De Junioren (U16, geboortejaren 2004 en 2005) zijn 14 en 15 jaar als het seizoen start. Binnen deze leeftijdscategorie zijn ze gewend aan spelen op een heel veld en het fysieke van rugby. Dit heeft als gevolg dat de focus meer komt te liggen op krachtopbouw, spelregels en inzicht.

Aan het opbouwen van kracht kan vanaf deze leeftijd worden gewerkt, omdat het lichaam langzamer begint de groeien. Natuurlijk is het nog niet gestopt, daarom wordt er alleen met lichaamsgewicht getraind (dus geen gewichten). Dit is beter voor de spieren en het verdere verloop van de groei.

Doordat het veld bekend is kan er (nog meer) worden gekeken  naar de spelregels. Dat helpt om meer inzicht te ontwikkelen in het veld; spelers krijgen een beter beeld van hoe rugby in elkaar zit en leren te anticiperen op de tegenstander.

Dinsdag- en donderdagavond van 18:00 t/m 19:30 uur.
Dinsdag is de training op HRC, donderdag is de training bij onze buren HDM.

De junioren spelen op zaterdag (landelijke) competitie.

Eten op de club
Zodra het clubhuis op orde is, gaan we de eerste donderdagavond van de maand na de training weer eten op de club. Gezellig samen aan tafel met je teamgenoten, trainers en begeleiders. Ook ouders en broertjes en zusjes zijn van harte welkom. Voor een schappelijk bedrag p.p. krijg je een gezonde maaltijd. Mee eten is geen verplichting, maar het is wel heel gezellig als iedereen er is. We rekenen dan ook op je komst. (En als je niet kan, meld je je tijdig af. Voor ouders/familie geldt het omgekeerde; zij moeten zich vooraf juist even aanmelden voor het eten.)

Spelers | Trainers | teammanagers

Ian Fowden

Hoofdtrainer en trainer van HRC JU2

Michel van de Gaag

Trainer van HRC JU1

Marlon van der Stoep

Trainer van HRC JU3

Peter Dussel

Teammanager Junioren

stuur mail
Boukje Hoog

Teammanager Junioren

stuur mail

Team informatie

HRC speelt in het seizoen 2019/2020 met 3 Junioren teams. De competitie, onder leiding van Rugby Nederland, is landelijk. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Elke wedstrijd duurt 2 x 30 minuten.

De teams worden ingedeeld in verschillende poules. Na afloop van de 1ste fase worden er door Rugby.nl wat aanpassingen gedaan aan de hand van de prestaties in de diverse poules.

Vanaf de Cubs moeten wedstrijd-shirts een rugnummer hebben. Als je een nieuw shirt gaat kopen (via de webshop), informeer dan altijd vooraf bij je teammanager welk rugnummer je erop moet laten drukken.

Aan het einde van het seizoen wordt er nog een aantal (beach/Sevens) toernooien gespeeld.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan helpt hij/zij zelf en help ook jij als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

Als de Junioren thuis spelen fluiten ze zaterdag in de ochtend de Mini’s.

Speelt het team van jouw kind uit? Dan verzamelen we op de speellocatie (meestal een uur voor aanvang van de wedstrijd). Via WhatsApp-groepen van ieder team regelen we (indien nodig) onderling het vervoer.

Iedere donderdag wordt er een weekbericht verzonden. Hierin staat het programma en eventuele aanvullende mededelingen of taken. Mochten er hierover vragen zijn, neem dan contact op met de teammanager.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC. Geïnteresseerden kunnen meetrainen gedurende een proefperiode van 2 weken nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC (zie de link hieronder). Daarbij is het handig om ook meteen even een mail te sturen aan de Teammanager. Hij/zij neemt vervolgens contact op om aan te geven wanneer je kan komen proeftrainen. Let op: je  kan niet komen proeftrainen voordat je online bent aangemeld en er contact is geweest met de Teammanager!

Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond. Je kan dan zien hoe het er aan toe gaat tijdens een training en je kan vragen stellen aan de trainers en/of teammanagers. Om teleurstelling te voorkomen: je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de coördinator teammanagement.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden