Rugby Mum – It’s all preparing you….

  -   Column
rugby mum
Een moeder van een HRC jeugdspeler schrijft periodiek over de belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon

Obstakels op de weg, een afslag of een hele nieuwe weg, dat zijn zaken die je tegenkomt als je je doel wilt bereiken. De weg naar je doel is nooit een rechte weg zonder hobbels. Soms zijn er ook momenten dat je je doel niet helemaal meer scherp voor ogen hebt.

Het lijkt eenvoudiger om alleen aan een doel te werken, want dan kan je zelf bepalen wat je doet en hoe je het doet. Toch vraag ik me af of dat echt zo is.

Rond om toetsweken en examens moeten ouders hun pubers soms die liefdevolle schop onder hun kont geven. Het kan ook een knuffel, schouderklop of het favoriete gerecht van de puber zijn dat net het zetje geeft om weer vol voor het doel te gaan.

In een team werkt het ook zo, als iemand er even doorheen zit, kan de rest van het team diegene er doorheen slepen om samen voor het doel te gaan. Je teamgenoten, coaches of ouders kunnen je aanspreken op je verantwoordelijkheden en op de inspanningen die nodig zijn om het doel samen te kunnen behalen. Een aanmoedigings-lied van De Kraaien ‘ Let’s go, Let’s go HRC!’ kan ook een zetje in de goede richting zijn!

Het team zorgt ervoor dat je het werken aan je doel niet voor je uit kan blijven schuiven. Dat vind ik toch echt een voordeel van een teamdoel ten opzichte van een persoonlijk doel.

Het behalen van je doel vergt meestal veel inspanning en vaak zijn ook verschillende manieren nodig, om weer een stapje dichter bij het doel te komen. Lukt het niet links om, probeer het dan eens rechtsom, maar altijd de focus op dat einddoel.

Soms lukt het niet om op een bepaald moment je doel te behalen, die superbelangrijke wedstrijd winnen, die try scoren, dat proefwerk of dat examen halen en dan baal je. Dat is logisch. Net als veel pubers vind ik het niet altijd makkelijk om dan over die teleurstelling heen te stappen en weer door te gaan.

Ik houd van omdenken. Je kan je zelf alles wijs maken, dus waarom niet iets positiefs?!

Als ik een teleurstelling ervaar, op weg naar mijn doel, dan vind ik het volgende een heel geruststellend idee, het is mijn liefdevolle schop onder de kont. Om het nog eens te proberen op een andere manier.‘Everything that is happening right now is preparing you for something even more awesome in the future’ – (Mel Robbins).

Ik schreef dit een paar uur na de finale in Amsterdam…. HRC 1, wat hebben we van jullie genoten dit seizoen!

It is all preparing you for something even more awesome in the future!

Wees voorzichtig en tackle hard,
Liefs Mum2

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement