In Memoriam: Theo Snijders

Beste rugbyvrienden en vriendinnen,

Met veel verdriet delen we met u het overlijden van Theo Snijders. Theo Snijders was een absoluut icoon en een legende binnen het Nederlandse rugby en daarnaast een fantastisch mens en groots familie-man.

Theo heeft 16 jaar gespeeld bij HRC en is met HRC 6 keer landskampioen geworden. Hij maakte zijn debuut in het Nederlands team in 1966 en kwam jarenlang voor Nederland uit. Theo was mede-initiatiefnemer van het starten van de jeugdafdeling bij HRC. Theo is Lid van Verdienste van onze vereniging.

Na zijn tijd als speler heeft Theo een zeer indrukwekkende carrière gemaakt als trainer-coach en daarbij veel successen behaald. Met zijn visie en inzet is de rugbysport in Nederland blijvend naar een hoger niveau getild. Een paar van zijn opmerkelijkste trainer-coach verdiensten:

• Nederlands team; Theo heeft Nederland tot de subtop van Europa gebracht
  • DIOK heeft mede door Theo’s inbreng een glorieperiode gekend waarin zij 10 jaar op rij landskampioen zijn geworden in de jaren ’80 en ’90 waarbij DIOK speelde tegen de top teams uit Europa
  • D.S.R.-C; Theo heeft jarenlang de Delftse Studenten geleid die midden jaren ‘90 als no 3 in de Ereklasse en 2e werden in de bekercompetitie. Zijn eigen zoon Michiel, ook oud HRC-er, speelde mee in dat team waarvan toen ook veel spelers uitkwamen in het Nationale team
  • HRC; Het succes-seizoen 1998/1999 is Theo’s laatste seizoen als trainer-coach. In dat seizoen behaalde HRC zelfs ongeslagen alle prijzen die er te winnen zijn: de landstitel, de nationale sevenstitel, de nationale beker en de Eurocup. Hiermee verdiende HRC een vermelding in het “Guinness Book of Records”.

Theo wordt zaterdag 21 maart in zeer kleine kring begraven, helaas. Dit had de familie graag anders gezien. Bloemen kunnen tot vrijdag 20 maart 12:00 uur worden bezorgd bij:

Atropos Uitvaartverzorging
Van Boetzelaerlaan 292
2581BC Den Haag

Iedereen die graag iets kwijt wil over Theo, kan dat door iets te schrijven aan: tsnijders@ziggo.nl of via de Facebook pagina van Michiel Snijders. De familie zal dat enorm waarderen.

We zullen Theo erg missen. We wensen zijn vrouw Ankie, zijn zoon Michiel, zijn schoondochter Marily, zijn kleindochter Maxime en alle overige dierbaren veel sterkte toe de komende tijd. HRC, Rugby Nederland en Michiel hopen over niet al te lange tijd zijn leven en legacy gezamenlijk te kunnen vieren als een samenkomst weer mogelijk is.

Met ovale groet,
Haagsche Rugby Club