Inhalen

  -   Colts
Lees hoe lekker Colts 2 het had in Arnhem

Vanwege de vele blessures door de hele Colts groep heen was er deze zaterdag een inhaalwedstrijd van ons tweede Colts team. Daarvoor moest wel afgereisd worden naar Arnhem waar, zo bleek bij aankomst, een allemachtig prachtig (gras) rugbyveld lag te wachten op deze “battle between the bridges”.

De vraag voor zo’n toch wel wat langere autoreis is hoe de helden allemaal van de achterbank afkruipen en of ze ook gelijk aanstaan bij de kick off. Vandaag waren de externe omstandigheden ook nog eens zo dat bijna alle meegereisde supporters door de locatie en het mooie weer welhaast een zen gevoel kregen en dat het spijtig was dat niemand eraan had gedacht om op deze 12e November zonnebrand mee te nemen. 

Gelukkig sloeg dit welhaast euforisch ontspannen gevoel niet over op het team. Want vanaf het eerste fluitsignaal werd er zonder uitzondering door alle spelers volop gas gegeven. 

Tijdens de wedstrijd daarom goed en snel balspel gezien, leuke kicks, mooie individuele acties en de HRC verdediging stond vandaag als een huis. De tegenstander van de dag gaf echter tot en met de laatste minuut niet op. CL Gelre bleef voor de try gaan en alleen dat is een compliment waard. Want het was natuurlijk een snel in het voordeel van HRC scoreverloop wat ook makkelijk had kunnen resulteren in een heel andere manier van spelen door de tegenstander van de dag. Het woordje sportief is hier terecht op zijn plaats. Dat positieve gevoel over de gast heer/vrouw had uw scribent trouwens al gekregen in de aanloop naar de wedstrijd toe. Want bij aankomst kreeg eenieder van HRC een uitermate vriendelijke ontvangst. 

HRC was vandaag simpelweg een maatje te groot voor de tegenstander. Een eclatante overwinning tot gevolg. 15 punten voor CL Gelre en maar liefst 76 punten inclusief een aantal zeer mooie conversies voor de HRC Colts 02. Tenminste als het telraam het allemaal goed had bijgehouden. 

Helaas was het wel zo dat door een naar het leek onschuldige botsing een HRC speler duizelig en met een grote bult op het voorhoofd van het veld moest. Met zijn allen hopen wij dat het niet ernstig is, want je kan stellen dat in dit door alle blessuregevallen tot nu toe pech seizoen, elke nieuwe uitvaller niet meehelpt aan een algeheel gevoel van welbehagen zo langs het lijntje. En het feit dat de spoeling door alle blessure gevallen al wat dun is, dan is het ook niet goed voor de zenuwen dat op de vrijdag avond het erop leek dat een aantal spelers zich opeens hadden afgemeld. Een hack sluit ik zeker niet uit in deze onzekere tijden. Want als zelfs de pakjesboot geen zekerheid(je) meer is dan wordt echt elk fundament onder het woordje vertrouwen weggeslagen. 

Gelukkig kon het op papier afzeggen vrijwel direct worden ontkracht en bleken de afmeldingen fake news, maar het is wel zaak dat de cybersecurity van de players app naar een ander niveau getild moet worden. Met alle ambassades in de hofstad denk ik geen overbodige luxe. 

Met een halve zonnesteek werd de terugweg aanvaard en net zoals bij de heenweg werd de navigatietijd verslagen wat eigenlijk het meest spannende van de dag was. Want op een zo welhaast sereen ogende locatie, prachtige grasmat, met dito weersomstandigheden en het voor HRC uitermate positieve wedstrijdverloop, met als kers op de taart een prima ref die de hele wedstrijd goed las, was de spanning langs het lijntje niet zo te voelen.

Tegelijkertijd ook weleens lekker. Vertrouwen getankt en voor alle drie (!) Colts teams is het voorbereiden en op naar de tweede fase met voor onze Colts 02 team een mooie top drie plaats in de bowl poule. 

Uw uitermate relaxte en rood gekleurde rugby ouder(e)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement