Internationale EB Awareness week Stichting Vlinderkind

  -   Nieuws

Iedere rugbyer heeft wel een keer blaren gehad. Je hebt nieuwe schoenen of je ligt open na een tackle op een droog kunstgrasveld, maar stel je voor dat alles wat je doet blaren veroorzaakt…. Dat is wat patiënten met Epidermolysis Bullosa (EB) meemaken, iedere dag, ieder moment. EB is een verschrikkelijke huidaandoening, maar er is hoop op toekomstige genezing/verbetering door onderzoek naar gentherapie. Er zijn positieve ontwikkelingen, maar uiteraard is daar geld voor nodig om dat onderzoek te blijven doen.

De laatste week van oktober staat bij Stichting Vlinderkind in het teken van het vergroten van de bekendheid van de ziekte Epidermolysis Bullosa. Stichting Vlinderkind en HRC zijn via Jack van Zijp al jaren partners. Vanzelfsprekend helpen we mee om juist deze week nog extra aandacht te vragen voor EB en de Stichting Vlinderkind. Wij trekken dat als HRC overigens nog een weekje door, want zaterdag 4 november zullen onze HRC Toss Turven geassisteerd worden door twee Vlinderkinderen.

Daarnaast is een speciale (digitale) HRC collectebus aangemaakt waar donaties direct naar Stichting Vlinderkind gaan. Doneren kan via onderstaande button en er zullen ook posters op de club worden gehangen met QR codes om te kunnen doneren. Op zaterdag (4 november) zullen er ook collectanten op de club aanwezig zijn zodat je ook direct aan Stichting Vlinderkind kan doneren.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement