De Colts (U18, geboortejaren 2003 t/m 2004) zijn 15, 16 of 17 jaar als het seizoen start. Binnen deze leeftijdscategorie wordt rugby in al zijn facetten gespeeld. Alle tactieken, alle posities binnen het veld, de spelregels en hoe je als een team moet samenwerken; het komt allemaal aan de orde. De meeste spelers draaien al wat jaren mee en kennen het klappen van de zweep, maar ieder jaar starten er ook nieuwe mensen (en de ervaring leert dat ze het – met hulp van de meer ervaren spelers – snel oppakken).

De focus bij de trainingen en wedstrijden ligt nu op snelheid en kracht binnen het spel. Het als team samenwerken en snel kunnen nemen van beslissingen wordt nu extra belangrijk. Of deze nou goed of fout zijn, het team moet er steeds voor zorgen dat de speler hier van leren en zich verbeteren.

Dinsdag- en donderdagavond van 18:30 t/m 20:00 op HRC

Colts spelen op zaterdag (landelijke) competitie.

Spelers | Trainers | teammanagers

Ronald Berrevoets

Hoofdtrainer

Ayrton Pieterse

Lorenzo Groos

Darren Saralis

Anja Schmitz-Swarttouw

Teammanager Colts 1

stuur mail
Peter Dussel

Teammanager Colts 2

stuur mail

Team informatie

HRC start het seizoen 2020/2021 met 2 Colts teams in de competitie, waarbij een team uitkomt in de Cup poule en een team in de Bowl poule.

De Colts spelen in de landelijke competitie. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Een wedstrijd van de Colts duurt 2 keer 35 minuten.

De competitiestart staat gepland in oktober en in november en januari (steeds na 5 wedstrijden) worden de teams heringedeeld aan de hand van de prestaties in de poule. Hierdoor speelt elk team op het eigen niveau. Aan het einde van het seizoen strijden de beste twee teams van de Cup poule op het Nationaal Rugby Centrum te Amsterdam om het Nederlands kampioenschap.

De wedstrijds-shirts van de Colts moeten een rugnummer hebben. Als je een nieuw shirt gaat kopen (via de webshop), informeer dan altijd vooraf bij de teammanager welk rugnummer je moet laten drukken.

Na afloop van de competitie worden er nog een aantal (beach / sevens) toernooien gespeeld en we proberen ook ieder jaar op trip (naar het buitenland) te gaan.

Wie doet wat
Voor organisatorische of praktische zaken kunt je terecht bij de teammanagers.
Voor alle vragen over rugby, de training, het wel of niet meespelen in wedstrijden, kunt je na de training bij een van je trainers terecht.

Actuele informatie
Eenmaal per week (meestal op donderdag) wordt er een week-mail met o.a. de verzameltijd, de teamopstelling etc. verstuurd. Daarnaast krijg je informatie krijg je via de team-app.

Taken
Zonder vrijwilligers geen vereniging! Ben je lid van HRC, dan help je zelf mee en steken ook je ouders vanzelfsprekend af en toe de handen uit de mouwen om al onze activiteiten mogelijk te maken!

De Colts fluiten op verzoek de jongere jeugd en verrichten hand en span diensten op de club en rond het terrein.

Bij uitwedstrijden wordt een beroep gedaan op de ouders om het team te vervoeren en bij thuiswedstrijden bemensen de ouders de bar in het clubhuis.

Voor alle taken geldt: er wordt een rooster opgesteld en de taakverdeling staat per week ook in de weekmail. Iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging en geef je aan de teammanagement door wie er namens jou komt.

Eten
Wij zijn aan het kijken of/hoe de traditionele team-maaltijd (1x per maand) nieuw leven in geblazen kan worden.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen; een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

Iedereen kan lid worden van HRC. Geïnteresseerden kunnen (kosteloos) meetrainen gedurende een proefperiode van 2 weken nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC (zie de link hieronder) en een mail hebben gestuurd aan een teammanager. De teammanager neemt vervolgens contact op om aan te geven wanneer je kan komen proeftrainen. Natuurlijk kan je ook eerst een keer komen kijken op een trainingsavond. Je kan dan zien hoe het er aan toe gaat tijdens een training en je kan vragen stellen aan de trainers en/of teammanagers. Om teleurstelling te voorkomen: je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen, proeftrainen kan pas als je online bent aangemeld en er contact is geweest met de teammanager, daarbij zijn onze Colts teams vooralsnog compleet en kan het dus even duren voor je kan instromen.

Na je proefperiode geef je aan de teammanager door of je door wil gaan met rugby. Wordt je lid? Dan stuurt de penningmeester vervolgens een contributienota (de tarieven vind je hier). Het (eenmalige)inschrijfgeld is 25 Euro en wordt bij die contributienota opgeteld.

Beginnende spelers zullen in eerste instantie in een groep apart trainen om de basistechnieken onder de knie te krijgen.

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden