Jaarafsluiting Cubs

  -   Cubs
muddy feet
Verslag van de jaarsluiting van de Cubs

Het is weer “that time of year”: er wordt nog wat ge-7nd, maar het seizoen zit er op en dus is het tijd om terug te kijken, prijzen uit te reiken en om alvast voor uit te kijken naar wat er volgend seizoen gaat komen. Traditiegetrouw is worden seizoenssluitingen op HRC gehouden en is het dringen op het terras en rond de BBQ. Dit jaar was alles echter wat anders; geen competitie, geen trip en wel allerhande steeds veranderende regels en beperkingen. Reden voor de Cubs om het voor één keer anders aan te pakken. Kia van der Laan vertelt hoe dat er aan toe ging.

Cubs sluiten seizoen af met stormbanen, quads en modderbaden.
O, wat hebben we er lang op moeten wachten én jeetje wat was het leuk! Met nog veel onzekerheid in het verschiet heeft een projectgroep zich al weken geleden tot doel gesteld om in deze rare tijd het tòch voor elkaar te krijgen om het jaar af te sluiten met gezamenlijke activiteiten voor de CUBS. Kernvraag: WAT KAN ER WEL? Want na een jaar vol onmogelijkheden hebben we toch vooral leren denken in mogelijkheden.

Goede voorbereidingis het halve werk.
Na ampel beraad binnen de projectgroep werd al snel besloten om de dag te laten plaatsvinden bij een professionele club die samen met ons een veilige (Covid) omgeving kon creëren voor deze activiteit en de uiteindelijk keuze viel uiteindelijk op Planet Action die als één van de weinigen ruimte kon bieden aan de ruim 100 CUBS die we inmiddels rijk zijn.

Een belangrijke uitdaging die zich toen aandiende was dat vele data toen inmiddels al waren volgeboekt door scholen, vrijgezellen, managers en ander gespuis. Zondag 20 juli (vaderdag) bleef als enige optie over wat ons aanvankelijk een beetje zorgen baarde, echter bleek snel dat het echt geen enkele belemmering was. Of de pappa’s zich opofferden, of dat het een cadeau voor hen was dat het huis even puber-vrij was is onduidelijk, feit is dat 95% van de CUBS zich binnen een paar dagen had ingeschreven voor deze dag. 

Met gezonde spanning leefden we met z’n allen naar het moment. Trainers en begeleiders werden via heuse zoom-meetings bijgepraat en voorbereid op de verschillende scenario’s en het begon al flink te kriebelen bij alle betrokkenen.

Ja, Het kan!
Naarmate de dag naderde, werd, -persconferentie na persconferentie- steeds duidelijker dat er best veel mogelijk was. In groepen van 10 door de tienkamp, de stormbaan en zelfs het Quad-rijden konden veilig worden georganiseerd. YES!

De voorpret begon met de week hysterischere vormen aan te nemen: carpool afspraken werden beklonken, er werd nieuwsgierig geïnformeerd naar de geheime inhoud en kledingadviezen werden minutieus ontfutseld.
Op zondagochtend, voordat de kids in de verschillende auto’s sprongen, werd er door iedereen nog even een zelftest gedaan (die iedere scholier toch al thuis heeft liggen) en kon het feest echt beginnen. Lekker met je maatjes klooien op de achterbank, stoer vertellen dat je echt wel het record gaat zetten op de stormbaan en ook stilletjes hopen dat de hoge klimmuur niet té hoog is….

Zelfs de weergoden waren met ons! 
De weersomstandigheden waren PERFECT! In de nacht van zaterdag op zondag was het met baken uit de lucht gevallen waardoor de nodige modderbakken (https://photos.app.goo.gl/bTVN7qdGmtZb45i49) waren ontstaan maar was het op zondag een heerlijke 20’C met een zacht zonnetje. Wat wil je nog meer?What happens on ‘trip’….. 

Over de inhoud van de dag kunnen we uiteraard traditiegetrouw niet heel veel vertellen. Maar we kunnen u verzekeren dat angsten zijn overwonnen, nieuwe vriendschappen zijn geboren en oude zijn verstevigd. Met een brede glimlach en soms kippenvel hebben wij als trainers staan kijken naar een fantastische groep die elkaar door dik en dun helpt, zich 100% geeft en respect heeft voor iedereen.

De ‘bekers’.
Traditiegetrouw wordt er elk jaar (dus ook in een Corona-jaar) een ‘CUB van het jaar’ gekozen. Per team werd een prijs uitgereikt aan:

  • Beste speler volgens de spelers
  • Beste speler volgens de trainers
  • De meest ontwikkelde speler

En ja, het zijn natuurlijk alle 100 winnaars maar er kan er maar één met zijn naam op kan de BEKER die sinds 1985 wordt uitgereikt. Dit jaar viel de eer aan Arthuur Thostrup die naast een fantastische rugbyer vooral een heel fijn mens is die altijd 100% geeft, bescheiden is en altijd voor zijn maatjes klaar staat.

Last, but surly not least, viel ook Lev Jure Groselj in de prijzen. Lev is de Cub die er àltijd en òveral is en dat was opgevallen.
Reguliere training ✔️ 
Vrijdagtraining ✔️ 
Ballenjongen bij het eerste ✔️
Ref bij de Benjamins ✔️
De trainers helpen met opruimen ✔️
You name it, he was there!

Grote dank aan de organisatie! 
O, wat was het een fantastische dag. Bijna zoals vanouds! Onze grote dank gaat uit naar de organisatie

Kia van der Laan.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement