonden en op zaterdagen het bemensen van de bar. Indeling voor de bardienst wordt begin van het seizoen gecommuniceerd.

Speelt het team van jouw kind uit? Dan verzamelen we op de speellocatie (meestal een uur voor aanvang van de wedstrijd). Via WhatsApp-groepen van ieder team regelen we (indien nodig) onderling het vervoer.

Andere vrijwilligers activiteiten
Voor andere activiteiten zijn er ook altijd vrijwilligers nodig. Denk aan allerlei activiteiten zoals de HRD, in diverse commissies, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Reageer dus vooral in grote getale op de oproepen die zo nu en dan langskomen. Wil je meer structureel  bijdragen? Stuur een mail aan de secretaris en dan bekijken we samen wat je zou willen doen.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen – groot of klein – past en nodig is. Rugby is voor iedereen, zowel jongens als meisjes.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als kandidaat-lid (via “Lid worden“). Als er ruimte is neemt de teammanager contact op en kan er 2 weken worden meegetraind. Zo kan je kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby de sport wordt! Daarna is het zaak om aan de teammanager door te geven of HRC er een lid bij heeft, of dat er wordt gestopt.

LET OP: je kan niet komen proeftrainen voordat je online bent aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

De Junioren-groep voor dit seizoen is op dit moment zo goed als vol. Plaatsing op de wachtlijst kan al wel, daarvoor verwijzen we ook naar ‘Lid worden‘. Vul het formulier alvast in. Daarna kan even duren voor je van ons hoort, maar houd de e-mailbox in de gaten want de uitnodiging voor proeftrainingen wil niemand missen.

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager.

Seizoen 2021/2022 – 3e fase

De 3e fase van dit seizoen spelen de Junioren in de volgende 3 teams:

JU-1: Cup

JU-2: Plate

JU-3: Ribbon-poule C

Voor het actuele programma en de uitslagen:

JU-1: JU CUP – 3e fase

JU-2: JU Plate – 3e fase