In ontwikkeling

  -   HRC 2
zwolle clubhuis
Het wedstrijdverslag van onze "Espoirs" met dank aan Kieven Wichern en Heinz Geurts

Afgelopen zondag speelde HRC 2 een uitwedstrijd tegen Zwolle.

Vanaf 11:00 kwamen de eerste mannen binnen, een flinke uitdaging want het was perslot van rekening Halloween geweest. Gelukkig waren ze allemaal op tijd naar bed gegaan en had de wintertijd ook nog voor een uurtje extra nachtrust gezorgd.

Na een voorspoedige reis en een goede warm-up, vond – keurig om 15:00 – de KO plaats.

Al in de derde minuut wist Silvester Bink de eerste try te drukken en de conversie werd raak gekickt door Björn Dolman. Maar Zwolle trok de stand snel gelijk: in de 9de minuur werd met veel geweld door de gastheren een try gedrukt waardoor er een een 7-7 stand op het bord kwam.

Hierop volgt een try van Jelle Straatman in de 22ste minuut en weer een tegenactie van Zwolle (beiden conversies gingen niet tussen de palen doordus 12-12).

De wedstrijd werd vervolgens harder, maar speelde zich wel vooral af op de helft van Zwolle. Helaas wisten zij aanval na aanval af te slaan en verdween Ward in de 30ste min geblesseerd van het veld.

Na de rust was het beeld niet anders: een harde strijd die vooral op de helft van Zwolle, maar HRC2 slaagde er niet in een derde try te drukken. Wanneer Zwolle 10 minuten voor het einde op de helft komt maakt HRC2 helaas een fout, bestraft wordt met penalty kick….15-12.

Die nog resterende laatste minuten heeft het team als één gevochten om de winst toch mee naar Den Haag te slepen, maar het fluitsignaal was onverbiddelijk.

Bij de return kan Zwolle mogelijk wel voor een verassing komen te staan want HRC2 groeit per wedstrijd toe naar een goed geoliede machine die veel moois gaat neerzetten.

Na deze spannende pot werd er een lekker kippetje gegeten in het gezellige clubhuis van Zwolle waarna het team, in de stromende regen, weer op huis aan reed.

Voor de stand in de 1e klasse klik je hier.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement