HRC URC

De Colts (U18, geboortejaren 2006 t/m 2007) zijn 15, 16 of 17 jaar als het seizoen start. Binnen deze leeftijdscategorie wordt rugby in al zijn facetten gespeeld. Alle tactieken, alle posities binnen het veld, de spelregels en hoe je als een team moet samenwerken; het komt allemaal aan de orde. De meeste spelers draaien al wat jaren mee en kennen het klappen van de zweep, maar ieder jaar starten er ook nieuwe mensen (en de ervaring leert dat ze het – met hulp van de meer ervaren spelers – snel oppakken).

De focus bij de trainingen en wedstrijden ligt nu op snelheid en kracht binnen het spel. Het als team samenwerken en het snel kunnen nemen van beslissingen wordt nu extra belangrijk. Of deze nou goed of fout zijn, het team moet er steeds voor zorgen dat de spelers hier van leren en zich verbeteren.

Trainingen
Dinsdag- en donderdagavond van 18:30 t/m 20:00 op HRC
Verzamelen om 18.15 uur voor het Clubhuis

Wedstrijden
Colts spelen op zaterdag (landelijke) competitie.

Programma

Start Fase 1: 16 september 2023

 

Staff en coaches

Mats Marcker

Hoofdtrainer

Arent Nederlof

Trainer

Andrew Constable

Trainer

Marcel Krul

Trainer

Troy Anderson

Trainer

Mark McCoy

Trainer

Spelers

Teammanagers

Team informatie

Rugby
HRC start het seizoen 2023/2023 met 3 Colts teams in de competitie, waarbij een team uitkomt in de Cup poule, een in de Platel en een team in de Shield poule.

De Colts spelen in de landelijke competitie. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Een wedstrijd van de Colts duurt 2 keer 35 minuten.

De competitiestart staat gepland in september. Tussentijds vindt er op basis van de uitslagen een herindeling plaats. Zodoende speelt ieder team uiteindelijk op het juiste niveau. Aan het einde van het seizoen strijden de beste twee teams van de Cup poule op het Nationaal Rugby Centrum te Amsterdam om het Nederlands kampioenschap.

De wedstrijds-shirts van de Colts moeten een rugnummer hebben. Als je een nieuw shirt gaat kopen (via de webshop), informeer dan altijd vooraf bij de teammanager welk rugnummer je moet laten drukken.

Na afloop van de competitie wordt er nog een aantal (Beach/Sevens) toernooien gespeeld en we proberen ook ieder jaar op trip (naar het buitenland) te gaan.

Wie doet wat
Voor organisatorische of praktische zaken kunt je terecht bij de teammanagers.
Voor alle vragen over rugby, de training, het wel of niet meespelen in wedstrijden, kun je na de training bij een van je trainers terecht.

Actuele informatie
Eenmaal per week (meestal op donderdag) wordt er een week-mail met o.a. de verzameltijd, de teamopstelling etc. verstuurd. Daarnaast krijg je informatie krijg je via de team-app.

Eten
Iedere eerste donderdag van de maand eten de Colts gezamenlijk in het Clubhuis. Food to Love verzorgt de maaltijden. Kosten €7,50/PP

 

 

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen – groot of klein – past en nodig is. Rugby is voor iedereen, zowel jongens als meisjes.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als kandidaat-lid (via “Lid worden“). Als er ruimte is neemt de teammanager contact op en kan er 2 weken worden meegetraind. Zo kan je kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby jouw sport wordt! Daarna is het zaak om aan de teammanager door te geven of HRC er een lid bij heeft, of dat je stopt.

LET OP: je kan niet komen proeftrainen voordat je online bent aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Ook voor Colts is er niet altijd plek. We verwijzen je daarom graag naar ‘Lid worden‘. Houd je e-mailbox vervolgens in de gaten want de uitnodiging voor proeftrainingen wil niemand missen.

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager.

 

HRC is vereniging, dat zijn wij samen! Als lid van HRC helpen jij en je ouders vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken en ook uit de normen en waarden van de rugby sport volgt dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Colts en hun ouders hebben daarmee een aantal taken.

Colts
Via Spond wordt de meeste communicatie uitgevoerd. In deze app is alle informatie te vinden rondom de trainingsdagen, wedstrijdlocaties en tijden. Van de Colts wordt verwacht dat zij zelf met behulp van deze app hun aanwezigheid voor trainingen en wedstrijden aangeven.

Daarnaast zijn het in de regel (ook) de Colts die helpen bij het klussen op te club.

Ouders
De bijdrage van ouders is in ieder geval het op trainingsavonden en op zaterdagen bemensen van de bar. Indeling voor de bardienst wordt begin van het seizoen gecommuniceerd.

Speelt het team van jouw kind uit? Dan verzamelen we op de speellocatie (meestal een uur voor aanvang van de wedstrijd). Via WhatsApp-groepen van ieder team regelen we (indien nodig) onderling het vervoer.

Andere vrijwilligers activiteiten
Voor andere activiteiten zijn er ook altijd vrijwilligers nodig. Denk aan allerlei activiteiten zoals de HRD, in diverse commissies, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Reageer dus vooral zoveel mogelijk op oproepen die zo nu en dan langskomen. Wil je meer structureel bijdragen? Stuur een mail aan de secretaris en dan bekijken we samen wat je zou willen doen.

Voor alle taken geldt: er wordt een rooster opgesteld en de taakverdeling staat per week ook in de weekmail. Iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging en geef je aan de teammanagement door wie er namens jou komt.

 

 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement