De Cubs (U14, geboortejaren 2010 en 2011) is voor kinderen van 12 en 13 jaar. Voor het eerst wordt er gespeeld op een heel veld met 15 spelers per team.

Speltactiek, samenspel als één team en fysieke ontwikkeling staan voorop tijdens trainingen en wedstrijden. De speltactiek en het teamspel zorgen ervoor dat de spelers het hele veld gaan benutten. Een speler kan immers niet het hele veld verdedigen of in z’n eentje een try maken. Ze moeten het nu echt samen doen.

De fysieke ontwikkeling zit vooral in de conditie, het veld is immers 2x zo groot geworden. Binnen deze leeftijdscategorie beginnen ook de lichamelijke groeispurten, hierdoor leren ze ook mentaal veel. Ze spelen immers soms tegen ‘grotere’ spelers.

Vormend ligt de nadruk op het zoveel mogelijk zelfstandig maken van de speler terwijl hij ook zijn rol en taak in het team ziet en oppakt.

Programma

Seizoen 2023/2024

Dit seizoen spelen de Cubs in 4 teams:

CUBS-1 (Geel):  1e fase: Cup.

CUBS-2 (Blauw): 1e fase: Plate.

CUBS-3 (Rood): 1e fase: Ribbon.

CUBS-4 (Groen): 1e fase: Ribbon.

Voor het actuele programma en de uitslagen:

Bekijk de website van Rugby Nederland

Staff en coaches

Tim Lips
Tim Lips

Hoofdcoach Cubs

Martin Roders

Coach Cubs

Jeff Snoeck
Jeff Snoeck

Coach Cubs

Ernest Roelofsz

Coach Cubs

Sebastian Klijnsma

Coach Cubs

Ralph Kleuskens
Ralph Kleuskens

Coach Cubs

Eric Schinck
Eric Schinck

Coach Cubs

Freddy Hoffmsn

Coach Cubs

Erik Tebbenhof

Coach Cubs

André van den Heuvel

Coach Cubs

Teammanagers

Team informatie

De Cubs is de eerste leeftijdscategorie die in de door de bond (Rugby Nederland) georganiseerde competitie speelt. Vanaf nu wordt er gespeeld op een volledig veld en gespeeld volgens de officiële regels van World Rugby. Ook de puntentelling is nu anders, de palen doen immers voor het eerst mee. Een try levert 5 punten op, de conversie 2 punten en een geslaagde penalty door de palen of een drop goal 3 punten.

HRC kent 4 Cubs teams. De competitie is landelijk. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Elke wedstrijd duurt 2x 25 minuten.

HRC komt uit op niveaus. Cup, Plate, Shield en Shield. Hierdoor proberen we elk team gedurende het seizoen op hun eigen niveau te laten spelen. Aan het einde van het seizoen mogen tijdens het finale weekend de beste teams van de Cup poule op het nationaal rugby centrum te Amsterdam strijden om het Nederlands kampioenschap.

Na afloop van de competitie worden er nog een aantal (ook beach- en sevens-) toernooien gespeeld.

HRC is vereniging, dat zijn wij samen! Als lid van HRC helpen jij en je ouders vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken en ook uit de normen en waarden van de rugby sport volgt dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Cubs en hun ouders hebben dus een aantal taken.

Cubs
Als de Benjamins thuis spelen leveren de Cubs de scheidsrechters. Dit is leuk maar vooral ook leerzaam om te doen. Door de teamouders kan je dus worden ingedeeld om deze taak uit te voeren.

Ouders
Tijdens de training op dinsdag- en donderdagavond en als het team van jouw kind thuis speelt zorgen de ouders voor de bardienst. In de regel speelt jouw kind eens per 4 weken thuis.

Andere vrijwilligers activiteiten
Voor andere activiteiten zijn er ook altijd vrijwilligers nodig. Denk aan allerlei activiteiten zoals de HRD, in diverse commissies, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Reageer dus vooral in grote getale op de oproepen die zo nu en dan langskomen. Wil je meer structureel een steentje bijdragen? Stuur een mail aan de secretarisen en dan bekijken we samen wat je zou willen doen.

 

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen – groot of klein – past en nodig is. Rugby is voor iedereen, zowel jongens als meisjes.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als kandidaat-lid (via “Lid worden“). Als er ruimte is neemt de teammanager contact op en kan er 2 weken worden meegetraind. Zo kan je kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby de sport wordt! Daarna is het zaak om aan de teammanager door te geven of HRC er een lid bij heeft, of dat er wordt gestopt.

LET OP: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

De Cubs-groep voor dit seizoen is op dit moment zo goed als vol. Plaatsing op de wachtlijst kan al wel, daarvoor verwijzen we ook naar ‘Lid worden‘. Vul het formulier alvast in. Daarna kan even duren voor je van ons hoort, maar houd de e-mailbox in de gaten want de uitnodiging voor proeftrainingen wil niemand missen.

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager.

 

 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement