De Cubs (U14, geboortejaren 2007 en 2008) is voor kinderen van 12 en 13 jaar. Voor het eerst wordt er gespeeld op een heel veld met 15 spelers per team.

Speltactiek, samenspel als één team en fysieke ontwikkeling staan voorop tijdens trainingen en wedstrijden. De speltactiek en het teamspel zorgen ervoor dat de spelers het hele veld gaan benutten. Een speler kan immers niet het hele veld verdedigen of in z’n eentje een try maken. Ze moeten het nu echt samen doen.

De fysieke ontwikkeling zit vooral in de conditie, het veld is immers 2x zo groot geworden. Binnen deze leeftijdscategorie beginnen ook de lichamelijke groeispurten, hierdoor leren ze ook mentaal veel. Ze spelen immers soms tegen ‘grotere’ spelers.

Staff en coaches

John Verheggen

Hoofdtrainer Cubs

Michel van der Gaag

Trainer Cubs-1

Toon Buddingh

Trainer Cubs-2

Jeroen Aalbers
Jeroen Aalbers

Trainer Cubs-2

Kia van der Laan

Trainer Cubs-3

Rutger Smith

Trainer Cubs-3

Hendrik Jan Nederhorst

Trainer Cubs-4

Christiaan Keijer
Christiaan Keijer

Trainer

Luc de Gijzel

Trainer

Arent Nederlof
Arent Nederhorst

Trainer

Sebastiaan ten Hagen

Trainer

Marcel Eman

Trainer

Peter van Deventer
Peter van Deventer

Trainer

Teammanagers

Team informatie

De Cubs is de eerste leeftijdscategorie die in de door de bond (Rugby Nederland) georganiseerde competitie speelt. Vanaf nu wordt er gespeeld op een volledig veld en gespeeld volgens de officiële regels van World Rugby. Ook de puntentelling is nu anders, de palen doen immers voor het eerst mee. Een try levert 5 punten op, de conversie 2 punten en een geslaagde penalty door de palen of een drop goal 3 punten.

HRC kent 4 Cubs teams. De competitie is landelijk. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Elke wedstrijd duurt 2x 25 minuten.

HRC komt tijdens beide fases uit met één team in de Cup, met twee teams in de Bowl poule en één team in de Shield poule. Hierdoor speelt elk team gedurende het seizoen op hun eigen niveau. Aan het einde van het seizoen mogen tijdens het finale weekend de beste teams van de Cup poule op het nationaal rugby centrum te Amsterdam strijden om het Nederlands kampioenschap.

Na afloop van de competitie worden er nog een aantal (beach / sevens) toernooien gespeeld.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken! Maar ook als speler kan je je inzetten, namelijk als ondersteuning bij fluiten van de jongere jeugd.

Vrijwilligers activiteiten
Er zijn genoeg activiteiten of evenementen waarbij vrijwilligers nodig zijn. Denk aan de organisatie van de buitenlandtrip, bardiensten, toernooien op HRC, borrels en etentjes op de club en het organiseren van andere activiteiten. Iedereen is welkom om de handen uit de mouwen te steken. Wil je ook jouw steentje bijdragen aan HRC? Stuur dan een mail en we bekijken samen wat je zou willen doen.

Fluiten bij de Benjamins
Als de jongens van de Benjamins thuis spelen leveren de Cubs de scheidsrechters. Dit is leuk maar vooral ook leerzaam om te doen. Door de teamouders kan je dus worden ingedeeld om deze taak uit te voeren.

IN VERBAND MET DE CORONA MAATREGELEN ZIJN ER OP DIT MOMENT ALLEEN REGULIERE TRAININGEN. OUDERS MOGEN HIERBIJ NIET OP HET TERREIN AANWEZIG ZIJN, EN HELAAS IS OOK HET CLUBHUIS DICHT.

De Cubs teams zijn vol! U kunt zich aanmelden, we zullen echter pas contact met u opnemen als er plaatsen vrij komen. Instroom vindt plaats op basis van inschrijfdatum.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

HRC kent 3 kennismakingsmomenten; september, januari en april

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC. Geïnteresseerden kunnen meetrainen gedurende een proefperiode van 2 weken nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

De teammanager neemt contact op wanneer jouw kind kan proeftrainen gedurende een instroommoment. Je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond. Je kan dan zien hoe het er aan toe gaat tijdens een training en je kan dan vragen stellen aan de trainer en/of teammanager.

Om vooraf teleurstelling te voorkomen: je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als aspirant lid zodat hij of zij kan meedoen aan een proeftraining zodra daar een mogelijkheid voor is.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden

Programma

Seizoen 2020/2021

Dit seizoen spelen de Cubs in 4 teams:

CU-1 (geel): 1e fase, Cubs Cup

CU-2 (blauw): 1e fase, Cubs Bowl-poule A

CU-3 (rood): 1e fase, Cubs Bowl-poule B

CU-4 (groen): 1e fase, Cubs Shield-poule C

Voor het actuele programma en de uitslagen:

CU-1: Cubs-Cup, 1e fase

CU-2: Cubs-Bowl poule A, 1e fase

CU-3: Cubs-Bowl poule B, 1e fase

CU-4: Cubs-Shield poule C, 1e fase

 
 
© 2021 Haagsche Rugby Club