De meeste Benjamins (U10 – geboren in 2010 en 2011) hebben bij de Turven en velen ook al bij de Guppen heel wat rugbyvaardigheden geleerd en wedstrijdervaring opgedaan. Tijdens trainingen worden deze vaardigheden verder verfijnd. In vergelijking met de Turven worden er weer wat nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 3-mans “uncontested” scrum. Ook spelen de benjamins full-contact rugby en dus niet meer met de tag belts.

Spelers | Trainers | teammanagers

Andrew Koppert

Hoofdtrainer

Jeff Snoeck

Hoofdtrainer

Michiel Dirriwachter

Teammanager

Annerieke Klijnsma

Teammanager

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent dit seizoen weer 8 Benjamin teams. Elk team bestaat uit 11/12 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De teams hanteren daarom ook landen-namen zoals team Wales of team Schotland.

Wekelijks op de zaterdagochtend spelen deze teams binnen het district meerdere wedstrijden. Zij zullen zo’n 3 wedstrijden spelen van 2x 10 minuten. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35km rondom Den Haag.

Benjamins spelen op een rugbyveld van 60 x 35 meter en een wedstrijdteam bestaat uit 8 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In april wordt gestreden om het districtskampioenschap en op de 2e zondag van mei (moederdag) om het officieuze Nederlands kampioenschap.

Jaarlijkse rugbytrip
Het rugbyseizoen is niet compleet zonder rugbytrip naar het buitenland. Ook dit seizoen gaan de Benjamins in oktober weer naar Richmond in Engeland om deel te nemen aan het grote toernooi van de London Scottish. Een onvergetelijke ervaring om samen met je rugbyvrienden in het buitenland te zijn!

Overige activiteiten
Het seizoen word in september geopend met het trainingsweekend. Met al je teamgenoten lekker trainen, spelen en slapen in tenten op HRC. Verder wordt er geregeld gegeten op de club en organiseren we extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

maandag- en woensdagavond
Sinds 2019 heeft HRC een professionele catering en zijn er dus geen bar diensten meer voor ouders.

zaterdagochtend
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan zorgen de ouders van deze teams voor de ontvangst van de bezoekende clubs. In de regel speelt jouw kind eens per 4 weken thuis.

andere vrijwilligers activiteiten
Ook voor andere activiteiten zijn er altijd vrijwilligers nodig. Denk aan allerlei activiteiten als de HRD en het trainingsweekend, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Wil je ook jouw steentje bijdragen aan HRC? Stuur dan een mail en we bekijken samen wat je zou willen doen.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC
Geïnteresseerden kunnen kennismaken met rugby alvorens te beslissen of rugby ook jouw sport wordt! Eerst moet je jouw kind als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

Let op, er is nog slechts beperkt plaats voor nieuwe leden.
Nadat je je hebt ingeschreven als adspirant lid, krijg je van de teammanager bericht of er nog ruimte is en zo ja, dat je mag komen proeftrainen. Alleen op deze dagen kan je aan deze proeftrainingen meedoen, daarna beslis je of je lid wordt van HRC.

Voor het seizoen 2019-2020 zijn er drie proeftrainingsdata meteen aan het begin van het seizoen gepland voor de Benjamins:

• zaterdag 31/8,
  • maandag 2/9
  • woensdag 4/9.

We hebben heel veel leden bij de Benjamins. De  kans is dus groot dat na de proeftrainingen in september er geen instroommoment meer zijn dit seizoen. Als er nog wel ruimte is, dan zal er in januari weer gelegenheid zijn in te stromen. Informatie daarover zal t.z.t. gepubliceerd worden op de website.

Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Kom eens langs tijdens een training
Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond om te zien hoe het er aan toe gaat en stel je vragen aan een van de trainers en of de teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!  Na de proeftraining aan het begin van het seizoen in september is een eerst volgende moment (mits er nog plek is de teams) januari 2020

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij tijdens een kennismakingsperiode kan meedoen aan een aantal proeftrainingen.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden