Guppen

De Guppen (geboortejaren 2018 & 2019) zijn de allerjongste rugbyers op het veld. Op een zeer speelse manier maken deze 4 & 5-jarige kinderen kennis met de rugbysport. Ze ontwikkelen spelenderwijs de basisvaardigheden om goed en verantwoord rugby te kunnen spelen.

De groep voor seizoen 2023/2024 is op dit moment al helemaal aan de gang. Inschrijving als aspirant-lid kan wel via de knop ‘Lid worden’ boven aan de pagina. Voor vragen kun je terecht bij de teammanagers via guppen@haagscherugbyclub.nl

Programma

Seizoen 2023/2024

Seizoen 2023- 2024 start in september 2023.

Trainingen

Zaterdagochtend, van 8.15 uur tot 9.25 uur op veld 2.

Verzamelen en voorbereiden om 8.15 uur. De training start stipt om 8.30 uur en duurt tot 9.25 uur. Na de training drinken we samen limonade met fruit bij het clubhuis!

Staff en coaches

Ashley Fredriksz

Hoofdtrainer Guppen

Teammanagers

Team informatie

De Guppen spelen nog geen wekelijkse wedstrijdjes tegen andere verenigingen. Op de zaterdagochtend wordt er een uurtje getraind en spelen ze soms een onderling wedstrijdje aan het einde van de training.

Iedere training starten de Guppen met het spelenderwijs doornemen van de rugby-‘regels’ en de warming-up. In verschillende veldjes spelen de Guppen met ballen en tags, trainen behendigheid en maken vooral veel plezier. Ze sluiten de training altijd af met de Guppen-yell op het veld, samen met de trainers en ouders ruimen ze alle trainingsspullen op en drinken samen limonade met fruit bij het clubhuis.

Overige activiteiten
Gedurende het seizoen organiseren we ook geregeld extra activiteiten en events voor kinderen en natuurlijk de ouders zoals een Pietentraining in december en een Paastraining rond Pasen.

HRC is vereniging, dat zijn wij samen! Ouders helpen vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken en ook uit de normen en waarden van de rugby sport volgt dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Ouders
De bijdrage van ouders is het op zaterdagen bardienst te draaien. De taak wordt in SPOND vermeld en ouders schrijven zich hiervoor in.

Andere vrijwilligers activiteiten
Voor andere activiteiten zijn er ook altijd vrijwilligers nodig. Denk aan allerlei activiteiten zoals de HRD, in diverse commissies, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Reageer dus vooral in grote getale op de oproepen die zo nu en dan langskomen. Wil je meer structureel bijdragen? Stuur een mail aan de secretaris en dan we bekijken samen wat je zou willen doen.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen – groot of klein – past en nodig is. Rugby is voor iedereen, zowel jongens als meisjes.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als kandidaat-lid (via “Lid worden“). Als er ruimte is neemt de teammanager contact op en kan er 3 zaterdagen worden meegetraind. Zo kan je kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby de sport wordt! Daarna is het zaak om aan de teammanager door te geven of HRC er een lid bij heeft, of dat er wordt gestopt.

LET OP: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanagers.

 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement