Jan Herweigh TBM toernooi in Brussel

-   Mini's

Behalve dat er afgelopen weekend een grote groep HRC jeugd op het eigen HRC Bietsj toernooi speelden, waren er ook TBM teams naar Brussel afgereisd om mee te doen aan het hoog aangeschreven Jan Herweigh toernooi georganiseerd door RC Boitsfort. We kwamen voor tegenstand en dat hebben we gekregen!

Er waren al spelers op zaterdag afgereisd naar België voor een mini-toernooi bij de RC Leuven. En dat was vermoeiend met goede en soms zware wedstrijden. En het was erg gezellig. De feestelijke avond en korte nacht had dan ook bij enkele spelers zijn invloed.

Maar ondanks dat werd er goed en gedisciplineerd gespeeld. Beide mini teams moesten gelijk aantreden tegen Boitsfort en Kituro. Team 1, bestaand uit louter 1e jaars won beide wedstrijden. Maar omdat ze dachten dat ze er al waren, verloren zijn hun derde wedstrijd. Of was dit met opzet? Want door tweede te worden in de poule mocht er in de kwartfinale van de Cup Poule gespeeld worden tegen het ijzersterke team uit de jeugdopleiding van Stade Français uit Parijs. Duidelijk dat dit team echt een paar maten te groot voor de heren was. Maar ze hebben gestreden voor wat ze waard waren zodat de Parijzenaren niet in hun spel kwamen wat ze in de voorrondes met vele mooie try’s lieten zien en de schade dus beperkt bleef. Na deze wedstrijd was de koek eigenlijk wel op. Ze kunnen terugkijken op een mooi toernooi die ze met een plek bij de eerste 8 hebben afgesloten.

Team 2, bestaande uit tweede jaars, verloor in de eerste ronde van Boitsfort en Kituro en streden verder om de plekken 9 tm 16. Ook zij lieten zien uit het juiste hout gesneden te zijn, wonnen wedstrijden in de tweede ronde en eindigden keurig bovenin in de eindrangschikking van de Plate Poule.

Bekijk alle foto’s van de wedstrijden (ook van Turven en Benjamins)