De meeste Benjamins (U10 – geboren in 2009 en 2010) hebben bij de Turven en velen ook al bij de Guppen heel wat rugbyvaardigheden geleerd en wedstrijdervaring opgedaan. Tijdens trainingen worden deze vaardigheden verder verfijnd. In vergelijking met de Turven worden er weer wat nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 3-mans “uncontested” scrum. Ook spelen de benjamins full-contact rugby en dus niet meer met de tag belts.

Spelers | Trainers | teammanagers

Teammanager

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent dit seizoen weer 7 tot 8 Benjamin teams. Elk team bestaat uit 11/12 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De numerieke volgorde van de teams impliceert dus niet de sterkte van het team.

Wekelijks op de zaterdagochtend spelen deze teams binnen het district mini-toernooitjes. Zij zullen zo’n 3 wedstrijden spelen van 2x 10 minuten. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35km rondom Den Haag.

Benjamins spelen op een rugbyveld van 60 x 35 meter en een wedstrijdteam bestaat uit 9 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In april wordt gestreden om het districtskampioenschap en op de 2e zondag van mei (moederdag) om het officieuze Nederlands kampioenschap.

Jaarlijkse rugbytrip
Het rugbyseizoen is niet compleet zonder rugbytrip naar het buitenland. Vorig seizoen zijn de Benjamins van 15 t/m 18 oktober naar Engeland gegaan alwaar we succesvol hebben deelgenomen aan het grote toernooi van de London Scottish. Op de maandag zijn de benjamins getraind door de Harlequins! Lees het verhaal van de Benjamin trip.
Een onvergetelijke ervaring om samen met je rugbyvrienden in het buitenland te zijn!

Overige activiteiten
Het seizoen werd geopend in september met het trainingsweekend. Lekker trainen en slapen in tenten op HRC. Verder wordt er geregeld gegeten op de club en organiseren we extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

maandag- en woensdagavond
Tijdens de training dient de bar en de keuken bezet te zijn. Om de week op woensdagavond draaien de ouders van de benjamins bardienst. Er wordt een rooster opgesteld en iedereen wordt ingedeeld. Je moet rekening houden met 2 bar- en keukendiensten per jaar. En echt, iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging, maar geef wel door wie namens jou komt.

zaterdagochtend
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan zorgen de ouders van deze teams voor de bar en de keuken. In de regel speelt jouw kind eens per 4 weken thuis. De teambegeleiders zorgen voor de invulling van de bezetting van de bar en keuken gedurende een deel van de ochtend. Je zal dus ook naar de verrichtingen van jouw kind kunnen kijken.

andere vrijwilligers activiteiten
Ook voor andere activiteiten zijn er altijd vrijwilligers nodig. Denk aan het winkeltje op de club, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Wil je ook jouw steentje bijdragen aan HRC? Stuur dan een mail en we bekijken samen wat je zou willen doen.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC
Geïnteresseerden kunnen kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby ook jouw sport wordt! Eerst moet je jouw kind als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

Let op, er is nog slechts beperkt plaats voor nieuwe leden.
Nadat je je hebt ingeschreven als adspirant lid, krijg je van de teammanager bericht of er nog ruimte is en zo ja, dat je mag komen proeftrainen op de maandagen 3/9, 10/9 en 17/9. Alleen op deze dagen kan je aan deze proeftrainingen meedoen, daarna beslis je of je lid wordt van HRC.

We hebben heel veel leden bij de Benjamins. De  kans is dus groot dat na de proeftrainingen in september er geen instroommoment meer zijn dit seizoen. Als er nog wel ruimte is, dan zal er in januari weer gelegenheid zijn in te stromen. Informatie daarover zal t.z.t. gepubliceerd worden op de website.

Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Kom eens langs tijdens een training
Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond om te zien hoe het er aan toe gaat en stel je vragen aan een van de trainers en of de teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen! En besef dat je pas weer in september 2019 kan instromen. Of als er nog ruimte is, wellicht in januari 2019

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij tijdens een kennismakingsperiode kan meedoen aan een aantal proeftrainingen.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden