De Guppen (U6 – geboortejaren 2016 & 2017) zijn de allerjongste rugbyers op het veld. Op een zeer speelse manier maken deze 4 & 5-jarige kinderen kennis met de rugbysport. Ze ontwikkelen spelenderwijs de basisvaardigheden om goed en verantwoord rugby te kunnen spelen.

De groep voor seizoen 2021/2022 is op dit moment vol. Inschrijving voor de wachtlijst / als aspirant-lid kan wel via de knop ‘Lid worden’ boven aan de pagina. Voor vragen kun je terecht bij de teammanagers via guppen@haagscherugbyclub.nl.

Staff en coaches

Derk Roes

Hoofdtrainer

Teammanagers

Team informatie

De Guppen spelen nog geen wekelijkse wedstrijdjes tegen andere verenigingen. Op de zaterdagochtend wordt lekker een uurtje getraind en spelen ze soms een onderling wedstrijdje aan het einde van de training.

Iedere training starten ze met het spelenderwijs doornemen van de rugby-‘regels’ en de warming-up. In verschillende veldjes spelen de Guppen met ballen en tags, trainen behendigheid en maken vooral veel plezier. Ze sluiten de training altijd af met de Guppen-yell op het veld, samen met de trainers en ouders ruimen ze alle trainingsspullen op en drinken samen ‘Guppenbier’ in het clubhuis.

Guppendag
Jaarlijks organiseert HRC in mei/juni de ‘Guppendag’. Een ochtend vol met rugbyoefeningen en zelfs wedstrijdjes samen met andere verenigingen uit heel Nederland. Dit initiatief is inmiddels door meerdere verenigingen overgenomen, zodat we gedurende het jaar ook bij enkele van deze clubs langs zullen gaan.

Overige activiteiten
Gedurende het seizoen organiseren we geregeld extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders zoals de Pieten Pannenkoekentraining, de Mama-Guppentraining en de Papa-Guppentraining.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC
Geïnteresseerden kunnen kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby ook jouw sport wordt!  Als er ruimte is kan je na uitnodiging van de teammanager 3 zaterdagen komen meetrainen. Je kunt maximaal drie van deze trainingen meedoen, daarna beslis je of je je inschrijft voor het seizoen.

De jeugdteams zijn dit jaar erg groot en daarom zullen er categorieën zijn die na september geen instroommoment meer hebben dit seizoen. Als er nog wel ruimte is, dan zal er in januari weer gelegenheid zijn om in te stromen. Informatie daarover zal gepubliceerd worden op de website.

Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanagers.

Seizoen 2021/2022

Seizoen 2021 – 2022 zijn gestart in september 2021.

Zaterdagochtend, van 8.15 uur tot 9.30 uur op veld 2.

Verzamelen en voorbereiden om 8.15 uur. De training start stipt om 8.30 uur en duurt tot 9.30 uur. Na de training drinken we samen Guppenbier in het clubhuis!