Is het feest? Het is feest!

  -   Nieuws
terrashaard

Wedstrijdverslag HRC 3 – Haarlem 3 (eindstand 27 – 19)

Zondag was er de grote HRC 3 Reünie en een Super Sunday, dus het was een aanleiding voor een mooie dag vol met rugby gerelateerde zaken. Op het menu stond de wedstrijd tegen Haarlem, de dames van Xtreme hadden hiervoor al gewonnen van het damesteam van Haarlem en het Eerste had zaterdag ook al van Haarlem 1 gewonnen. Dus er rustte wel wat druk op onze schouders.

Daar had wij in de eerste helft niet veel last van, leek het. We konden ons eigen spel spelen en we vonden de ruimte vrij makkelijk. Jan vond al snel het gat op de wing en drukte de eerste try van de wedstrijd. Kort daarna was het Dalton die vanuit een scrum en na een leep passje van Bas de bal over de lijn drukte voor de volgende try. Onze backs bleven de ruimte vinden om try’s te scoren, die uiteraard werd verzorgd door de voorwaartsen. Later sneden zowel Jona en Jelle door de vijandelijke linie om de ruststand vast te stellen op 22 – 0.

Bloedneus professorisch verholpen.

Vanaf de zijlijn zou je denken, geen vuiltje aan de lucht, maar Haarlem is wel een team wat altijd blijft knokken, zeker wanneer ze achterstaan. Dat bleek ook wel in de tweede helft. Haarlem kwam beter in het spel en, eerlijk is eerlijk, wij gingen daar te veel in mee. Haarlem scoorde de eerste try van de tweede helft. Nog geen man overboord, want even later scoorde Peter ook en het leek er op dat wij redelijk veilig stonden. Maar Haarlem kwam echt sterk terug door twee try’s te scoren en ja, dat is wel even billenknijpen. Gelukkig hielden we stand en was de uiteindelijke uitslag 27 – 19. Dus een volledige clean sweep tegen Haarlem dit weekend! Altijd leuk meegenomen. Denk dat deze wedstrijden mooie affiches blijven in de toekomst.

Om op te vreten.

Dus een mooie overwinning op een sterke tegenstander met veel en vrolijke toeschouwers, waarschijnlijk onder enige fluïde invloed die werd aangeleverd vanuit de buitenbar. Ik weet niet wie met het plan voor een buitenbar kwam, maar het is echt een top idee! Volgende zondag spelen we thuis tegen de Hookers Espoirs, wederom weer een zware pot tegen de koploper. Kick-off is om 13:00 dus komt allen als je tijd en zin hebt.

Zoals hierboven gesteld, naast de wedstrijd hadden we ook een druk sociaal programma in de Derde Helft en wat daar is gebeurd? Je had er bij moeten zijn. Maar ik u allen wel een kleine sfeerimpressie geven. De hapjes voor de borrel na afloop werden geleverd door Café de Kleine Witte en het Haringhuisje in Scheveningen, waarvoor veel dank. Het heeft zeer gesmaakt! Evenals de hamburgers van Debby en Kenneth!

I’m a Firestarter, twisted fire starter
Slopie, dat is niet wat we bedoelden met, heb je een vuurtje….

Vanaf de zijlijn dit keer,

Mark

Vanuit Haarlem kregen we ook nog een link naar mooie foto’s gemaakt door Micky Postma. Veel dank Micky!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement