De Colts (U18, geboortejaren 2002 t/m 2003) zijn 16 of 17 jaar als het seizoen start. Binnen deze leeftijdscategorie wordt rugby met al zijn facetten gespeeld. Alle tactieken, alle posities binnen het veld, de spelregels en hoe je als een team moet samenwerken, het komt allemaal aan de orde. De meeste spelers draaien al wat jaren mee en kennen het klappen van de zweep, maar ieder jaar starten er ook nieuwe mensen (en de ervaring leert dat ze het – met hulp van de meer ervaren spelers – snel oppakken).

De focus bij de trainingen en wedstrijden ligt nu op snelheid en kracht binnen het spel. Het als team samenwerken en snel kunnen nemen van beslissingen wordt nu extra belangrijk. Of deze nou goed of fout zijn, het team moet er steeds voor zorgen dat de speler hier van leren en zich verbeteren.

Dinsdag- en donderdagavond van 18:30 t/m 20:00 op HRC

Colts spelen op zaterdag (landelijke) competitie.

Eten op de club
Er wordt gewerkt aan een plan om de eerste donderdagavond van de maand na de training weer samen te eten op de club.

Spelers | Trainers | teammanagers

Ronald Berrevoets

Hoofdtrainer

Seva Waisega

TIJDELIJKE WAARNEMING Melcher de Bosch Kemper

Teammanager Colts

stuur mail

Team informatie

HRC heeft in seizoen 2019/2020 in ieder geval 1 Colts team in de competitie. Mogelijk wordt daar nog een cluster- of aspiranten-team aan toegevoegd. De Colts spelen in de landelijke competitie. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Een wedstrijd van de Colts duurt 2 keer 35 minuten.

Tot medio november wordt er gespeeld in een voorronde. Na deze 1ste fase worden de teams heringedeeld aan de hand van de prestaties in een Cup, Plate, Bowl en Shield poule. Hierdoor speelt elk team de rest van het seizoen op hun eigen niveau. Aan het einde van het seizoen strijden de beste teams van de Cup en Plate poule op het nationaal rugby centrum te Amsterdam strijden om het Nederlands kampioenschap.

Vanaf de Cubs moeten wedstrijds-shirts een rugnummer hebben. Als je een nieuw shirt gaat kopen (via de webshop), informeer dan altijd vooraf bij je teammanager welk rugnummer je moet laten drukken.

Na afloop van de competitie worden er nog een aantal (beach / sevens) toernooien gespeeld en we proberen ook ieder jaar op trip (naar het buitenland) te gaan.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw zoon/dochter lid van HRC, dan helpt hij/zij zelf mee en steek ook jij als ouder vanzelfsprekend af en toe de handen uit de mouwen om al onze activiteiten mogelijk te maken!

De Colts fluiten op verzoek de jongere jeugd en verrichten hand en span diensten op de club en rond het terrein.

Speelt het team uit? Dan zal je op zaterdag een keer rij-beurt hebben.

Voor alle taken geldt: er wordt een rooster opgesteld en de taakverdeling staat per week ook in de weekbericht. Iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging, maar geef wel even aan de teammanagement door wie er namens jou komt.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen; een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC. Geïnteresseerden kunnen meetrainen gedurende een proefperiode van 2 weken nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC (zie de link hieronder). Daarbij is het handig om ook meteen even een mail te sturen aan de teammanager. Die neemt vervolgens contact op om aan te geven wanneer je kan komen proeftrainen. Let op: je kan niet komen proeftrainen voordat je online bent aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond. Je kan dan zien hoe het er aan toe gaat tijdens een training en je kan vragen stellen aan de trainers en/of teammanager. Om teleurstelling te voorkomen: je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden