Jeugd Epernay

De meeste Benjamins (U10 – geboren in 2014 en 2015) hebben bij de Turven en velen ook al bij de Guppen heel wat rugbyvaardigheden geleerd en wedstrijdervaring opgedaan. Tijdens trainingen worden deze vaardigheden verder verfijnd. In vergelijking met de Turven worden er weer wat nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 3-mans “uncontested” scrum. Ook spelen de benjamins full-contact rugby en dus niet meer met de tag belts.

Programma

Seizoen 2023/2024

Trainingen:
maandag (18:00 – 19:30)
woensdag (18:00 – 19:30)

Wedstrijden

zaterdag (9:30 – 12:00)

Staff en coaches

Edwin van Doorn
Edwin van Doorn

Hoofdtrainer

Derk
Derk Roes

Hoofdtrainer

Teammanagers

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent dit seizoen weer 8 Benjamin teams. Elk team bestaat uit 12 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De teams hanteren daarom ook landen-namen zoals team Wales of team Schotland.

Wekelijks op de zaterdagochtend spelen deze teams binnen het district meerdere wedstrijden. Zij zullen zo’n 3 wedstrijden spelen van 2x 10 minuten. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35km rondom Den Haag.

Benjamins spelen op een rugbyveld van 60 x 35 meter en een wedstrijdteam bestaat uit 8 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In april wordt gestreden om het districtskampioenschap en op de 2e zondag van mei (moederdag) om het officieuze Nederlands kampioenschap.

Jaarlijkse Rugbytrip
Het rugbyseizoen is niet compleet zonder Rugbytrip. Voor onze mannen is het een onvergetelijke ervaring om samen met je rugbyvrienden op stap te zijn!! Ook dit seizoen zoeken we weer een mooie locatie voor de trip! Daar gaan we natuurlijk lekker ballen en een hoop lol beleven en ook proberen we een mooie wedstrijd te gaan kijken van een lokale club.

Overige activiteiten
Het seizoen wordt in september geopend met het trainingsweekend. Met al je teamgenoten lekker trainen, spelen en slapen in tenten op HRC. Verder wordt er geregeld gegeten op de club en organiseren we extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders.

HRC is vereniging, dat zijn wij samen! Ouders helpen vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken en ook uit de normen en waarden van de rugby sport volgt dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Ouders
Tijdens de training op maandag- en woensdagavond staan ouders achter de bar. Wel zo gezellig!

Zaterdagochtend: speelt het team van jouw kind thuis, dan zorgen de ouders van deze teams voor de ontvangst van de bezoekende clubs. Tevens kan je ingedeeld worden voor bardienst. In de regel speelt jouw kind eens per 4 weken thuis.

Andere vrijwilligers activiteiten
Voor andere activiteiten zijn er ook altijd vrijwilligers nodig. Denk aan allerlei activiteiten zoals de HRD, in diverse commissies, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Reageer dus vooral in grote getale op de oproepen die zo nu en dan langskomen. Wil je meer structureel bijdragen? Stuur een mail an de secretaris en dan bekijken we samen wat je zou willen doen.

 

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen – groot of klein – past en nodig is. Rugby is voor iedereen, zowel jongens als meisjes.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als kandidaat-lid (via “Lid worden“). Als er ruimte is neemt de teammanager contact op en kan er 2 weken worden meegetraind. Zo kan je kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby de sport wordt! Daarna is het zaak om aan de teammanager door te geven of HRC er een lid bij heeft, of dat er wordt gestopt.

LET OP: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

De Benjamins-groep voor dit seizoen is op dit moment vol. Plaatsing op de wachtlijst kan al wel, daarvoor verwijzen we ook naar ‘Lid worden‘. Vul het formulier alvast in. Daarna kan even duren voor je van ons hoort, maar houd de e-mailbox in de gaten want de uitnodiging voor proeftrainingen wil niemand missen.

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager.

 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement