Jaarafsluiting en prijswinnaars HRC 3

Afgelopen zaterdag was het dan ook de beurt aan HRC 3 om het seizoen met een BBQ af te sluiten. Het 3e van HRC bestaat uit een mooie mix van ervaren spelers, jeugdig talent en ook complete nieuwelingen. Het doel is om competitief social rugby te spelen en in de 3e klasse Zuid-West hebben wij uiteindelijk een nette 8e plek behaald.

Uiteraard werden er zaterdag ook wat mensen in het zonnetje gezet. Coaching staff en teammanager werden uiteraard netjes bedankt. Voor de spelers waren er 4 categorieën om prijzen in de pakken.

• Mand van het jaar
  • Speler van het Jaar
  • Talent van het Jaar
  • Speler die het meeste progressie heeft geboekt

Spelers konden per categorie kiezen uit een shortlist die opgesteld was door de coaching staff en uiteraard konden ze ook nog zelf namen inbrengen indien er iets over het hoofd was gezien.

Mand van het jaar

Iedere wedstrijd worden er bij het 3e spelers aangewezen die een bepaalde taak hebben. Dit geldt zowel voor uit- als voor thuiswedstrijden. Twee man zijn verantwoordelijk voor het aanvegen van de kleedkamers, iemand is verantwoordelijk voor de kit en de ballen en er is ook altijd iemand verantwoordelijk voor de mand. De mand wordt gedeeld met de tegenstander voor een geslaagde 3e helft. Een van de vereisten is dat de speler zelf iets heeft gemaakt en verder wordt het doorgaans aangevuld met Zandvliet worsten, kaasjes en andere borrelhappen. Voor de pot bij de Rotterdam Studenten was het de beurt aan Gijs om de mand te verzorgen. Hij pakte samen met z’n zus (tevens vrouw van Djoeke, met de scrumcap) uit met een volledige rijsttafel.

Winnares mand van het jaar: De Zus van Gijs aka de Vrouw van Djoeke

Speler van het jaar

In de strijd van Speler van het Jaar waren er louter voorwaartsen geselecteerd. Het werd een spannende tweestrijd tussen een lock en een nummer 8 waarbij uiteindelijk de nummer 8 met een neuslengte verschil de titel pakte. De eervolle vermelding voor de 2e plek gaat naar Djoeke, maar de prijs voor Speler van het Jaar bij HRC 3 gaat naar Bas Burchartz.

Bas werd niet alleen top-tryscorer (8 stuks), maar hij was ook een echte schrik voor iedere tegenstander. Harde hits, explosieve runs en een soort Fijian Bump waardoor tegenstanders letterlijk van hem af stuiterden. Het schijnt dat ze bij DIOK nog altijd op zoek zijn naar de scrum-half omdat die in een baan rond de aarde werd geknald.

Speler van het jaar: Bas Burchartz

Try time met speler van het jaar Bas Burchartz

Talent van het jaar

Het 3e is dit jaar een mooie broedplaats gebleken voor jong talent. Spelers die nog niet eerder hebben gespeeld, maar die met genoeg aandacht van de coaches en de overige ervaren spelers hun eerste stappen kunnen maken in onze mooie sport. Zo ook Randall Sanchez. Randall ziet er dan wel uit als een echte 1e rijer, hij had alleen nog weinig idee wat het precies inhield toen hij voor het eerst op training verscheen. Dat veranderde gelukkig heel rap en binnen no time stond hij lekker te scrummen en flinke meters te maken. Weinig fancy voetenwerk, maar rechtdoor en hard.

Talent van het jaar: Randall Sanchez

Zelfs met 4 Rotterdamse Studenten aan z’n lijf blijft Randall vooruit gaan.

Meeste progressie

De speler die dit jaar het meeste progressie heeft gemaakt is ook nog even in de running geweest voor Speler van het Jaar, maar uiteindelijk moest hij Bas en z’n zwager voor zich dulden in dat klassement. In dit klassement had hij goede concurrentie van diverse spelers die dit jaar flinke stappen hebben gemaakt. Hierbij wil ik zeker onze winger Pieter, scrum-halfs Lloyd en Ben en full-back Ivan zeker nog benoemen. Echter legden al deze backs het af tegen onze flanker: Gijs Goudkamp. Waar Gijs in het begin van het seizoen nog wat ervaring miste en soms een tackle miste, ging er gedurende het seizoen een knop om. Hij werd wat serieuzer op training en dat was te merken op de zondagen. Looplijnen werden strakker, tackles werden afgemaakt en balletjes werden gejat. Al met al een uitstekende ontwikkeling voor onze flanker.

Speler die het meeste progressie heeft geboekt: Gijs Goudkamp

Gijs in actie tegen de Rotterdamse Studenten

Pubquiz, DJ Nippie in the house en toppers achter de toog

Coach Steven en secretaris Mark hadden na de BBQ nog een pubquiz voorbereid en dat was een flink succes! De avond werd verder ook opgeleukt met de foute hits van Nippie en de tap stroomde lekker door. Veel dank hiervoor aan (in random order) Robert Clementkowff Robert Pieterse, Hans Siemens, Tinke Koning en Tineke Vink! Het was een top avond!