De Guppen (geboortejaren 2017 & 2018) zijn de allerjongste rugbyers op het veld. Op een zeer speelse manier maken deze 4 & 5-jarige kinderen kennis met de rugbysport. Ze ontwikkelen spelenderwijs de basisvaardigheden om goed en verantwoord rugby te kunnen spelen.

De groep voor seizoen 2022/2023 is op dit moment vol. Inschrijving voor de wachtlijst / als aspirant-lid kan wel via de knop ‘Lid worden’ boven aan de pagina. Voor vragen kun je terecht bij de teammanagers via guppen@haagscherugbyclub.nl

Programma

Seizoen 2022/2023

Seizoen 2022 – 2023 start in september 2022.

Trainingen

Zaterdagochtend, van 8.15 uur tot 9.30 uur op veld 2.

Verzamelen en voorbereiden om 8.15 uur. De training start stipt om 8.30 uur en duurt tot 9.30 uur. Na de training drinken we samen Guppenbier in het clubhuis!

Staff en coaches

Derk Roes

Hoofdtrainer Guppen

Teammanagers

Team informatie

De Guppen spelen nog geen wekelijkse wedstrijdjes tegen andere verenigingen. Op de zaterdagochtend wordt er een uurtje getraind en spelen ze soms een onderling wedstrijdje aan het einde van de training.

Iedere training starten ze met het spelenderwijs doornemen van de rugby-‘regels’ en de warming-up. In verschillende veldjes spelen de Guppen met ballen en tags, trainen behendigheid en maken vooral veel plezier. Ze sluiten de training altijd af met de Guppen-yell op het veld, samen met de trainers en ouders ruimen ze alle trainingsspullen op en drinken samen ‘Guppenbier’ in het clubhuis.

Overige activiteiten
Gedurende het seizoen organiseren we ook geregeld extra activiteiten en events voor kinderen en natuurlijk de ouders zoals een Pietentraining in december en een Paastraining rond Pasen.

HRC is vereniging, dat zijn wij samen! Ouders helpen vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken en ook uit de normen en waarden van de rugby sport volgt dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Ouders
De bijdrage van ouders is het op zaterdagen bemensen van de bar. Indeling voor de bardienst wordt begin van het seizoen gecommuniceerd.

Andere vrijwilligers activiteiten
Voor andere activiteiten zijn er ook altijd vrijwilligers nodig. Denk aan allerlei activiteiten zoals de HRD, in diverse commissies, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Reageer dus vooral in grote getale op de oproepen die zo nu en dan langskomen. Wil je meer structureel bijdragen? Stuur een mail aan de secretaris en dan we bekijken samen wat je zou willen doen.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen – groot of klein – past en nodig is. Rugby is voor iedereen, zowel jongens als meisjes.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als kandidaat-lid (via “Lid worden“). Als er ruimte is neemt de teammanager contact op en kan er 3 zaterdagen worden meegetraind. Zo kan je kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby de sport wordt! Daarna is het zaak om aan de teammanager door te geven of HRC er een lid bij heeft, of dat er wordt gestopt.

LET OP: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

De Guppen-groep voor dit seizoen is op dit moment vol. Plaatsing op de wachtlijst kan al wel, daarvoor verwijzen we ook naar ‘Lid worden‘. Vul het formulier alvast in. Daarna kan even duren voor je van ons hoort, maar houd de e-mailbox in de gaten want de uitnodiging voor proeftrainingen wil niemand missen.

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanagers.

 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement