Jeugd met toekomst!

  -   HRC 1
HRC Haarlem na het fluitsignaal
Het wedstrijdverslag van HRC vs Haarlem op 22 mei door club coryfee Ton van der Loos

Zaterdag stond rugby weer ouderwets in de belangstelling. Eerst HRC tegen Haarlem gevolgd door de Champions leaque finale Toulouse tegen La Rochelle op de tv.

Om 16.00 uur kickte een zeer jong HRC team af tegen een fysiek aanzienlijk sterker Haarlem. Maar liefst 9 selectiespelers hadden trainingsverplichting voor het Nederlandse team welk volgende week een cruciale landenwedstrijd speelt om promotie tegen die vermaledijde Belgen en dus stonden er veel jongens opgesteld die voorjaar de overstap naar de Senioren maakten of die – met het oog op deze aderlating – nu alvast uit de Colts naar boven werden gehaald (Kay Verhoorn, Sylvester Bink en Bink van Wijk). Kom op mannûh geef ze van katoen!

HRC speelde een hele leuke wedstrijd. In den beginne werden we in het losse werk afgebluft tegen een veel zwaarder pack en daar volgden twee overtredingen (in de 5e en 8e minuut) uit welke Haarlem in punten omzette, 0 – 6. Maar toen onze boys door hadden dat we het niet in de voorwaartsen moesten zoeken en de driekwarters aan het werk moesten zetten, werden we zeer gevaarlijk en moest Haarlem alle zeilen bijzetten om HRC van het scoren af te houden. U begrijpt natuurlijk, beste lezer, dat hullie dat niet ging lukken. In de 23ste minuut wisten de boys de 1ste geconverteerde try te scoren welke gevolgd werd door een try (7) in de 32ste minuut en een (5) in de allerlaatste minuut van de eerste helft. Hier stond een try (5) tegenover van Haarlem en een onverklaarbare een penalty try tegen over en dus was onze voorsprong bij rust geslonken naar 19 – 18. Voelen jullie de spanning?

De jongens tackelden als leeuwen (die kunnen n.l. heel goed tackelen) want Haarlem rook dat ze er meer uit konden halen. Niks d’r van; we trokken in de 56ste minuut weer van leer en wisten wederom een geconverteerde try te scoren, 26 – 18 joepie. Helaas moesten we toezien hoe ook Haarlem nog een try wist te scoren en zo stond het 26 – 25: nog steeds in ons voordeel. We gingen een uiterst spannende laatste 20 minuten in maar de jongens speelden heroïsch en lieten niet toe dat die gasten onze try lijn passeerden. In de 70ste en 79ste minuut kreeg Haarlem nog de mogelijkheid de winst naar zich toe te trekken maar beide schoten op de palen misten. Hoeréé de victory is ours. Voor de volledigheid onze tries werden gedrukt door Joep Henselijn, Kaj Verhoorn, Sylvester Bink en Duarte van Gijzelen. Well done jongens! Ik hoop dat jullie ook veel plezier aan de wedstrijd beleefd hebben.

Volgende week ZONDAG spelen we om 14.00 uur thuis tegen Eemland. Publiek is welkom; je moet je minimaal 1 dag eerder aanmelden én je moet je laten testen en dat bewijs tonen aan de gate én je moet een stoel meebrengen want je mot zittûh.

Nou en dan ‘s avonds naar de champions league finale gekeken. Top, wat een powerhouses. Helaas wist La Rochelle zonder onze Zeno de wedstrijd niet te winnen en trokken aan het kortste eind.

Met Ovale groet,
Ton

Boven dit artikel vind je de foto die Hans van der Valk onmiddellijk na het fluitsignaal maakte: vreugde en deceptie op minder dan 1,5 meter. De foto’s in de galerij zijn van Frank van der Leer meer wedstrijdfoto’s van hem vind je op www.sportsnap.nl. Op Haagse Topsport – waarvoor Frank fotografeert – vind je ook nog een wedstrijdverslag van de hand van Ronald Mooijman.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement