Junioren

Leeftijd

De Junioren (U16, geboortejaren 2007 en 2008) zijn 14 en 15 jaar als het seizoen start. Binnen deze leeftijdscategorie zijn ze gewend aan spelen op een heel veld en het fysieke van rugby. Dit heeft als gevolg dat de focus meer komt te liggen op krachtopbouw, (mentale) fitheid en inzicht in het spel en de spelregels.

Trainingen (2022/2023)
De Junioren trainen elke dinsdag en donderdag van 17:30-19:00. Op vrijdag wordt er een extra training aangeboden. Deze is vrijwillig voor team 3 en 4. Van spelers van teams 1 en 2 wordt verwacht dat ze op de vrijdag training aanwezig zijn, tenzij anders afgesproken met de trainers.

De trainingen op dinsdag en donderdag zijn vaste, die op de vrijdag komt vanaf november 2022, tot nader orde te vervallen i.v.m. een te lage opkomst.

Type Trainingen

Aan het opbouwen van kracht kan vanaf deze leeftijd worden gewerkt omdat het lichaam langzamer begint de groeien. Natuurlijk is het nog niet gestopt, daarom wordt er alleen met lichaamsgewicht getraind (dus geen gewichten). Dit is beter voor de spieren en het verdere verloop van de groei.

Doordat het spelen op een heel veld inmiddels gesneden koek is kan er meer en meer gekeken worden naar het tactische spel. Spelregel kennis helpt daarbij om nog meer inzicht te ontwikkelen in het spel en te leren te anticiperen op de tegenstander.

Wedstrijden
De junioren spelen op zaterdag (landelijke) competitie in hun eigen poule. (zie ook ‘Team informatie / wedstrijden)

Communicatie

Via Sportlyzer wordt de meeste communicatie uitgevoerd. In deze app is alle informatie te vinden rondom de trainingsdagen, de tijden, wedstrijdlocaties en tijden. Van de Junioren wordt verwacht dat zij zelf met behulp van deze app hun aanwezigheid voor trainingen en wedstrijden aangeven.

Kleding

Tijdens de wedstrijden dragen alle spelers een HRC wedstrijd shirt (met rugnummer), witte rugby broek, HRC sokken en rugby schoenen. Deze kleding  in het winkeltje op de eerste verdieping van het clubhuis en via de online shop.

Voor en na de wedstrijd gaan alle spelers gekleed in een nette broek, wit overhemd en HRC clubdas. (Das is te koop aan de bar op HRC)

Tijdens de training en wedstrijden zijn rugby-schoenen en een bitje verplicht! Een bitje is te koop aan de bar op HRC, want zonder wordt er niet gespeeld.

Programma

Seizoen 2022/2023

Poule
De teams worden ingedeeld in verschillende poules, waardoor de teams op eigen niveau spelen. Het jaar bestaat uit meer fasen, na afloop van de 1ste fase, eind oktober, kunnen er aanpassingen worden gedaan aan de hand van de prestaties in de diverse poules. Bij de Junioren kan dat een gevolg hebben in de teamindeling.
Ieder team strijd naar het winnen van de poule. Na de tweede fase zullen alle teams nog kruis en finales spelen. Uiteindelijk zal in de Cup poule gestreden worden om het Nederlands Kampioenschap in het Nationaal Rugbycentrum te Amsterdam.

De 2e fase van dit seizoen spelen de Junioren in de volgende 4 teams:

JU1 Cup

JU2 Plate

JU3 Shield Poule C

JU4: Ribbon Poule B

Voor het actuele programma en de uitslagen:

JU1: Uitslagen JU1

JU2: Uitslagen JU2

JU3: Uitslagen JU3

JU4: Uitslagen JU4

Programma

  • Eten op de club, elke eerste dinsdag van de maand voor de Junioren, kosten 5 Euro.
  • Ouderborrel elke laatste donderdag van de maand.

 

 

 

 

Staff en coaches

John Verheggen
John Verheggen

Hoofdtrainer

Michel van der Gaag
Michel van der Gaag

Trainer Team 1

Marcel Eman
Marcel Eman

Trainer Team 2

Kia van der Laan
Kia van der Laan

Trainer Team 3

Raymond Eilander

Trainer Team 4

Andrew Constable

Trainer Team 4

Jasey van Kampen
Jasey van Kampen

Special Skills Trainer

Siem Noorman

Special Skills Trainer

Amir Rademaker
Amir Rademaker

Special Skills Trainer

Teammanagers

Team informatie

HRC speelt begint het seizoen 2022/2023 met 4 Junioren teams. De competitie, onder leiding van Rugby Nederland, is landelijk. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Elke wedstrijd duurt 2 x 30 minuten.

De teams worden ingedeeld in verschillende poules, waardoor de teams op eigen niveau spelen. Het jaar bestaat uit meer fasen, na afloop van de 1ste fase, eind oktober, kunnen er aanpassingen worden gedaan aan de hand van de prestaties in de diverse poules. Bij de Junioren kan dat een gevolg hebben in de teamindeling. Aan het einde van het seizoen mogen de beste teams van de Cup poule op het nationaal rugby centrum in Amsterdam, strijden om het Nederlands kampioenschap.

Uitwedstrijden

Bij een uit-wedstrijd wordt er op de speellocatie verzameld. Dit is meestal een uur voor aanvang van de wedstrijd. Via WhatsApp-groepen van ieder team kan (indien nodig) onderling het vervoer geregeld worden. Meer informatie over de wedstrijdlocatie, de tijd van aanvang en verzamelen is te vinden in de Sportlyzer app.

Rugnummers

Er wordt ook bij Junioren met rugnummers gespeeld. Dit is een eigen nummer die vooraf door de Teammanagers zijn toebedeeld. Als je een nieuw shirt gaat kopen in het winkeltje in het clubhuis of via de webshop van het Rugbymagazijn), informeer dan altijd vooraf bij je teammanager welk rugnummer je er op moet laten drukken.

Toernooien

Aan het einde van het seizoen worden er nog een aantal toernooien gespeeld. Voorbeelden hiervan zijn onze eigen HRC Beach toernooi en het Landelijk Zevens toernooi. We proberen voor ieder niveau een toernooi aan te bieden, waarbij de trainers de afweging zullen maken welk soort speler aan welk toernooi kan deelnemen. We kijken naar de kwaliteit van het toernooi zelf, maar ook van de tegenstanders. Hierdoor speelt iedereen op zijn niveau een geweldig toernooi.

 

Als lid van HRC helpen jij en je ouders vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken. Dit komt ook voort uit de normen en waarden van de rugby sport waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. Junioren en hun ouders hebben dus een aantal taken.

Spelers 
Als de Junioren en Mini’s thuis spelen, leveren de Junioren de scheidsrechters voor de Mini’s. Dit is altijd op zaterdagen, aanwezig zijn om 09.00 uur. Je wordt als Junior-referee daarbij begeleid door de trainers van de Mini’s.

Ouders
De ouders hebben op trainingsavonden en op zaterdagen bardienst. Dit houdt in dat je gemiddeld 2 keer per seizoen een uurtje achter de bar staat samen met 1 tot 3 andere ouders (afhankelijk van de drukte). Indeling voor de bardienst wordt begin van het seizoen gecommuniceerd via de team ouders.

Tijdens thuiswedstrijden kunnen ouders ook ingedeeld worden bij de wedstrijdtafel. Dit houdt onder andere in dat je de tegenpartij ontvangt en de refs ondersteund met hun taken. Meer informatie hierover zal je ontvangen van de teamouders.

Andere vrijwilligers activiteiten
Op HRC wordt er van alles en nog wat georganiseerd. Hierbij zijn extra handen natuurlijk altijd welkom. Het gaat hier bijvoorbeeld om het organiseren van de buitenland trip, de HRD, of toernooien. Mocht je hiervoor interesse hebben, of wil je structureel bijdragen als team ouder, manager, of coach Stuur een mail aan de secretaris dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

HRC is vereniging, dat zijn wij samen!

 

Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen – groot of klein – meisje of jongen- past en nodig is. Rugby is echt voor iedereen.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als kandidaat-lid (via “Lid worden“). Als er ruimte is neemt de teammanager contact op en kan er 2 weken worden meegetraind. Zo kan je kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby de sport wordt! Daarna is het zaak om aan de teammanager door te geven of HRC er een lid bij heeft, of dat er wordt gestopt.

LET OP: je kan niet komen proeftrainen voordat je online bent aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

De Junioren-groep voor dit seizoen is op dit moment zo goed als vol. Plaatsing op de wachtlijst kan al wel, daarvoor verwijzen we ook naar ‘Lid worden‘. Vul het formulier alvast in. Daarna kan even duren voor je van ons hoort, maar houd de e-mailbox in de gaten want de uitnodiging voor proeftrainingen wil niemand missen.

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager.

 

 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement