De Guppen (U6 – geboortejaren 2015 & 2016) zijn de allerjongste rugbyers op het veld. Op een zeer speelse manier maken deze 4 & 5-jarige kinderen kennis met de rugbysport. Ze ontwikkelen spelenderwijs de basisvaardigheden om goed en verantwoord rugby te kunnen spelen.

De groep die in september 2020 aan de proeftrainingen zullen beginnen is op dit moment vol. Er is helaas een ledenstop. Inschrijving voor de wachtlijst / als aspirant-lid kan alleen in overleg met de teammanagers via guppen@haagscherugbyclub.nl.

Spelers | Trainers | teammanagers

Derk Roes

Hoofdtrainer

Shanti Koelers

Teammanager

stuur mail
Martijn Koelers

Teammanager

stuur mail

Team informatie

De Guppen spelen nog geen wekelijkse wedstrijdjes tegen andere verenigingen. Op de zaterdagochtend wordt lekker een uurtje getraind en spelen ze soms een onderling wedstrijdje aan het einde van de training.

Iedere training starten ze met het spelenderwijs doornemen van de rugby-‘regels’ en de warming-up. In verschillende veldjes spelen de Guppen met ballen en tags, trainen behendigheid en maken vooral veel plezier. Ze sluiten de training altijd af met de Guppen-yell op het veld, samen met de trainers en ouders ruimen ze alle trainingsspullen op en drinken samen ‘Guppenbier’ in het clubhuis.

Guppendag
Jaarlijks organiseert HRC in mei/juni de ‘Guppendag’. Een ochtend vol met rugbyoefeningen en zelfs wedstrijdjes samen met andere verenigingen uit heel Nederland. Dit initiatief is inmiddels door meerdere verenigingen overgenomen, zodat we gedurende het jaar ook bij enkele van deze clubs langs zullen gaan.

Overige activiteiten
Gedurende het seizoen organiseren we geregeld extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders zoals de Pieten Pannenkoekentraining, de Mama-Guppentraining en de Papa-Guppentraining.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

NB! Update augustus 2020: We hebben ruimte voor maximaal 80 guppen! De groep die in september 2020 aan de proeftrainingen zullen beginnen is op dit moment vol. Er is helaas een ledenstop. Inschrijving voor de wachtlijst / als aspirant-lid kan alleen in overleg met de teammanagers via guppen@haagscherugbyclub.nl

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC
Geïnteresseerden kunnen kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby ook jouw sport wordt!  Als er ruimte is kan je na uitnodiging van de teammanager 3 zaterdagen komen meetrainen. Je kunt maximaal drie van deze trainingen meedoen, daarna beslis je of je je inschrijft voor het seizoen.

De jeugdteams zijn dit jaar erg groot en daarom zullen er categorieën zijn die na september geen instroommoment meer hebben dit seizoen. Als er nog wel ruimte is, dan zal er in januari weer gelegenheid zijn om in te stromen. Informatie daarover zal gepubliceerd worden op de website.

Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanagers.