De meeste Benjamins (U10 – geboren in 2011 en 2012) hebben bij de Turven en velen ook al bij de Guppen heel wat rugbyvaardigheden geleerd en wedstrijdervaring opgedaan. Tijdens trainingen worden deze vaardigheden verder verfijnd. In vergelijking met de Turven worden er weer wat nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 3-mans “uncontested” scrum. Ook spelen de benjamins full-contact rugby en dus niet meer met de tag belts.

Spelers | Trainers | teammanagers

Andrew Koppert

Hoofdtrainer

Bob van Soldt

Hoofdtrainer

Rogier Lodewijks

Teammanager

Anniek Bakker

Teammanager

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent dit seizoen weer 8 Benjamin teams. Elk team bestaat uit 12 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De teams hanteren daarom ook landen-namen zoals team Wales of team Schotland.

Wekelijks op de zaterdagochtend spelen deze teams binnen het district meerdere wedstrijden. Zij zullen zo’n 3 wedstrijden spelen van 2x 10 minuten. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35km rondom Den Haag.

Benjamins spelen op een rugbyveld van 60 x 35 meter en een wedstrijdteam bestaat uit 8 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In april wordt gestreden om het districtskampioenschap en op de 2e zondag van mei (moederdag) om het officieuze Nederlands kampioenschap.

Jaarlijkse rugbytrip
Het rugbyseizoen is niet compleet zonder rugbytrip naar het buitenland. Helaas gaat onze legendarische Richmondtrip naar Londen in Engeland niet door i.v.m. COVID-19. We hopen dat er later dit seizoen internationale toernooien zijn waaraan we deel kunnen nemen, want een onvergetelijke ervaring om samen met je rugbyvrienden in het buitenland te zijn!

Overige activiteiten
Het seizoen wordt in september geopend met het trainingsweekend. Met al je teamgenoten lekker trainen, spelen en slapen in tenten op HRC. Verder wordt er geregeld gegeten op de club en organiseren we extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

maandag- en woensdagavond
Tijdens de training staan ouders achter de bar. Wel zo gezellig!

zaterdagochtend
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan zorgen de ouders van deze teams voor de ontvangst van de bezoekende clubs. Tevens kan je ingedeeld worden voor bardienst. In de regel speelt jouw kind eens per 4 weken thuis.

andere vrijwilligers activiteiten
Ook voor andere activiteiten zijn er altijd vrijwilligers nodig. Denk aan allerlei activiteiten als de HRD en het trainingsweekend, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Wil je ook jouw steentje bijdragen aan HRC? Stuur dan een mail en we bekijken samen wat je zou willen doen.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein, jongen of meisje- past en nodig is.

Rugby bij de HRC Benjamins is erg populair. Wij hebben op dit moment geen plekken beschikbaar voor directe instroom. Wel nodigen we je van harte uit om jezelf te registeren als kandidaat. Wij nemen dan, zodra er plek is, contact op zodat je kan deelnemen aan een proeftraining. Op basis van een aantal proeftrainingen kun je dan besluiten of je wel of niet wil mee gaan spelen bij de HRC Benjamins. Je kan je registeren via de volgende link:  adspirant-lidmaatschap HRC.

Wij nodigen als vanzelfsprekend eerst de kinderen uit die als langste op onze kandidatenlijst staan. Hou daarom je mailbox na inschrijving als aspirant wel in de gaten, want de uitnodiging voor proeftrainingen wil je niet missen!

Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager.