It giet oan!

  -   Junioren
Junioren
Wedstrijd verslag Junioren 1 tegen RC ‘t Gooii by

De rugby winterslaap is voorbij. In de knisperende kou hervatte Junioren 1 de competitie met een duel thuis tegen ‘t Gooi. Een nieuwkomer in de poule, dus het was even aftasten wat onze boys van deze ploeg konden verwachten.

Een nieuw jaar, een nieuw elan. 

Was het de frisheid van januari? De lange rugby-break? Goede voornemens? De recente vrieskou? Hoe dan ook, op het Haagsche veld stond een gretig HRC, popelend om weer eens lekker te rugby’en. Afwachten deden de boys zeker niet, vanaf de kick-off lag het initiatief bij de Haagsche rugby’ers. Iedereen stond ‘aan’, wist elkaar te vinden, goed te schakelen en te supporten.

HRC zocht en vond de aanval, met vaak mooi samenspel en bij vlagen gedurfd en creatief rugby. Zoals de ‘voetbal’ try, die tot stand kwam via opeenvolgende voorwaartse kicks tot de bal over de try-lijn kon worden gedrukt. Ook verdedigend wist het Haagsche team zich goed staande te houden met effectieve tackles en turnovers. Hoezeer ‘t Gooi het ook probeerde, de try-lijn kwam voor hen nauwelijks in zicht.

De 26-0 voorsprong bij rust bouwde HRC in de tweede helft gestaag uit een 41-0 overwinning. Voor de trouwe Haagsche fans was deze wedstrijd misschien niet heel spannend, maar wel aantrekkelijk dankzij het afwisselende spel en hoge tempo. Niet alles lukte HRC, en het was heus niet foutloos, maar de Haagsche boys lieten wel met vechtlust en doorzettingsvermogen zien wat er mogelijk is als ze hun individuele klasse combineren. 2024 is goed begonnen!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement